Politie Zeeland


---


W-2730-2007 Oplichter aangehouden
Vanmorgen om 10.15 uur is een 28-jarige man uit Leiden door de Zeeuwse politie aangehouden wegens oplichting.
De man werd, vanaf afgelopen vrijdag, op diverse adressen in Vlissingen gesignaleerd. Hij hing bij woningen en hotels een zielig verhaal op dat hij was beroofd en dat al zijn geld was weggenomen door de berovers. Van enkele benadeelden kreeg de man geld. (Soms wel 40 euro) Een paar mensen kregen argwaan en belden de politie. In de Gerbrandystraat werd de man gevonden door agenten (aan de hand van zijn signalement). Hij vroeg geld aan een man die stond te tanken. Hier is de 28-jarige aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau waar hij een verklaring heeft afgelegd. De Leidenaar is in verzekering gesteld. Het vandaag verkregen geld mocht van de man teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaars. Hij wordt de komende dagen verder verhoord.

W-2731-2007 Aanrijding met scootmobiel
Een 64-jarige Vlissingse reed vanmorgen om 10.08 uur met haar scootmobiel tegen een paaltje.
De vrouw reed over de Boulevard Evertsen toen het ongeluk gebeurde. Omstanders zagen dat de vrouw vermoedelijk even 'wegzakte' en mogelijk hierdoor tegen het paaltje aan reed. De vrouw had een flinke hoofdwond en is verzorgd door de strandwacht, ook haar tanden waren beschadigd. Door ambulancepersoneel is de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis.

W-2732-2007 Diefstal helm
Een motorrijder had zijn voertuig op de Kenau Hasselaarstraat in Vlissingen geparkeerd.
Hij had zijn helm en die van zijn echtgenote vastgelegd aan zijn motor met een dik slot. Toen hij weer weg wilde rijden lag alleen de helm van zijn vrouw nog op de parkeerplaats.

W-2733-2007 Arm gebroken door aanrijding
Een 42-jarige fietser uit Middelburg wilde rond 16.05 uur de kruising bij de Keersluisbrug in Vlissingen overfietsen.
Hij wachtte netjes op het groene licht en fietste toen, in plaats van over het fietspad, over de weg naar de overkant. Een motorrijder, een 51-jarige man uit de gemeente Goes, kreeg op hetzelfde moment groen licht en zag de fietser ineens voor zich rijden toen hij optrok. Hierdoor maakte hij een corrigerende beweging en miste de fietser. Zelf kwam hij echter ten val. Met een gebroken arm is de motorrijder overgebracht naar het ziekenhuis. De fietser had niets.

W-2734-2007 Onwel
Twee mensen zijn, afzonderlijk van elkaar, onwel geworden op de Boulevard de Ruyter.
Omstreeks 14.00 uur vonden beide onwelwordingen plaats. Eén oudere man kreeg hartritmestoornissen ter hoogte van de Loodsensocieteit en een oudere dame werd onwel ter hoogte van het kustlicht. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe hun toestand nu is.





Politie Zeeland