Verzamelpersbericht weekend

's-Hertogenbosch, 26-08-2007

Aanhoudingen na ongeregeldheden

s-Hertogenbosch Zaterdagavond kreeg de politie de melding dat in de Cypresstraat een Bosschenaar zojuist had gedreigd een plaatsgenoot neer te steken met een mes. De gearriveerde politie trof op het Van Roosmalenplein een groep Bosschenaren die verhaal wilden halen naar aanleiding van deze eerdere melding. Ter plaatse werden meerdere vernielingen gepleegd aan autos en enkele ruiten sneuvelden. Een 21-jarige Bosschenaar, met een biljartkeu in zijn hand, werd aangehouden. Een 20-jarige plaatsgenoot probeerde deze aanhouding te belemmeren en wist een agente een kopstoot te verkopen. Ook hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Diverse stokken en knuppels zijn in beslag genomen. Korte tijd later is op het politiebureau de 42-jarige Bosschenaar, die wordt verdacht van het dreigen met een mes, eveneens aangehouden. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de aanleiding en toedracht.

Politie neemt wapens en harddrugs in beslag; Ossenaar aangehouden

Oss Vrijdagavond is in zijn woning in Oss een 40-jarige man aangehouden. De politie trof in zijn woning drie vuurwapens, tientallen patronen en een hoeveelheid vermoedelijk harddrugs aan. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De wapens en harddrugs zijn in beslag genomen.

Politie pakt huiselijk geweld aan

Oss Zaterdagochtend is in zijn woning in de gemeente Oss een 31-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vrouw. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Mill Zaterdagochtend is in zijn woning in Mill een 56-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een familielid eerder deze ochtend in Mill. Na verhoor op het politiebureau is de 56-jarige man weer in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt brandstichting

Uden Zaterdagavond rond 23.55u brak er brand uit bij een zorgcentrum aan de Odiliastraat. Tegen het pand stond een bromfiets in brand. Medewerkers hebben direct enkele bewoners van de door de brand getroffen vleugel van het zorgcentrum geëvacueerd. De inmiddels gearriveerde brandweer heeft de brand geblust. Enkele slaapkamers raakten vernield, er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. De bromfiets bleek eerder deze avond te zijn gestolen in de Pastoor Spieringsstraat. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en heeft direct een onderzoek en buurtonderzoek ingesteld. Zij verzoekt eventuele getuigen van de diefstal van de bromfiets of van de brand, die nog niet met de politie hebben gesproken, om contact met de politie in Uden op te nemen via 0900-8844.

Nog zitten

s-Hertogenbosch Vrijdagavond is op de Markt in s-Hertogenbosch een 20-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De man had nog 59 dagen gevangenisstraf openstaan. Hij is ingesloten.

Politie pakt wildplassers aan

s-Hertogenbosch Surveillerende agenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag een man voor de raam van een woning in de Citadellaan zijn behoefte doen. De man weigerde zijn gegevens kenbaar te maken en kon zich niet legitimeren. Hierop is de 43-jarige Bosschenaar aangehouden en ingesloten in een politiecel.

Cuijk In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen surveillerende agenten in de Grotestraat dat een man op straat stond te plassen. Toen de agenten de man om zijn gegevens vroegen omdat hij een bekeuring kreeg, reageerde de man agressief en bedreigde hij hen met de dood. Hierop werd de 21-jarige man uit Cuijk aangehouden. Omstanders bemoeiden zich ermee en probeerden de aanhouding te belemmeren. De verdachte wist de agent een kopstoot te geven. Hij is in verzekering gesteld.

Politie houdt verdachte heling aan

Vught Zaterdagmiddag is in de Boterbloemstraat een 20-jarige Bosschenaar aangehouden. Twee man wilde ter plaatse enkele muziekinstrumenten verkopen. Deze instrumenten waren echter eerder gestolen. De gewaarschuwde en gearriveerde politie heeft de man aangehouden. Een tweede verdachte wist te ontkomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Fietsendief op heterdaad aangehouden

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag zag een surveillerende agent in de Visstraat een man die het slot van een fiets probeerde open te breken. De 19-jarige Bosschenaar is hierop aangehouden op verdenking van een poging tot diefstal van de fiets. Hij is ingesloten in een politiecel.

Aanhoudingen na openlijke geweldplegingen

Veghel In de nacht van zaterdag op zondag zijn in de Kalverstraat twee mannen aangehouden. De 21- en 22-jarige Veghelnaren worden verdacht van mishandeling van twee 28-jarige plaatsgenoten. De verdachten zouden eerder deze nacht op de Markt glaswerk hebben gegooid naar de 28-jarige mannen. De slachtoffers raakten als gevolg hiervan gewond aan hun hoofd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de aanleiding van de mishandeling en de identiteit van mogelijk een derde verdachte. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Sint Oedenrode In de nacht van zaterdag op zondag is in de Borchgrave een 17-jarige jongen uit Schijndel aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 17-jarige jongen uit Sint Oedenrode. De verdachte sloeg het slachtoffer, waardoor deze kennelijk het bewustzijn verloor. Getuigen waarschuwden de politie, die de verdachte met behulp van signalementen kon aanhouden. De Schijndelnaar is ingesloten in een politiecel.

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in de Peellandstraat twee Bosschenaren aangehouden. De 31- en 26-jarige mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een 19-jarige plaatsgenoot enkele ogenblikken daarvoor in de Maijweg. Het slachtoffer werd meerdere malen geslagen en geschopt. Toen hij probeerde 112 te bellen, vluchtten de daders. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de aanleiding en toedracht van deze mishandeling.

Aanhoudingen na vernielingen

Oss In de nacht van zaterdag op zondag zijn in de Chrysantstraat drie personen aangehouden. De 36-jarige vrouw en twee jongens in de leeftijd van 17 en 19 jaar, alle uit Oss, worden er van verdacht de ruit van een voordeur van een woning in de Chrysantstraat te hebben vernield. De 17-jarige verdachte is voor behandeling aan letsel aan zijn been overgebracht naar het ziekenhuis. Het drietal is voor verhoor ingesloten.

Veghel Vrijdagavond is op de Markt een 21-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt er van verdacht korte tijd daarvoor de ruit van een pand aan de Molenwieken te hebben vernield. Na verhoor op het politiebureau mocht hij weer vertrekken. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Nuland In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding dat in de Dorpstraat een groep jongeren vernielingen zouden plegen. Een buurtbewoner sprak de jongens hierover aan en kreeg vervolgens een klap en werd bedreigd. Tevens werd de ruit van een woning vernield. De inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie heeft ter plaatse een 16- en een 17-jarige jongen uit Nuland aangehouden. Zij zijn deze nacht voor nader verhoor ingesloten.

Politie neemt mes in beslag

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag is in de Orthenstraat een 27-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De Bosschenaar zou zojuist in de Karrenstraat een portier van een horecagelegenheid hebben bedreigd. Het mes, wat de man bij zich droeg, is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten in een politiecel.

Politie vordert rijbewijzen in

s-Hertogenbosch Vrijdagavond is op de het Kapelaan Koopmansplein een 33-jarige man uit Rosmalen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van zes uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Sint Oedenrode In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Koninginnelaan het rijbewijs ingevorderd van een 46-jarige automobilist uit Sint Oedenrode. Tevens kreeg hij een rijverbod van tien uur.

Heesch In de nacht van zaterdag op zondag is in de Middelste Groes een 27-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uur.