Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 26/08

TILBURG, 26 augustus 2007

Rustig weekend centrumgebied. Politie arresteert 5 centrumbezoekers

TILBURG Agenten die het weekend belast waren met het horecatoezicht in het centrum van Tilburg hebben in totaal 5 arrestaties verricht. Ondanks het weinige publiek in de nacht van vrijdag op zaterdag werd het centrum van zaterdag op zondag druk bezocht. De brandweer kwam zondagochtend drie keer in actie nadat er op verschillende locaties brand gesticht was. De politie hield drie Tilburgers aan. Het drietal wordt verdacht van brandstichting. Naast de arrestaties beteugelden de agenten enkele opstootjes en werden er in totaal 17 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere wildplassen en parkeren.

Op de Heuvel hielden agenten vanmorgen tegen 05.00 uur twee mannen van 22 en 28 jaar, afkomstig uit Tilburg en Goirle, aan nadat beiden met elkaar op straat een handgemeen kregen. Agenten haalden de vechtersbazen uit elkaar en brachten ze naar het bureau.

Tegen 02.00 uur hebben agenten op de Heuvel drie centrumbezoeksters van 18 en 20 jaar aangehouden. Het drietal, afkomstig uit Waalwijk, voldeden niet aan een gegeven vordering te vertrekken. Het drietal had eerder ruzie gehad met een ander groepje. Om verdere escalatie te voorkomen vorderden de agenten de vrouwen te vertrekken waaraan het drietal niet voldeed.

Rond 04.00 uur reed de brandweer uit voor een brand in de Heuvelstraat. Het handvat van de toegangsdeur van een speelgoedwinkel brandde waardoor het glas van de deur barstte. Een uur later moest het zonnescherm van een warenhuis in de Heuvelstraat het ontgelden. Het scherm werd door de brandweer geblust. Kort na 06.00 uur bluste de brandwees een brandje op de Schouwburgring. Tijdens het ingestelde politieonderzoek meldde zich een oplettende getuige en wees drie Tilburgers aan als de brandstichters. Hierop hebben de agenten op de Schouwburgring drie Tilburgse jongens van 16 tot 18 jaar aangehouden.

Politie arresteert Tilburger voor poging doodslag

TILBURG De politie heeft vanmorgen rond de klok van 03.30 uur in een woning in de wijk Heikant een 21 jarige inwoner uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van poging doodslag. Een van de slachtoffers, een 49 jarige man uit Aachen deed aangifte.

Het slachtoffer verklaarde dat er een conflict ontstond nadat de verdachte in de woning aangesproken werd dat de muziek zachter moest. Dit conflict ontaardde in een handgemeen waarbij hij het slachtoffer meerdere keren in het gezicht sloeg. Na dit handgemeen pakte de verdachte een keukenmes en dreigde daarmee in de richting van zowel het slachtoffer als twee aanwezige Polen van 39 en 59 jaar.

Klant mishandelt taxichauffeur

TILBURG De politie heeft vanmorgen om 01.45 uur in de Kraaivenstraat een 43 jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 29 jarige taxichauffeur te hebben mishandeld. Het slachtoffer deed hiervan aangifte.

Tijdens een taxirit voelde het slachtoffer op de Midden Brabantweg dat de 43 jarige klant hem, zonder enige aanleiding bij zijn keel greep. Nadat de chauffeur hem wegduwde pakte de verdachte korte tijd later opnieuw de taxichauffeur bij de keel. Het slachtoffer voelde dat de man zijn keel dicht kneep. Uit paniek remde het slachtoffer, sprong uit de taxi en alarmeerde de politie die de man aanhield.

Auto in sloot, politie neemt bloedproef bestuurder af

TILBURG Bij een eenzijdig verkeersongeval raakte vanmorgen in de Pater Dondersstraat een 41 jarige inwoner uit Tilburg gewond. De man is overgebracht naar het Twee Steden ziekenhuis waar de politie een alcoholonderzoek heeft ingesteld.

Agenten troffen vanmorgen rond 01.15 uur de auto van de Tilburger op zijn kant aan in een sloot in de Pater Dondersstraat. Het slachtoffer zat op dat moment nog in het voertuig. Nadat de ruit van de auto door de brandweer verwijderd was werd de Tilburger uit zijn benarde positie bevrijd. Omdat de politie het vermoeden heeft dat de man onder invloed van alcohol een auto bestuurde, werd er in het ziekenhuis bloed afgenomen.

Agenten halen dronken bestuurder van de weg

TILBURG Agenten controleerden gisteravond rond de klok van 19.30 uur op de Ringbaan Noord een 35 jarige automobilist uit Zagan (Polen). De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij bijna vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol had overschreden. Hij had 820 ug/l aan alcohol in zijn bloed. Het rijbewijs werd ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 11 uur mocht hij na verhoor vertrekken.

Politie houdt vader en zoon aan na conflict

TILBURG De politie heeft gistermiddag even na 17.30 uur op het Paletplein een 46 jarige Tilburger en zijn 15 jarige zoon aangehouden. De 46 jarige man kon zich niet legitimeren waarop hij aangehouden werd. De 15 jarige jongen belemmerden de agenten bij de aanhouding waarop ook hij mee moest naar het bureau. Beiden pleegden verzet tijdens de aanhouding.

De politie nam pooshoogte op het Paletplein na aanleiding van een conflict. Op het Paletplein troffen de agenten de verdachten aan. Een medewerker van een supermarkt vertelde de agenten een conflict te hebben gehad met beide verdachten nadat de 15 jarige jongen zich in de winkel niet aan de regels hield. De medewerker gaf aan geduwd te zijn door de vader omdat hij zijn zoon had aangesproken. Toen de agenten de 46 jarige man aanspraken over zijn gedrag en hem naar zijn identiteitsbewijs vroegen ontstond er opnieuw een conflict waarop de agenten de man arresteerden. Tijdens de arrestatie belemmerde de 15 jarige jongen de agenten waarop ook hij werd aangehouden.

Man raakt bekneld na verkeersongeval

GOIRLE Bij een eenzijdig verkeersongeval, gistermiddag op de Poppelseweg, raakte een 76 jarige Tilburgse automoblist gewond. Omstanders die de aanrijding zagen gebeuren schoten te hulp, bevrijdde de man uit zijn auto en verleenden de eerste hulp.

De politie trof, na verkregen melding, aan de Westzijde van de Turnhoutsebaan gistermiddag de auto van het slachtoffer. De auto was met de voorzijde tegen een boom gebotst. Onderzoek wees uit dat de man uit de richting van Belgie over de Poppelseweg reed. Zonder aanwijsbare oorzaak is hij op de tegenovergestelde weghelft tegen een boom gereden. De politie sluit niet uit dat de man voorafgaand aan de aanrijding mogelijk onwel geworden is.

Auteur: Desiree Brabers