Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Chris Timmermans
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 26 augustus 2007
Opmerkingen ( geen

Maastricht; man bijt agent

Bij zijn aanhouding heeft vrijdag een 33-jarige man uit Nuth een politieagent diverse malen in zijn armen en benen gebeten. De man had enkele agenten van tevoren zonder enige aanleiding de huid vol gescholden. Hierop besloten de agenten de man aan te houden. Hij pleegde daarbij veel verzet, waarbij hij ook zijn tanden gebruikte. Toen hij geboeid in een politieauto naar het bureau werd overgebracht, bleef hij amok maken. Scheldend en spugend trapte hij met zijn schoenen een plexiglazen ruit van de politiebus aan diggelen.

Eijsden; in België gezochte man bij alcoholcontrole aangehouden

Tijdens een gezamenlijke alcoholcontrole van politie en de Koninklijke Marechaussee is vrijdagavond een 25-jarige man uit Marciuella (België) aangehouden, omdat hij teveel had gedronken. Navraag maakte duidelijk dat de man door de Belgische politie werd gezocht in verband met een strafbaar feit, waarvoor hij nog een gevangenisstraf van enkele maanden had openstaan. De man had in het verleden bovendien enkele diefstallen gepleegd en was ook al veroordeeld voor carjacking.

Maastricht; vuurwapens aangetroffen bij hennepplantage

In een pand aan de Stadhoudersstraat in Maastricht heeft de politie zaterdag twee ruimtes aangetroffen, die waren ingericht voor de hennepteelt. In één van de ruimtes was net vers geoogst; in de ander ruimte stonden zo'n 200 hennepplanten. Toen de agenten een muurkast controleerden, vonden zij een koffer waarin twee pistolen en bijbehorende munitie bleken te zitten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; verhitte bestuurder schopt tegen auto medeweggebruiker

Een 56-jarige man uit België die samen met zijn hoogzwangere partner op een parkeerplaats stond te wachten op de Sint Pieterskade in Maastricht, is afgelopen zaterdagmiddag zwaar geschrokken. Een bestuurder van een bestelauto, die achter hem stond, was het wachten klaarblijkelijk beu geworden en schreeuwde tegen de man dat hij verderop moest parkeren. Vervolgens liep de bestuurder naar de auto van het echtpaar en probeerde het portier te openen. Toen dit niet lukte, schopte hij tegen de auto. Hierop liep de man weer terug naar de bestelbus en reed door. Het echtpaar besloot ook om door te rijden en kwam vervolgens achter de bestelauto, die verderop moest wachten, tot stilstand. De bijrijder van de bestelauto stapte hierop uit de auto en schopte een deuk in de auto van het echtpaar. De identiteit van de bestuurder van de bestelauto is bekend en de politie zal hem snel verhoren. Ook zal de politie de bijrijder nog verhoren.

Kerkrade; schedelbasisfractuur na ruzie

Zaterdag is een 40-jarige man uit Kerkrade met zwaar hoofdletsel naar het ziekenhuis in Heerlen gebracht, nadat hij bij een uitgaansgelegenheid aan de Roda-JC ring in Kerkrade ten val was gekomen.. De man bleek daarbij een schedelbasisfractuur te hebben opgelopen. Later meldde zich een 46-jarige man uit Nuth bij het politiebureau in Kerkrade. Hij blijkt als portier werkzaam te zijn bij de uitgaansgelegenheid en raakte op een gegeven moment in een ruzie verwikkeld met de Kerkradenaar. Tijdens de ruzie zou de Kerkradenaar met zijn hoofd op een betonnen trap zijn gevallen. De politie onderzoekt het voorval. Inmiddels is het slachtoffer aan de beterende hand.

Heerlen; groep van acht mannen mishandelen man

Op de Heerenweg in Heerlen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag acht mannen een 22-jarge man uit Brunssum kennelijk zonder enige aanleiding mishandeld. Toen het slachtoffer samen met een vriend op de Heerenweg liep, kwamen zij de groep tegen. Na een kort en, volgens de verdachte, onzinnig gesprek duwden de mannen hem plotseling tegen de grond, waarna ze hem sloegen en schopten. De acht mannen renden hierop weg in de richting van de wijk Heksenberg. De mishandeling vond plaats rond 03:00 uur. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen via het telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Geleen; val van steiger fataal voor 61-jarige man

Zaterdagochtend kreeg de politie rond 10:00 uur een melding dat een man in Geleen van een steiger was gevallen en daarbij zou zijn overleden. De man bleek bij bouwwerkzaamheden in de Annastraat in Geleen op een ongeveer vijf meter hoge steiger te hebben gestaan. Tijdens het storten van beton is het slachtoffer van de steiger gevallen en kwam daarbij meteen te overlijden. Het gaat om een 61-jarige man uit het Duitse Nideggen te zijn. Zijn familie werd meteen in kennis gesteld van het tragische ongeval.

Voerendaal; agenten schieten agressieve hond dood

Vanmiddag hebben twee hondengeleiders van de politie hun dienstwapen moeten gebruiken toen zij door een agressieve hond werden aangevallen. Dit gebeurde in Voerendaal op een wandel- en fietspad ter hoogte van de Cortenbacherdreef, kort nadat de politie de melding had gekregen dat twee honden een andere hond hadden aangevallen en zwaar hadden verwond.

Twee hondengeleiders van de politie gingen na de melding meteen naar Voerendaal toe en wisten de eerste hond in te vangen. Toen zij ook de tweede hond wilde vangen, keerde deze zich tegen de twee agenten en viel hen aan. Zij zagen zich hierop genoodzaakt de hond neer te schieten. Getuigen verklaarden dat de honden al enige tijd rondliepen in de omgeving, waar op dat moment veel wandelaars en fietsers actief waren.
De 41-jarige eigenaar van de twee honden meldde zich even later. Hij bleek op zoek te zijn naar zijn honden (twee Amerikaanse Bulterriërs), die enkele uren eerder waren losgebroken. De hond die door de twee Bulterriërs was aangevallen, is inmiddels aan zijn verwondingen overleden. In overleg met het openbaar ministerie zal de politie een dierenarts verzoeken de tweede Bullterriër te laten inslapen.

Kerkrade; twee jeugdigen aangehouden na poging overval

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee jongens uit Kerkrade aangehouden, die verdacht worden van een poging tot overval op een eetgelegenheid aan de Papaverstraat in Kerkrade.
De twee dertienjarige jongens waren naar binnengekomen en riepen dat ze geld wilden hebben. Zij waren gemaskerd, maar de vrouw, die werkzaam was in de eetgelegenheid herkende één van de jongens. Zij riep dat zij hem herkende en zonder dat ze iets hadden buitgemaakt, verlieten de twee jongens de zaak. De politie kon de beide verdachten even later aanhouden. Zij zullen worden verhoord.

Heerlen; overval op hennepplantage

Afgelopen nacht hebben drie onbekende mannen een woning overvallen aan de Boostenstraat in Heerlen, waarbij een 27-jarige bewoner van het pand licht gewond is geraakt. Toen de politie arriveerde, bleek dat de overvallers een hennepplantage hadden leeggehaald die op de zolder was ingericht. Ook hadden ze enkele goederen, waaronder een televisie, uit de woning meegenomen. De politie heeft de inrichting van de hennepplantage in beslag genomen en onderzoekt de zaak.

---- --