Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer gepakt met 25 XTC pillen

Publicatiedatum: 26-8-2007 12:50:50

ARNHEM - Een achttienjarige Arnhemmer is zaterdagmiddag in de Arnhemse binnenstad door de politie opgepakt omdat hij 25 XTC-pillen bij zich bleek te hebben. De man trok omstreeks half vier de aandacht van agenten toen hij met zijn bromfiets door het voetgangersdomein op de Zwanenstraat reed. Toen de jongen op zijn rijgedrag werd aangesproken zagen de agenten een zakje met de pillen in zijn bromfiets liggen. De Arnhemmer is na verhoor weer vrijgelaten. De pillen werden in beslag genomen. Justitie besloot de jongen te dagvaarden: op 29 oktober zal hij moeten voorkomen.
(07130668)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zoon aangehouden na bedreiging vader

Publicatiedatum: 26-8-2007 12:50:07

VELP - De politie in Velp heeft zaterdagavond een 28-jarige Velpenaar aangehouden wegens bedreiging van zijn 56-jarige vader. De twee kregen ruzie in de woning van het slachtoffer waarbij de Velpenaar zijn vader bij de keel zou hebben gepakt en hem met de dood zou hebben bedreigd. De vader had weten weg te komen en belde buiten de politie. Die hield de 28-jarige Velpenaar later in zijn ouderlijke woning aan. De vader deed aangifte tegen zijn zoon. De Velpenaar zit nog vast. (07-130760)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na mishandeling

Publicatiedatum: 26-8-2007 12:49:16

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft zaterdag een 42-jarige man uit die stad aangehouden wegens mishandeling. De Arnhemmer zou rond vier uur in een winkel in het centrum een 43-jarige man uit Giesbeek hebben geslagen. Ook zou hij twee vazen naar het slachtoffer hebben gegooid waarbij de Giesbeker verwondingen opliep. De twee bleken elkaar te kennen en zouden al eerder ruzie hebben gehad. Toen de Arnhemmer de winkel van de Giesbeker bezocht zou de ruzie weer zijn opgelaaid en zijn uitgelopen op een handgemeen. De Arnhemmer meldde zich later in het politiebureau waarna hij werd aangehouden.
(07-130687)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bedreiging bij verkeersruzie, Velpenaar aangehouden
Publicatiedatum: 26-8-2007 12:48:44

ARNHEM - Een verkeersruzie op de Walburgstraat in Arnhem is zaterdag zo uit de hand gelopen dat de politie eraan te pas moest komen. Daarbij werd een 42-jarige man uit Velp aangehouden wegens bedreiging. De man zou een 21-jarige automobilist uit Westervoort hebben bedreigd nadat de Westervoorter naar hem geclaxonneerd zou hebben. Volgens de Westervoorter had de Velpenaar met zijn fiets midden over de Walburgstraat gereden waardoor hij niet kon passeren. Na het claxonneren zou de Velpenaar een vol bierblikje in de auto van de Westervoorter hebben gegooid. Toen de Westervoorter de Velpenaar daarop wilde aanspreken zou de Velpenaar een ander bierblikje in tweeën hebben gescheurd en daarmee hebben gedreigd. Kort na het voorval kwamen twee surveillerende agenten langs die op aanwijzen van getuigen de Velpenaar konden aanhouden.
(07-130744)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Apeldoorner aangehouden na diefstal en bedreiging
Publicatiedatum: 26-8-2007 12:47:37

ARNHEM - Een 44-jarige man uit Apeldoorn is vrijdagmiddag door de Arnhemse politie aangehouden wegens winkeldiefstal en bedreiging. De Apeldoorner werd rond drie uur door een verkoper van een zaak aan de Ketelstraat betrapt toen hij de zaak uitliep terwijl hij kennelijk iets onder zijn kleding verborg. Dat bleek een paar schoenen te zijn. Toen de verkoper de Apeldoorner daarop aansprak zou hij de verkoper hebben bedreigd met de dood. Daarop werden enkele beveiligers erbij gehaald maar ook die zouden door de Apeldoorner zijn bedreigd met de dood. Toen de beveiligers de man vervolgens wilden vastpakken om hem aan de politie over te dragen ontstond een schermutseling. Uiteindelijk kon de man worden overmeesterd en even later aan de politie worden overgedragen. De Apeldoorner is voor onderzoek ingesloten. Door de verkoper en enkele beveiligers is aangifte gedaan van bedreiging.
(07-130214)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vandalen vernielen reeks auto's

Publicatiedatum: 26-8-2007 12:46:52

RHEDEN - Onbekende vandalen hebben in Rheden een spoor van vernielingen getrokken aan geparkeerde auto's. Vrijdagochtend werden in de omgeving van de Vorsterstraat van zeker zeven auto's de spiegels vernield. De vernielingen werden rond zeven uur ontdekt door een buurtbewoner die vervolgens de politie waarschuwde. Daarop troffen agenten onder meer op de Vorsterstraat, Massenweg en Holtrichterstraat nog meer vernielde autospiegels aan. Van de daders ontbreekt nog elk spoor. De vernielingen moeten zijn gepleegd in de nacht van donderdag op vrijdag. De politie heeft brieven in de buurt verspreid waarin een beroep wordt gedaan op eventuele getuigen die iets van de vernielingen hebben gezien of gehoord. Getuigen die informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.
(07-129952)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rivierenland

---

Winkeldieven tegen de lamp gelopen

Publicatiedatum: 26-8-2007 12:52:42

DUIVEN/ZEVENAAR - In Duiven en Zevenaar zijn zaterdag twee verdachten van winkeldiefstal tegen de lamp gelopen. Een 28-jarige vrouw uit Huissen werd door een winkelier aan de Nieuwgraaf in Duiven betrapt toen ze er met een bikini vandoor wilde gaan. De Huissense werd aan de politie overgedragen en de buit teruggegeven aan de zaak. In Zevenaar werd een 59-jarige vrouw uit die plaats betrapt in een zaak aan de Kampsingel. De vrouw zou aan de haal zijn gegaan met een tas vol boodschappen. Na ontdekking ging de vrouw er vandoor met achterlating van de buit en haar scootmobiel. Gewaarschuwde agenten troffen de Zevenaarse even later in een auto in de buurt aan waarna ze werd aangehouden. De vrouw bekende de diefstal en is na verhoor vrijgelaten. In beide gevallen beslist Justitie verder over het lot van de verdachten.
(07-130616 / 130725)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Tientallen bekeuringen bij grootscheepse verkeerscontrole
Publicatiedatum: 26-8-2007 12:52:09

WESTERVOORT - Bij een grootscheepse verkeerscontrole op de Brugweg en Rivierweg in Westervoort zijn vrijdagavond en -nacht tientallen bekeuringen uitgedeeld. De controle werd gehouden door de politie in samenwerking met de Douane, het Korps landelijke politiediensten, Veilig Verkeer Nederland, de ANWB en Rijkswaterstaat. Van diverse bestuurders werden in totaal 355 blaastesten afgenomen. Dat resulteerde in drie processen-verbaal voor het rijden onder invloed (hoogste promillage was 1,27 bijna tweeënhalf keer teveel). Voor verschillende verkeersovertredingen zoals verlichting, geen helm dragen, opgevoerde bromfietsen en rijden zonder rijbewijs werden in totaal 85 bonnen uitgedeeld. Door de Douane werd twee keer proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met een buitenlands kenteken terwijl de bestuurder in Nederland woont. Eén auto werd in beslag genomen omdat de wagen niet verzekerd was en de bestuurder zonder rijbewijs reed. Van een 42-jarige Oosterbeker werd het rijbewijs ingevorderd wegens een snelheidsoverschrijding van meer dan 50 km/u. Met behulp van de CatchKen van het KLPD werden een drietal bestuurders opgespoord die nog boetes hadden openstaan.
(07-130493)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Controle-op-verzoek Pannerdenseweg

Publicatiedatum: 26-8-2007 12:51:30

DOORNENBURG - Bij een verkeerscontrole op verzoek van buurtbewoners aan de Pannerdenseweg in Doornenburg zijn vrijdag tien bekeuringen uitgedeeld, allen voor het rijden zonder gordel. Snelheidsovertredingen werden niet geconstateerd. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde tussen zeven uur en kwart voor tien ruim 200 passanten. Mogelijk dat vanwege de dichte mist geen hardrijders werden betrapt, aldus de politie. Buurtbewoners hadden eerder bij hun gebiedsagent geklaagd over de snelheid van het doorgaande verkeer. In overleg tussen de gebiedsagent en het VHT werd besloten hier regelmatig te controleren. Afgelopen donderdag werd eveneens gecontroleerd op de Pannerdenseweg. Toen werden er zes bonnen uitgedeeld waarvan drie voor te hard rijden.
(07-130011)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053