Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 26 augustus 2007

Zaanstreek-Waterland, 26-08-2007

Zeilboot ramt steiger vuurtoren

Marken, vrijdag 24 augustus 2007, 18.01 uur

Bij de vuurtoren van Marken is vrijdagnamiddag een zeilboot tegen de steiger gevaren. De stuurman, een 51-jarige man uit Vught, had even daarvoor de automatische piloot aangezet en was benedendeks gegaan. De boot raakte door onbekende oorzaak uit koers en ramde de steiger, waardoor een steigerdeel zich in de boeg van het zeiljacht boorde. Hierbij werd een hek dat op de steiger staat, vernield. Er raakte niemand gewond.

Bromfietser botst op bestelbus

Volendam, vrijdag 24 augustus 2007, 18.56 uur

Op de Julianaweg heeft ter hoogte van de Mgr.Veermanstraat een botsing plaatsgevonden tussen een bestelbus en een bromfiets. De 17-jarige bromfietser uit Edam is hierbij gewond geraakt.

De bestuurder van de bestelbus, een 24-jarige Volendammer, reed op de Julianaweg en wilde linksaf slaan naar de Mgr. Veermanstraat. Hij dacht voldoende tijd te hebben om voor de tegemoetkomende bromfietser langs te kunnen. Dat was niet het geval. De bromfietser botste met een harde klap tegen de rechterachterkant van de bestelbus. Twee ambulances en de traumaheli kwamen ter plaatse. De jongen werd met hoofdletsel per ambulance naar het AMC gebracht. Hij blijkt een kaakfractuur te hebben. Bij beide bestuurders was geen sprake van alcoholgebruik. De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding.

Man aangehouden voor mishandeling

Zaandam, vrijdag 24 augustus 2007, 20.00 uur

De politie heeft op de Hogendijk een 20-jarige Zaandammer aangehouden voor mishandeling van zijn 16-jarige vriendin. De twee hadden ruzie met elkaar, waarbij de man zich steeds agressiever ging gedragen. Hij sloeg en schopte haar en duwde haar omver. Bij een snackbar zag het meisje kans naar binnen te vluchten om om hulp te vragen, maar haar vriend trok haar met geweld weer mee naar buiten. Een politieman die in zijn vrije tijd toevallig in de buurt was, kwam op het rumoer af en kon de verdachte in de kraag grijpen. De Zaandammer werd aangehouden en voor de nacht ingesloten. Hij gaf aan spijt te hebben van zijn gedrag. Zijn vriendin heeft aangifte gedaan.

Man aangehouden voor heling fiets

Purmerend, zaterdag 25 augustus 2007, 11.25 uur

Een 19-jarige man uit Purmerend is aangehouden voor heling van een fiets. Een politieman zag de jongeman op een spiksplinternieuwe damesfiets en informeerde naar de herkomst ervan. De man verklaarde de fiets op straat van iemand te hebben gekocht voor 75 euro. Hierop hield de agent de man aan voor heling, er vanuit gaande dat iedereen zou kunnen bedenken dat er iets niet in de haak is als je op straat zo'n dure nieuwe fiets voor een dergelijk bedrag aangeboden krijgt. De fiets werd in beslag genomen. Onderzoek wees uit dat de fiets was ontvreemd bij een fietsenzaak op de Purmersteenweg.

Bejaarde fietser geraakt door zwenkende caravan

Monnickendam, zaterdag 25 augustus 2007, 13.14 uur

Een 75-jarige Amsterdammer is op Overleek met zijn fiets ten val gekomen doordat hij werd geraakt door een inhalende auto met caravan. De Amsterdammer fietste achter zijn echtgenote toen hij werd ingehaald door de auto met caravan, die werd bestuurd door een 80-jarige man uit Monnickendam. Tijdens het inhalen zwenkte de caravan uit, waardoor de bejaarde fietser viel. Hij werd per ambulance naar een Amsterdams ziekenhuis vervoerd, waar hij is opgenomen met een aantal gebroken ribben en een ingeklapte long.

Vrouw gewond bij kopstaartaanrijding

Purmerend, zaterdag 25 augustus 2007, 14.31 uur

Bij een kopstaartbotsing op de IJsselmeerlaan is de bestuurster van de achteroprijdende auto gewond geraakt. De 20-jarige Purmerendse reed vanuit de richting van de Van Osweg in de richting van de Waterlandlaan. Zij verklaart niet op tijd te hebben gezien dat de auto voor haar stopte voor het rode verkeerslicht op de kruising met Landstrekenweg. Hierdoor botste zij achter op de auto van een 78-jarige man uit Westzaan. De vrouw werd met borstletsel per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Twee aanhoudingen naar aanleiding van verkeersruzie

De politie heeft naar aanleiding van een verkeersruzie een 55-jarige man uit Zuidoostbeemster en een 37-jarige man uit Oosthuizen aangehouden. De twee mannen kwamen elkaar in hun auto tegemoet op de Oostdijk in Zuidoostbeemster. Toen zij elkaar passeerden raakten de spiegels van de auto's elkaar. Beide bestuurders stapten uit en vervolgens ontstond een handgemeen, waarbij beiden gewond raakten. Een van hen heeft vermoedelijk zijn neus gebroken. De politie heeft beide personen aangehouden en hun verklaringen opgenomen. Zij hebben allebei aangifte tegen de ander gedaan. Na enkele uren zijn de twee in vrijheid gesteld. Na afronding van het onderzoek gaat de zaak naar justitie.

Man belaagd door groep jongeren

Zaandam, 25 augustus 2007, 22.47 uur

Een 19-jarige man uit Westzaan is zaterdagavond op de Cantate slachtoffer geworden van beroving en mishandeling door een grote groep jongeren. Eerder op de avond zou het op dezelfde plek al tot een handgemeen zijn gekomen tussen hem en een aantal jongeren dat zich daar ophield. Hij had zich toen verweerd en ook enkele rake klappen uitgedeeld. Toen hij een paar uur later daar weer langs fietste richting huis, kwam een groep van circa twintig jongeren op hem af rennen en vervolgens om hem heen staan. Onder bedreiging van een vuurwapen werd hem gezegd dat hij zijn bezittingen moest afgeven. Maar de Westzaner verweerde zich en deelde ook klappen uit toen zijn belagers hem sloegen en schopten. Toen zij er met zijn fiets vandoor gingen, belde het slachtoffer 112. De politie ving hem ter plaatse op. Hij was gewond in zijn gezicht en had een bloedende wond achter op zijn hoofd. Vanaf de achterbank van de politieauto zag het slachtoffer even later op Houtveldweg een van zijn belagers lopen. Deze 16-jarige jongen uit Zaandam werd aangehouden en is in verzekering gesteld. Andere politievoertuigen hebben in de omgeving nog uitgekeken naar andere mogelijke daders, maar zonder resultaat. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gestoken in onderarm

Purmerend, zondag 26 augustus 2007, 00.47 uur

Op de Koemarkt werden surveillerende agenten aangesproken door een man die een verwonding aan zijn arm had. Het bleek een slagaderlijke bloeding te zijn. De 35-jarige man uit Oostwoud werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar verklaarde hij aan de politie dat hij op de Koemarkt onenigheid had gekregen met zijn vriendin. Hij had haar daarbij een duw gegeven, waarna een omstander zich er mee bemoeide en het opnam voor de vrouw. Deze man, een negoïde jongeman, zou hem in de onderarm hebben gestoken. De politie heeft ter plaatse sporen veiliggesteld en camerabeelden opgevraagd.

Man aangehouden voor mishandeling

Zaandam, zondag 26 augustus 2007, 01.36 uur

De politie heeft een 18-jarige Zaandammer aangehouden naar aanleiding van een vechtpartij voor een van de uitgaansgelegenheden in de K Kansstraat. In een drukke rij wachtenden voor de ingang ontstond een opstootje, waarbij de Zaandammer een meisje dreigde te slaan. Een vriend van haar, een 16-jarige jongen uit Assendelft, ging ertussen staan en kreeg een klap van de verdachte. Vervolgens zou hij in een steeg zijn getrokken en daar zijn geslagen en geschopt door de Zaandammer en enkele vrienden. De jongen heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij heeft verwondingen in zijn gezicht. De verdachte Zaandammer werd ingesloten. Hij verklaart 'aardig bezopen' te zijn geweest, maar geen klappen te hebben uitgedeeld.

Man gewond bij vechtpartij

Zaandam, zondag 26 augustus, 02.37 uur

Bij een vechtpartij tussen twee groepen jongeren bij een
uitgaansgelegenheid op de Hemkade is een 20-jarige man uit Beverwijk gewond geraakt. Het slachtoffer lag met een bloedende hoofdwond buiten op de grond toen de politie ter plaatse kwam. Er zou binnen een vechtpartij zijn geweest waarbij het slachtoffer met een fles op het hoofd was geslagen. De politie kon van de betrokkenen niet duidelijk krijgen wie wat had gedaan en er kon niemand als verdachte worden aangewezen. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Laatst gewijzigd 26-08-2007 16:13 | © Politie Zaanstreek-Waterland |