Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 26/08

BREDA, 26 augustus 2007

Politiewagen betrokken bij verkeersongeval met letsel

BREDA Bij een verkeersongeval op de kruising Doornboslaan met de Nieuwe Kadijk raakten vanmiddag rond 13.30 uur drie mensen gewond. De gewonden, een bestuurster van een personenauto en twee politiemensen zijn voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in Breda.

Een politiewagen begeleidde met optische- en geluidsignalen een spoedtransport van de ambulancedienst en reed over de Nieuwe Kadijk in de richting van de Tilburgseweg. Op de kruising met de Doornboslaan ontstond er een aanrijding tussen het politievoertuig en een personenauto die vanuit de Doornboslaan het kruisingsvlak opreed. Ongevallenanalisten van een andere politieregio stelden een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding. Alle betrokkenen, de bestuurster van de personenauto en de politieagenten zijn voor onderzoek overgebracht. De kruising werd tijdens het onderzoek gedeeltelijk afgesloten.

Politie is op zoek naar 13 jarige vermiste jongen

ETTEN-LEUR De politie heeft vandaag in zowel Etten-Leur als in de randgemeenten een SMS-Alert verspreid naar aanleiding van de vermissing van een 13 jarige Congolese jongen.
De jongen verliet gisteravond rond 21.00 uur de woning van familie aan De Genestestraat. De familie heeft nadien niets meer van de jongen vernomen. De jongen heeft een lengte van 1.60 meter en heeft zwart krullend haar. Hij is gekleed in een blauwe spijkerbroek, grijs vest en draagt witte schoenen. De jongen spreekt geen Nederlands, wel Italiaans en Frans.
De politie verzoekt bij het aantreffen van deze jongen contact op te nemen via het algemene nummer 0900-8844.

Politie verricht 8 arrestaties in horecagebied

BREDA Agenten die het afgelopen weekend belast waren met het houden van toezicht in de binnenstad van Breda hebben in totaal 8 aanhouding verricht. In de nacht van vrijdag op zaterdag verrichte de politie vijf aanhouding. Drie daarvan waren geweld gerelateerd (vechtpartij) en twee naar aanleiding van een diefstal fiets. In de nacht van zaterdag op zondag werden er 3 bezoekers aangehouden Naast het beteugelen van kleine opstootjes kregen 9 centrumbezoekers een bekeuring voor onder andere wildplassen en fout parkeren.

Zaterdag op zondag:

Op de Grote Markt hielden agenten tegen middernacht een 27 jarige inwoner uit Koudekerke aan voor schennispleging. De man vond het nadig zijn broek te laten zakken toen surveillerende agenten passeerden.

In de Vismarktstraat hielden agenten rond 02.00 uur een 19 jarige inwoner uit Papendrecht aan voor belediging. Terwijl de agenten bezig waren met het beteugelen van een opstootje vond de man het nodig een agent te beledigen.

Tegen 02.30 hebben agenten in de Vismarktstraat een 18 jarige man uit Papendrecht aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

Politie houdt Bredanaar aan voor vernieling ruit

BREDA De politie heeft gisteravond om 23.00 uur in de Gaffelstraat een 23 jarige man uit Breda aangehouden voor het vernielen van een ruit. Een 55 jarige Bredanaar deed aangifte van vernieling. Het slachtoffer hoorde gisteravond in zijn woning een harde klap en glasgerinkel. Toen hij poolshoogte ging nemen zag hij dat de ruit van zijn voordeur kapot was. Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in en hoorden enkele betrokkenen. Het onderzoek resulteerde in de aanhouding van de verdachte. Op het bureau legde hij een ontkennende verklaring af.

Bredanaar gearresteerd voor huiselijk geweld

BREDA De politie heeft gistermiddag op het politiebureau een 37 jarige inwoner uit Breda aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn even oude ex-vriendin. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

Het tweetal kreeg zaterdagmiddag een woordenwisseling over de omgangsregeling van de kinderen. De woordenwisseling ontaardde op straat in een ruzie waarbij de verdachte het slachtoffer meerdere keren schopte. Het slachtoffer werd aan haar haren getrokken en op de grond geduwd. Een passant sprak tijdens het passeren de verdachte aan en sommeerde hem te stoppen. Gealarmeerde agenten troffen de man en namen hem mee naar het bureau.

Politie treft potato-gun aan en houdt Bredanaar aan

BREDA Agenten hebben gistermiddag in de Wederiktuin een 21 jarige Bredanaar aangehouden voor verboden wapenbezit. De politie kwam de man op het spoor nadat ze een melding hadden gekregen dat een groep jongenen voorwerpen afschoten met een soort pvc-buis. Ter plaatse troffen de agenten de groep aan. Een van hen, de 21 jarige verdachte, zette op dat moment een voorwerp achter een boom en liep weg. Onderzoek wees uit dat het voorwerp een potato-gun betrof. Het wapen is in beslag genomen en de verdachte werd overgebracht naar het bureau.

Auteur: Desiree Brabers