Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 26/08

OOSTERHOUT NB, 26 augustus 2007

Politie houdt minderjarige aan na dreigen met mes

MOLENSCHOT De politie heeft vanmorgen rond 03.30 uur op de Molenschotsebaan een 17 jarige jongen uit Waddinxveen aangehouden. De politie verdenkt hem eerder die nacht enkele campinggasten met een mes te hebben bedreigd.

Gealarmeerde agenten stelden op de camping een onderzoek in nadat enkele gasten hadden gemeld dat een jongen problemen veroorzaakte. Tijdens deze problemen had hij een mes getrokken en gedreigd in de richting van andere campinggasten. Tijdens het onderzoek troffen de agenten de jongen, die voldeed aan het opgegeven signalement aan. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Politie arresteert Waalwijker voor huisvredebreuk

WAALWIJK De politie heeft vanmorgen om 03.00 uur in een woning in Waalwijk een 18 jarige man aangehouden voor huisvredebreuk. Via het verbreken van een zolderluik van de woning had de verdachte zichzelf de toegang tot de woning verschaft. Nadat aanwezigen hem meerdere malen hadden gesommeerd te vertrekken voldeed hij daar niet aan. Gealarmeerde agenten troffen de man in de woning aan waarna hij werd aangehouden.

Dronken automobilist negeert rijverbod

HULTEN / DONGEN Agenten controleerden vanmorgen tegen 01.30 uur op de Rijksweg een 59 jarige tilburgse automobilist. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 740 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 8 uren mocht hij na verhoor vertrekken.
Tegen 03.30 uur zagen agenten de man, ondanks zijn rijverbod, een auto besturen op de Bolkensteeg in Dongen. De man werd opnieuw aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Attractiebezoeker kan zich niet legitimeren

KAATSHEUVEL In een attractiepark aan de Europalaan hebben agenten vanmorgen rond 00.30 uur een 37 jarige man afkomstig Schellinkhout aangehouden voor belemmering. De politie stelde op het het park een onderzoek in nadat een groep mensen in een van de attracties vernielingen hadden aangericht. Agenten troffen de groep aan. Na bemiddeling gaf de groep aan de kosten te willen betalen. De 37 jarige man verleende geen medewerking en gaf zijn naam niet aan de agenten. Ook had hij geen identiteitspapieren bij zich. De man is overgebracht naar het bureau.

Politie arresteert man voor huiselijk geweld

RAAMSDONKSVEER De politie heeft gisteravond om 20.00 uur in een woning in Raamsdonksveer een 31 jarige bewoner aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling en bedreiging. Het slachtoffer, zijn 30 jarige vriendin deed aangifte. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

Tussen het tweetal ontstond in de woning een woordenwisseling wat ontaarde in een conflict. Tijdens dat conflict schopte de verdachte zijn vriendin meerdere keren tegen het hoofd. Ook duwde hij haar tegen een muur. Toen de vrouw wilde vluchten greep de verdachte haar op de achterplaats vast en duwde haar tegen de schutting. Gealarmeerde agenten troffen de verdachte aan en namen hem mee naar het bureau.

Winkeldief lopen tegen de lamp

WAALWIJK Agenten hebben gistermiddag in de Beethovenlaan een 47 jarige inwoner uit Waalwijk aangehouden voor winkeldiefstal. Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in, in de omgeving van een supermarkt aan de Mozartlaan nadat een winkeldief een fles wijn had weggehaald. Op een bankje in de Beethovenlaan troffen ze een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte was nog in het bezit van de fles wijn.

Auteur: Desiree Brabers