Politie Haaglanden

Persberichten 26 augustus

Haaglanden, 26-08-2007

Mishandeling met stalen pijp
Den Haag Twee mannen uit Den Haag (beide 29), hebben elkaar zaterdagavond 25 augustus verwond door met een stalen pijp op het hoofd van de ander te slaan. Terwijl de ene man naast zijn auto op de middenberm van De la Reyweg stond, begon de andere man hem vanaf een muurtje bij de Oranjerivierstraat uit te schelden. Laatstgenoemde liep vervolgens naar de middenberm en begon het slachtoffer om nog onbekende reden met een stalen pijp op zijn hoofd te slaan. Na een worsteling kwam de pijp in handen van het slachtoffer, waarna hij zelf ook een flinke klap uitdeelde. Deze klap kwam zo hard aan, dat de 29-jarige mogelijk een schedelbasisfractuur opliep. Hij is in kritieke toestand naar Hagaziekenhuis Westeinde vervoerd. De andere man is voor zijn verwondingen overgebracht naar Hagaziekenhuis Leyenburg. Zowel het slachtoffer dat verdachte is geworden, als de in kritieke toestand verkerende verdachte die slachtoffer is geworden, is aangehouden.

Gewond na steekpartij
Den Haag Een man en een vrouw uit Den Haag (beide 27) raakten zaterdagavond 25 augustus gewond bij een steekpartij op het Kaapseplein. Surveillerende agenten werden door de meldkamer naar het Kaapseplein gestuurd. Hier troffen zij de 27-jarigen bebloed aan. De verdachte was niet meer aanwezig. Vermoedelijk is een kroegruzie, waarbij de slachtoffers het pand uitgezet werden, uitgemond in een steekpartij. Beide slachtoffers zijn behandeld door de GGD. De politie onderzoekt de zaak.

Man overreden door shovel
Den Haag Een 26-jarige man uit Rotterdam, is in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 augustus op het Noorderstrand van Scheveningen overreden door een schoonmaakshovel. Het slachtoffer rende het strand op na een ruzie met nog onbekende mannen en werd daarbij door deze mannen gevolgd. Vervolgens kwam het slachtoffer onder de schoonmaakshovel terecht, waarna de verdachten wegrenden in onbekende richting. De Rotterdammer is met verwondingen in zijn gezicht en zwaar been- en armletsel vervoerd naar Hagaziekenhuis Westeinde. De toedracht van het ongeluk is nog onbekend. Politie Haaglanden onderzoekt de zaak.

Diefstal met bedreiging
Den Haag In een supermarkt aan De Savornin Lohmanplein, vond zaterdag 25 augustus een diefstal met bedreiging plaats. Terwijl een kassamedewerker even van haar plek was, pakte een 40-jarige man uit Den Haag drie pakjes sigaretten en verliet daarmee zonder te betalen de winkel. Een andere kassamedewerker zag dit, zodat de verdachte gelijk buiten de winkel kon worden aangehouden. Dit viel verkeerd bij de verdachte, waarna hij bedreigingen begon te uiten. In een van zijn broekzakken werd vervolgens een slagersmes gevonden. De verdachte is overgedragen aan de politie, hij blijkt gesignaleerd te staan om uitgeleverd te worden aan België.

Nachtelijke klimtraining in bouwkraan
Den Haag Drie geoefende klimmers (een 21- en twee 23-jarigen) uit Delft beklommen in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 augustus een bouwkraan die op de Zoetermeerse Rijweg staat. Politieagenten, die door de meldkamer naar de locatie gestuurd waren, zagen de mannen met alle benodigde uitrusting hoog in de bouwkraan hangen. Omdat overal duidelijk stond aangegeven dat het bouwterrein niet betreden mocht worden, kregen de klimmers een proces verbaal.

Vijf jongens bekeurd voor overtreden pleinverbod Wassenaar Na een melding van geluidsoverlast zijn agenten vrijdag 24 augustus rond 21.00 uur naar het Burchtplein gegaan. Daar troffen zij een groepje van vijf 17-jarige jongens uit Wassenaar en Oegstgeest aan. Enkelen van hen waren bier aan het drinken. Omdat het op het Burchtplein verboden is aanwezig te zijn tussen zonsondergang en zonsopgang, hebben de jongens alle vijf een bekeuring van vijftig euro gekregen.

Controle op het water
Leidschendam De politiekorpsen Haaglanden en Hollands Midden hebben samen met verschillende diensten van de provincie Zuid-Holland zaterdag 25 augustus een vaartuigcontrole uitgevoerd in de wateren van het Vlietland. In totaal zijn zon 100 boten gecontroleerd, 27 schippers moesten een blaastest doen. Een van hen, een 41-jarige man uit Leiden, kreeg een bekeuring en een vaarverbod van drie uur toen bleek dat hij teveel gedronken had. Verder werden 20 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende vaarovertredingen en 1 bekeuring voor het vissen met levend aas.

Rijden zonder rijbewijs
Rijswijk Een 34-jarige Haagse bestuurder van een bestelbus is zaterdag 25 augustus staande gehouden omdat hij op de Huis te Landelaan geen voorrang had verleend aan voetgangers op een zebrapad. Bij de controle bleek dat het rijbewijs van de Hagenaar eerder was ingevorderd wegens rijden onder invloed. Voor het niet stoppen voor een zebrapad heeft de bestuurder een bekeuring van 130 euro gekregen, voor het rijden zonder rijbewijs mag de man zich bij de rechter verantwoorden.

Fietser breekt sleutelbeen bij aanrijding
s-Gravenzande Een 61-jarige fietser uit Capelle aan den IJssel is zaterdag 25 augustus rond 19.15 uur geraakt door de buitenspiegel van een personenauto toen hij over de Koningin Julianaweg fietste. Door de aanrijding is de fietser gevallen. Hierbij brak hij zijn sleutelbeen. Volgens de automobilist zou de fietser onverwacht op zijn weghelft zijn gaan fietsen. Een blaastest heeft uitgewezen dat de fietser onder invloed van alcohol was.

Aangehouden na belediging van politieagent
De Lier Tijdens het dorpsfeest Bradelier is een surveillerende agent zondag 26 augustus rond 2.00 uur op de Hoofdstraat uitgescholden door een 23-jarige man uit Maassluis. De agent heeft hierop de man meegedeeld dat hij een proces-verbaal krijgt en hem om zijn identiteitsbewijs gevraagd. Dit gaf de man in eerste instantie aan de politieagent, maar toen deze bezig was de bekeuring uit te schrijven, griste de man het pasje weer uit zijn handen en rende hard weg. Na een korte achtervolging is de Maassluizenaar aangehouden voor belediging en het niet voldoen aan bevel of vordering.

Bromfietser schrikt van politie
De Lier Als twee agenten tijdens hun fietssurveillance vrijdag 24 augustus een 23-jarige bromfietser uit s-Gravenzande laten stoppen omdat deze zonder helm rijdt, schrikt de bromfietser hier zo van dat hij om de agenten heen rijdt en er vandoor gaat. Aan de hand van het bromfietskenteken achterhalen de agenten het adres van de eigenaar en gaan ze naar zijn woning. Ze houden de bromfietser in zijn woning aan. Aan het politiebureau verklaart de man dat hij de fietsers niet als agenten had herkend en dat hij daarom was weggereden. De man krijgt een bekeuring van 90 euro voor het niet dragen van de helm.

Tien bekeuringen voor hanggroep
Nootdorp Bewoners van de Laan van Nootdorp melden zondag 26 augustus rond 0.30 uur dat een groep jongeren bij hen voor de deur voor geluidsoverlast zorgt. Agenten gaan ter plaatse en constateren dat de groep inderdaad erg luidruchtig is. Ze geven alle jongeren, tien in totaal, in de leeftijd van 16 tot 21 jaar, een bekeuring voor overlast. Bovendien krijgen ze een waarschuwing, omdat ze alcohol aan het nuttigen waren en moeten ze alle rommel die ze gemaakt hebben opruimen.

Jongeren spuiten graffiti op negen hoog
Delft Getuigen waarschuwen zaterdag 25 augustus rond 9.00 uur, omdat zij zien hoe een groepje van drie jongeren op negen hoog graffiti spuit op het lifthuis op het dak van een woonflat aan de Paulus Buijsstraat. Agenten gaan naar de flat toe en treffen op de negende verdieping een van de drie aan, een 17-jarige Delftenaar. De tweede verdachte, een 16-jarige Delftenaar, laat zich op dat moment net over de dakrand naar beneden glijden, in de armen van een van de politieagenten. Deze twee worden aangehouden. De derde graffitispuiter weigert van het dak af te komen. De agenten verbreken hierop het dakluik en de deur naar het dak en houden de 21-jarige Delftenaar aan.

Alcohol in het verkeer
Zoetermeer Surveillerende agenten hebben zaterdag 25 augustus rond 2.30 uur een 25-jarige Zoetermeerse automobilist staande gehouden, omdat deze al slingerend over de Australiëweg reed. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol, hij blies 815 ugl bij de blaastest. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Twee keer aangehouden voor rijden onder invloed Zoetermeer Een 26-jarige Amsterdamse automobilist is zaterdag 25 augustus in twee uur tijd twee keer aangehouden voor het rijden onder invloed. De eerste keer gebeurde dit op de Oostweg tijdens een alcoholcontrole. De Amsterdammer had teveel gedronken en bleek bovendien geen geldig rijbewijs te hebben. Hierop kreeg hij verschillende processen-verbaal en een rijverbod van 8 uur. Nog geen twee uur later werd hij opnieuw betrapt achter het stuur, deze keer in de Van der Hagenstraat. Hij opnieuw aangehouden.