Politie Twente

Persberichten Politie Twente zondag 26 augustus 2007

Naam Rosita de Vries: 053-4555588

Eerste resultaten onderzoek dode vrouw

Ambt Delden

De eerste resultaten uit het onderzoek naar de dood aangetroffen 69-jarige vrouw uit Delden geven geen aanleiding om een misdrijf te veronderstellen.

Politie Twente onderzoekt de toedracht en doodsoorzaak van de 69-jarige die vrijdag aangetroffen werd in een zijtak van het Twentekanaal. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat een misdrijf niet aannemelijk is. Wel ontbreekt nog ieder spoor van haar fiets.
Het gaat om een nieuwe damesfiets merk Gazelle, licht - en donkerblauw van kleur met dubbele zwarte fiets tassen.

Eenieder die weet waar de fiets gebleven is wordt opgeroepen contact op te nemen met de politie Twente via 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000 (07-110225)

Hieronder cursief de persberichten van 24 en 25 augustus

Identiteit dode vrouw bekend

Ambt Delden

De identiteit van de dode vrouw die vrijdag 24 augustus is gevonden in een zijtak van het Twentekanaal is bekend. Het gaat om een 69-jarige vrouw uit Delden.
Het onderzoek naar de doodsoorzaak en de toedracht zijn nog in volle gang.

Onbekende dode vrouw aangetroffen in Twentekanaal

Ambt Delden

Vrijdag 24 augustus rond 13.40 uur heeft de politie een dode vrouw aangetroffen in het water van een zijtak van het Twentekanaal ter hoogte van de brug in de N346 (weg Delden-Goor). De politie is op zoek naar de identiteit van deze vrouw.

De politie kreeg melding van medewerkers van Rijkswaterstaat dat zij op aanwijzing van een schipper het lichaam van een vrouw hadden aangetroffen in het water. De ter plaatse gekomen politie trof inderdaad het lichaam aan van een tot nu toe onbekende dode vrouw.

Signalement van de vrouw:
. Blanke huidskleur
. Leeftijd ongeveer 65-70 jaar
. Ongeveer 1.80 lang
. Licht blond tot grijs haar

Kleding:
. Blauwe spijkerbroek met wit stoffen riem
. Blauwe spijkerblouse
. Rood kort vestje/jasje met lange mouwen met gouden knopen
. Rood/wit/blauw geblokt sjaaltje
. Bruine suède instappers

De vrouw heeft waarschijnlijk niet lang in het water gelegen. Het is op dit moment nog niet bekend of deze vrouw het slachtoffer is van een misdrijf. Hiernaar wordt nog onderzoek ingesteld. (07-110225)

Zakkenrollers actief

Almelo, Hengelo, Enschede

Op zaterdag 25 augustus zijn zakkenrollers actief geweest in drie grote binnensteden van Twente. In totaal werden 9 portemonnees, 3 telefoons en in twee gevallen zelfs de gehele tas, gestolen.

Almelo

In Almelo werden twee dames 's middags het slachtoffer van zakkenrollen, zij missen een telefoon en een portemonnee. (07-110751)

Hengelo

In Hengelo werden 5 personen tussen 15.00 uur en 17.00 uur bestolen van hun portemonnee, één persoon mist ook haar mobiele telefoon. (07-110700/729/741/757/774)

Enschede

In Enschede is tussen 13.00 uur en 16.00 uur bij twee mensen de portemonnee ontvreemd, één persoon mist haar telefoon en van twee dames is tijdens het winkelen de gehele tas ontvreemd.
(07-110637/676/679/653)

In alle gevallen werden de goederen gestolen uit een handtas of rugzak.
Geen van de slachtoffers heeft een duidelijk signalement van de daders kunnen geven.

Preventietips zakkenrollen

. Draag uw tas met de schouderriem om een schouder en de hals, zodat tas voor u hangt en niet achteloos naast of achter u;
. Draag uw tas met de klep/sluiting altijd aan de binnenzijde (naar uw lichaam toegekeerd);
. Neem uw tas altijd mee in de paskamer;
. Let goed op uw spullen op plekken waar het heel druk is (bijvoorbeeld in een wachtrij en bij gedrang.)
. Let op wanneer iemand uw aandacht probeert af te leiden (iemand loopt tegen u aan of een onbekend persoon spreekt u aan.) Een eventuele handlanger maakt gebruik van uw afleiding en slaat zijn slag. Veel zakkenrollers opereren als duo's.
. Neem nooit meer geld mee dan u nodig denkt te hebben;
. Doe altijd aangifte. Het signalement van uw dader of de precieze toedracht, kan wel eens extra tips voor de politie opleveren bij het opsporen van zakkenrollers of misschien vinden medeburgers (een deel van) uw spullen wel terug en geven dit af bij de politie.

Insluiping in woning

Hengelo

In de vroege ochtend van zaterdag 25 augustus zijn uit een woning aan de Jeroen Boschstraat diverse goederen uit de woning gestolen. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden.

Terwijl de bewoners van het pand in bed liggen tussen 04.00 uur en 08.00 uur, wordt hun huis doorzocht en worden er diverse goederen uit de woning gestolen, onder andere mobiele telefoons en verzekeringspapieren van de auto.

Vermoedelijk zijn de dader(s) door de achterdeur binnengekomen en door de voordeur weer verdwenen.

De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden. Ook mensen die mogelijk iets verdachts hebben gezien in de Jeroen Boschstraat tussen 04.00 uur en 08.00 uur worden verzocht contact op te nemen met de politie van Hengelo. Dit kan via 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000. (07-110572)

Twee dronken mannen slapen roes uit in politiecel

Haaksbergen

Op de Industriestraat in Haaksbergen zijn zaterdagavond 25 augustus, twee mannen uit Haaksbergen van 42- en 50 jaar, aangehouden voor openbare dronkenschap.

Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie een melding dat twee dronken mannen op de Industriestraat midden op de weg liepen en zodra er auto's passeerden zij richting die auto's sprongen.
Ter plaatse troffen agenten inderdaad twee mannen aan die nauwelijks op hun benen konden staan door overmatige drankgebruik. Omdat zij een gevaar voor het overige verkeer vormden, zijn zij aangehouden voor openbare dronkenschap en overgebracht naar het bureau waar zij ter ontnuchtering zijn ingesloten. Op zondag 26 augustus omstreeks 10.00 uur mochten zij het bureau weer verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-110814)

Diverse kleine opstootjes in uitgaansnacht

Lattrop, Enschede, Hengelo en Oldenzaal

In de uitgaansnacht van zaterdag 25 op zondag 26 augustus heeft de politie Twente in totaal vijf aanhoudingen verricht voor belediging en ordeverstoring.

In Lattrop in een disco aan de Dorpsstraat, kreeg een 17-jarige meisje uit Wedde omstreeks 02.50 uur, ruzie op de dansvloer met een 16-jarig meisje uit Denekamp. De 17-jarige is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht. (07-110469)

In Enschede heeft de politie drie mannen aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Een 31-jarige Pool wegens ordeverstoring, hij wilde omstreeks 04.00 uur een uitgaansgelegenheid aan de Stadsgravenstraat niet verlaten. De ter plaatse gekomen politie kon een mishandeling van de portier nog maar net voorkomen. (07-110948)

Omstreeks 04.00 uur is bij een naast gelegen uitgaansgelegenheid aan de Stadsgravenstraat een 25-jarige Enschedeër aangehouden eveneens voor ordeverstoring, ook hij was het niet eens met het feit dat hij de gelegenheid moest verlaten. Hem zal ook belediging van een politieagent ter laste gelegd worden. (07-110946)

Een 32-jarige Enschedeër werd omstreeks 05.30 uur in de Noorderhagen aangehouden omdat hij het nodig vond een agent zijn pet af te pakken en hem te beledigingen. (07-110967)

In Hengelo wil een 23-jarige Hengelose portier om 03.20 uur, een 21-jarige jongen uit Losser uit de dansgelegenheid aan de Beekstraat zetten omdat hij iemand zou hebben mishandeld. Dit laten zijn vrienden echter niet toe en er ontstaat een schermutseling. De ter plaatse gekomen politie heeft de situatie snel onder controle en houd de 21-jarige aan. Hij is in afwachting van de uitkomst van het ingestelde onderzoek in verzekering gesteld. (07-110951)

In Oldenzaal is een 18-jarige jongen uit Losser omstreeks 01.50 uur aangehouden voor een uitgaansgelegenheid op de Markt omdat hij het niet eens was met de portier dat hij de gelegenheid moest verlaten. Hij mocht tot 02.45 uur zijn woede bekoelen in een politiecel. (07-110909)

---- --