Politie Drenthe

Zondag

Assen, 26-08-2007

Antennes vernield van tientallen autos
ASSEN Op zaterdagmorgen deed een getuige melding van vernieling van enkele tientallen autos aan de Cort van der Lindenstraat. Volgens de man zouden de antennes van 50 autos zijn afgebroken. Agenten die ter plaatse kwamen, hebben van in ieder geval 30 autos het kenteken genoteerd. Een buurtbewoner gaat inventariseren wie van de eigenaren aangifte wil doen. De politie onderzoekt de vernielingen. (BPS 07-171201)

Politie zoekt getuigen van verkeersongeval
GIETEN Zaterdagmiddag rond 13.00 uur raakte een auto met aanhanger, met daarop een personenauto, over de kop op de N33. De combinatie, die bestuurd werd door een 29-jarige man uit Eindhoven, kwam uit Gieten en reed in de richting van Assen. Er zijn geen gewonden gevallen. Volgens een getuige is de aanhanger met daarop de auto gaan slingeren. Hierdoor schaarde de combinatie en raakte de aanhanger op de kant. Door de snelheid vloog de aanhanger met de auto door de lucht. Op dat moment is er een andere auto onder door gereden. De politie onderzoekt hoe het incident heeft kunnen plaatsvinden.Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Getuigen van dit incident worden verzocht contact op te nemen met de politie van Assen Centrum-Zuid via 0900-8844. (BPS 07-171241)

Alcomoblisten rijden door na aanrijding
EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 47-jarige man uit Klazienaveen aangehouden wegens doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed. Een getuige belde de politie toen hij zag dat de bestuurder op een parkeerterrein aan de Weiert tegen een andere auto botste. De verdachte verliet de plaats van het ongeval zonder zichzelf bekend te maken. Kort daarna wisten agenten de bestuurder aan te houden in Klazienaveen. Op het politiebureau blies de man 756 ugl. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-171389)
NIEUW AMSTERDAM Agenten hebben zaterdagavond een 48-jarige man uit Sopron aangehouden op de Vaart. De man botste met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto en is doorgereden zonder zich te melden. Op het politiebureau bleek tevens dat de man te veel had gedronken (het exacte promillage is nog niet bekend). De bestuurder kreeg een dagvaarding, een boete van 300,- en een rijverbod van 3 uur. (BPS 07-171290)

Politie zoekt getuigen van aanrijdingen
NIEUW AMSTERDAM De politie is in de nacht van zaterdag op zondag gebeld over een doorrijding na aanrijding. Diverse getuigen stonden bij de plaats van het ongeval aan de Vaart. Er zijn in ieder geval twee autos aangereden en de auto die alles had veroorzaakt was enorm beschadigd. Al snel bleek dat dit voertuig was gestolen in Veenoord. De bestuurder is na de aanrijding uit de auto gesprongen en weggerend in de richting van het station. Bij het voetgangersbruggetje zou hij de bouw zijn ingelopen. Het zou gaan om een lange, dunne jongen met een licht petje op en een lichte jas aan. De politie zoekt getuigen van dit voorval om de identiteit van de bestuurder te kunnen achterhalen. Getuigen kunnen bellen met telefoonnummer 0900-8844. (BPS 07-171401)

Bromfietser gewond na aanrijding vrachtauto
NIEUW WEERDINGE Een 18-jarige bromfietster uit Emmen is zaterdagavond met beenletsel naar het ziekenhuis in Stadskanaal gebracht. Een 63-jarige man uit Winschoten reed in zijn vrachtwagen over het Weerdingerkanaal en sloeg af richting de Drentse Mondenweg. Hij zag daarbij de bromfietser over het hoofd, die uit dezelfde richting kwam, maar rechtdoor reed in de richting van Nieuw Weerdinge. (BPS 07-171279)

Rijden onder invloed
HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagavond een 28-jarige man uit Groningen aangehouden op de A28. De man had een joint gerookt terwijl hij achter het stuur zat. Hij is ingesloten voor verhoor en bekende het feit. Van hem is een bloedproef afgenomen. De man kreeg een rijverbod van 8 uur. Tegen hem wordt verbaal opgemaakt. (BPS 07-171287)
SCHOONOORD Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 54-jarige man uit Oosterhout aangehouden wegens het rijden onder invloed. Ze zagen dat de man zojuist uit het café kwam en in zijn auto stapte. Op het politiebureau blies de man 370 ugl. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-171365)

Te hard rijden leidt tot bekeuring
EMMEN De politie heeft zaterdagmiddag een 26-jarige man uit Emmen bekeurd wegens te hard rijden. De bestuurder reed over de Nijkampenweg met een snelheid van 80 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Hij passeerde diverse kruisingen met hoge snelheid en zorgde dus voor een onveilige situatie in het verkeer. (BPS 07-171227)

Jongens aangehouden voor diefstal fiets
RUINERWOLD Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongen uit Meppel aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets aan de Dijkhuizen. Een getuige had gezien dat de jongeman een fiets had gestolen en belde de politie. Op basis van de verklaring werd de jongeman even later aangehouden en ingesloten voor verhoor. Na verhoor bekende de jongen de fiets tijdelijk te hebben geleend. Hij kreeg een boete van 220,-. (BP 07-171376)
ZUIDWOLDE De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 15-jarige jongen uit Zuidwolde aangehouden wegens fietsendiefstal. De jongen zou een fiets hebben weggenomen bij een woning aan de Boslaan. Een getuige belde de politie zodat de verdachte kort daarna in zijn woning kon worden gehouden. (BPS 07-171378)

Twee mannen aangehouden wegens inbraak
ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak bij een bedrijf aan de Borgstee. Het gaat om een 29-jarige man uit Utrecht en een 25-jarige man uit Tiel. Op basis van een signalement in combinatie met goed speurwerk wisten agenten de verdachten aan te houden. Eén van de verdachten probeerde via de sloot weg te komen, maar zijn vluchtpoging mocht niet baten. De mannen zijn ingesloten voor verhoor. Het is nog niet duidelijk of er iets is weggenomen bij het bedrijf. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 07-171405)

Politie houdt verdachten aan wegens inbraak
NIEUW DORDRECHT Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige jongen uit Schoonebeek en een 29-jarige man uit Emmer Compascuum aangehouden aan de Oranjedorpsstraat. Beiden worden verdacht van inbraak. De politie trof in de auto inbrekerswerktuig aan en van diefstal afkomstige spullen. Eén van de goederen kan in verband worden gebracht met een inbraak in een auto aan de Rietmees. Bij de fouillering werden ook gripzakjes met wit poeder aangetroffen. Er wordt onderzocht of dit drugs betreft en zo ja, wat voor soort. Beide mannen zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 07-171423)

Bekeuring wegens het gooien met fietsen
ASSEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jongen uit Assen bekeurd wegens baldadigheid. De jonge had met fietsen gegooid aan de Markt. De fietsen raakten niet beschadigd. (BPS 07-171377)

Huiselijk geweld
SMILDE De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 42-jarige man uit Smilde aangehouden. De man zou zijn 39-jarige vriendin en haar minderjarige zoon hebben mishandeld. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-171400)
GASSELTERNIJVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 49-jarige man uit Gasselternijveen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 40-jarige vriendin. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-171402)

Aangifte van mishandeling
BEILEN Een 16-jarige en een 17-jarige jongen uit Stuifzand deden aangifte van midhandeling. Zij zouden in de nacht van zaterdag op zondag zijn geslagen buiten bij een discotheek aan de Domoweg. De aanleiding van de mishandeling is niet bekend. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 07-171415)

Jongeman aangehouden
TYNAARLO Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige jongen uit Yde aangehouden. Hij zou meerdere vrouwen hebben lastig gevallen in een discotheek aan de Vriezerweg. Toen hij een vrouw bij haar borst pakte en de portier dit zag, werd de politie gebeld. De jongeman is ingesloten voor verhoor. Een 27-jarige vrouw uit Tynaarlo deed aangifte. Tijdens het verhoor kon de jongen zich niets meer van de voorvallen herinnneren. Hij zou geprobeerd hebben een vrouw te zoenen en hij was tot twee keer toe van het damestoilet gehaald. De verdachte is heengezonden. De politie gaat verder met het onderzoek. (BPS 07-171384)

Politie controleert in kader van Visserijwet
DRENTHE De politie heeft op zaterdag op diverse loacties gecontroleerd op basis van de Visserijwet. Zeven vissers zijn onderworpen aan een controle. Eén van hen kreeg een proces-verbaal wegens het niet kunnen tonen van een vispas. Agenten hebben gecontroleerd in Hoogeveen, Zuidwolde, Nieuweroord en Noorscheschut. (BPS 07-171427)

Wildpasser bekeurd voor belediging agenten
EMMEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige man uit Emmen bekeurd omdat hij op het Marktplein over diverse fietsen heen plaste. Toen hij daarvoor werd bekeurd, wilde hij met de agenten in discussie. Toen dat voor hem niet het gewenste resultaat had, schold hij de agenten voor van alles en nog wat uit. Hij werd daarop aangehouden en ingesloten voor verhoor. Na overleg met Justitie kreeg jij een boete van 350,-. De man bood zijn excuses aan voor het voorval. (BPS 07-171385)

Man aangehouden
RUINERWOLD De politie ging in de nacht van zaterdag op zondag naar een melding aan de Dijkhuizen. Portiers probeerden een groepje jongeren op afstand te houden van buurtbewoner, wiens raam zojuist was vernield. Eén van de jongeren zou een portier hebben getrapt. Een 18-jarige jongen uit Meppel werd aangewezen als de verdachte. Toen agenten hem wilden aanhouden, ging hij er te voet vandoor. Eén van de agenten zette de achtervolging in en wist de jongen verderop aan te houden. Hij is ingesloten voor verhoor. Tijdens het verhoor bekende hij één van de feiten, namelijk de mishandeling van de bewoner. Hij kreeg een boete ter waarde van 220,-.(BPS 07-171352)

Politie controleert op alcohol in verkeer
MEPPEL Agenten hebben zaterdag tussen 7.30 uur en 8.30 uur op de N375 een alcoholcontrole gehouden. Van 49 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Geen van bleek te veel te hebben gedronken. (BPS 07-171456)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.