Politie Zeeland


---


Z-2720-2007 Ondermaatse zeebaars in beslag genomen
Gistermiddag rond 17.30 uur werd in Hoek op de Nieuw Neuzenweg een controle gehouden op naleving van de visserijwet.
Door de Zeeuwse politie werden vier vissers betrapt die op zeebaars aan het vissen waren. Gevangen zeebaars moet minimaal 36 centimeter lang zijn. Er werden 64 zeebaarsjes in beslag genomen die tussen de 14 en 20 centimeter lang waren. Drie mannen uit Wondergem en Gent werden bekeurd voor deze overtreding. De vierde werd ook nog bekeurd omdat hij zich niet kon legitimeren. De inbeslag genomen zeebaars is vernietigd.

W-2721-2007 Aanrijding met letsel
Op de Langevieleweg in Middelburg heeft gisteravond rond 19.43 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een 63-jarige Middelburgse fietsster werd op de kruising met de Ruyterstraat aangereden door een bromfietser die haar geen voorrang verleende. De vrouw is later nog naar het ziekenhuis gegaan, omdat zij duizelig bleef en pijn in haar hoofd had. De bromfietser is na de aanrijding doorgereden.

O-2722-2007 Bromfietser verblind door zon
Rond 19.57 uur gisteravond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een bromfietser en een fietsster.
De bromfietser reed in een bocht op de Nieuwe Koolweg in Zierikzee. Hij nam de bocht erg ruim en werd ondertussen verblind door de laagstaande zon. In de bocht kwam hem een 47-jarige Zierikzeese fietsster tegemoet. Beiden klapten bovenop elkaar. De 16-jarige bromfietser uit de gemeente Schouwen Duiveland raakte gewond aan zijn knie. De fietsster heeft vermoedelijk haar enkel gebroken.

O-2723-2007 Openlijke geweldpleging in Goes
Gisteravond rond 22.23 uur werd een 18-jarige Tholenaar door een groepje van drie jongens ernstig mishandeld.
De Tholenaar zat, samen met zijn 17-jarige vriendin, in zijn auto. Hij zag een tweetal fietsers niet aan komen rijden over het Geldeloozepad en moest hiervoor hard op de rem. De fietsers voerden geen verlichting en de Tholenaar sprak ze hierop aan. Kennelijk waren de fietsers hier niet van gediend en ze stapten af. Ze begonnen meteen te schelden en te roepen. Er kwam een stelletje aangelopen uit dezelfde richting als waar de fietsers vandaan waren gekomen. De jongen liep meteen op de Tholenaar af en begon hem te slaan en te schoppen. Hierop stapte de vriendin uit de auto en trok beide jongens uit elkaar. De 'lopende' jongen sloeg haar toen in haar gezicht. De Tholenaar en zijn vriendin zijn toen weer in de auto gaan zitten en toen kwamen de vechtersbazen op de auto aflopen. De auto werd ook niet ontzien, want daar werd tegenaan getrapt. Hierdoor is de auto beschadigd. Meteen hierna vertrokken de belagers in de richting van Goes Noord. De 18-jarige jongen heeft verwondingen aan zijn armen, ook heeft hij pijn in zijn buik. Zijn vriendin is gewond aan haar armen en lip.
O-2724-2007 Motorrijder onderuit
Op de Nieuwe Kraaijertsedijk in Lewedorp is gisteravond rond 23.45 uur een motorrijder ten val gekomen.
De motorrijder, een 38-jarige man uit de gemeente Noord Beveland, reed, vermoedelijk door een te hoge snelheid een bocht uit en belandde in een hekwerk. Het hekwerk is gedeeltelijk vernield. De motor is ook beschadigd en is weggetakeld door een sleepbedrijf. Uit onderzoek bleek dat het rijbewijs van de motorrijder ongeldig was verklaard, hij mocht dus niet rijden. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.





Politie Zeeland