Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Zeven aanhoudingen bij toezicht Museumplein

Publicatiedatum: 26-8-2007 14:41:54

EDE - De Edese politie heeft bij toezicht op het Museumplein in de nacht van zaterdag op zondag zeven aanhoudingen verricht, het merendeel wegens geweld. Drie Edenaren (een meisje van 17 en twee jongens van 18 en 20) werden rondkwart voor twee aangehouden nadat ze op het plein een 18-jarige stadsgenote zouden hebben mishandeld. De aanleiding daartoe zou gelegen zijn in het feit dat het 17-jarige meisje kennelijk met opzet tegen een vriendin van het slachtoffer zou zijn aangelopen. Even later werd een 52-jarige man uit Barneveld opgepakt wegens wildplassen. De man bleek ook nog voor een bedrag van ruim 900 euro aan achterstallige boetes te hebben openstaan. Een 26-jarige man met Poolse nationaliteit werd aangehouden omdat hij in kennelijke staat van dronkenschap de orde verstoorde. Bovendien bleek de man geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Wegens mishandeling van zijn 39-jarige ex-vriendin werd een 35-jarige Edenaar aangehouden. Hij zou zijn ex bij weerzien op straat hebben geslagen. Een 17-jarige Edese werd in de vroege ochtenduren aangehouden nadat zij een voormalige vriendin, een 18-jarige stadsgenote, en haar 21-jarige vriend uit Bennekom zou hebben geslagen. De drie Edenaren en de Pool zijn weer op vrije voeten; de overigen zitten nog vast voor nader onderzoek.
(07-130996)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageninger aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 26-8-2007 14:41:12

BENNEKOM - De politie heeft zaterdagochtend een 33-jarige man uit Wageningen aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn ex-vriendin, een 29-jarige vrouw uit Bennekom. De man zou in de vroege ochtend naar de woning van het slachtoffer zijn gegaan waarna hij haar zou hebben bedreigd. Ook zou hij met geweld haar auto en enkele persoonlijke spullen afhandig hebben gemaakt. Nadat de man was vertrokken werd de politie gewaarschuwd die de Wageninger thuis aanhield. De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.
(07-130536)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man opgepakt na zwaaien met mes

Publicatiedatum: 26-8-2007 14:40:40

WAGENINGEN - Een vijftigjarige man uit Wageningen is zaterdagavond op de Stadsbrink in zijn woonplaats door de politie opgepakt nadat hij zou hebben lopen zwaaien met een mes. De Wageninger zou het mes kort daarvoor hebben gestolen uit een nabij gelegen winkel, samen met nog enkele etenswaren. Een omstander had het mes afhandig weten te maken waarna de politie werd gewaarschuwd. Agenten troffen de man nog op straat aan in kennelijke staat van dronkenschap. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Door personeel van de winkel is aangifte gedaan van diefstal.
(07-130734)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie neemt rijbewijs af van Edenaar na aanrijdingen
Publicatiedatum: 26-8-2007 14:40:00

EDE - De Edese politie heeft vrijdag het rijbewijs afgenomen van een 85-jarige automobilist uit die stad nadat hij twee geparkeerde auto's had aangereden. Daarbij was niemand gewond geraakt. De Edenaar wilde rond half negen een parkeervak uitrijden op het Rozenplein. Daarbij raakte hij een andere geparkeerde auto en meteen daarop nog een andere auto. Volgens omstanders zou de man daarna rondjes zijn blijven rijden. Gewaarschuwde agenten constateerden geen alcoholgebruik maar twijfelden wel aan de rijcapaciteiten van de man. Om die reden is het rijbewijs ingevorderd en zal een rijvaardigheidsonderzoek worden gelast bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidbewijzen (CBR). (07-130008)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontroles-op-verzoek in Ede

Publicatiedatum: 26-8-2007 14:39:17

EDE - Door het verkeershandhavingsteam van de politie zijn vrijdag een aantal verkeerscontroles-op-verzoek gehouden in de gemeente Ede. Er werd gecontroleerd in Lunteren, Bennekom en Ederveen. In Lunteren werd tussen half acht 's ochtends en half twaalf post gevat op de Bisschopweg en de Meulunterseweg. Op de Bisschopweg werden zeven van de 125 bestuurders beboet: drie voor te hard rijden en vier omdat ze geen gordel droegen. Op de Meulunterseweg kregen tien bestuurders een bon. Vijf omdat ze de maximumsnelheid hadden overschreden en nog eens vijf vanwege het rijden zonder gordel. In de buurtschap De Kraets in Bennekom werden twaalf hardrijders op de bon geslingerd. Dat gebeurde op de Maanderdijk ter hoogte van de Slagsteeg. Hoogst gemeten snelheid daarbij was 92 km/u terwijl daar maximaal 60 gereden mag worden.
Bij een snelheidscontrole op de Meikade ter hoogte van de Doesburgerdijk in Ederveen liepen 8 van de 125 passanten tegen de lamp nadat ze te hard hadden gereden. Hoogst gemeten snelheid was 98 km/u terwijl ook hier een maximumsnelheid geldt van 60 km/u. (07-130171)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---