Ingezonden persbericht

Wilhelmus klinkt voor Chris van der Drift in Oschersleben

Oschersleben, 26 augustus 2007 - Dankzij een tweede plaats en een verdiende overwinning is Chris van der Drift gestegen naar de tweede plaats in het International Formula Master kampioenschap. De Rotterdammer bleek eveneens in de kwalificatie de beste. Hoewel de 21-jarige coureur van JD Motorsport op zaterdag naast de winst greep, was de zege op zondag meer dan verdiend nadat hij zijn directe tegenstanders één voor één verschalkte.

Het raceweekend begon als een nachtmerrie toen Van der Drift tijdens de testsessie van vrijdag te maken kreeg met een defecte motor. De Nederlander moest hierdoor de eerste training verstek laten gaan en kroop aan het begin van de avond voor het eerst achter het stuur met een hagelnieuwe motor. Omdat de coureur nog niet veel ronden in droge omstandigheden had kunnen rijden, zou de kwalificatie het moment van de waarheid worden.

Gelukkig wist Chris van der Drift als vanouds te knallen. In de half uur durende kwalificatietraining op de zaterdagochtend verzekerde hij zichzelf van de pole position voor de eerste race. Gestart vanaf de beste uitgangspositie leidde Van der Drift de wedstrijd, totdat de klassementsleider aan hem voorbij kwam. Omdat de top-acht van de eerste race wordt omgedraaid voor de wedstrijd van zondag, moest de coureur uit Rotterdam race twee vanaf de zevende positie beginnen.

Met een uitstekende start knalde Van der Drift naar de vijfde positie. Vervolgens wist hij één voor één zijn voorgangers te verschalken, waarna hij in de negentiende ronde ook de leider in de wedstrijd passeerde. In de resterende negen ronden creëerde de snelle piloot een voorsprong van maar liefst veertien en een halve seconde en passeerde als eerste de finishvlag.

Chris van der Drift: "Dit doet alle pech van de afgelopen tijd vergeten. Het was een zeer gave race, waarin ik één voor één mijn tegenstanders kon inhalen. In de eerste race had ik nog last van mijn nieuwe motor, omdat ik vijf kilometer per uur op het rechte stuk miste. Maar hoe meer kilometers ik er mee reed, hoe beter het ging. De tweede race verliep super en ik ben erg blij met mijn tweede overwinning in de International Formula Master. Er rest nog een redelijk gat naar de leider in het klassement, maar niets is onmogelijk!"

In het weekend van 23 september komt Chris van der Drift in actie voor de dertiende en veertiende ronde van de International Formula Master, die wordt verreden op het circuit van Brands Hatch in Groot-Brittannië.

Uitslag race één, International Formula Master te Oschersleben (Duitsland):
01 Jerome d'Ambrosio (BEL), Cram Competition, 21 ronden
02 Chris van der Drift (NED), JD Motorsport, +8.099
03 Siedler (AUT), ADM Motorsport, +14.906
04 Puglisi (ITA), Promotorsport, +17.576
05 Persiani (ITA) Scuderia Fama, +20.233

Uitslag race twee, International Formula Master te Oschersleben (Duitsland):
01 Chris van der Drift (NED), JD Motorsport, 28 ronden
02 Marcello Puglisi (ITA), Promotrosport, +14.529
03 Pierre Ragues (FRA), Euronova Racing, +18.473
04 Marco Bonanomi (ITA) Euronova Racing, +20.553
05 Kasper Andersen (DEN), JD Motorsport, +23.848

Tussenstand International Formula Master na twaalf races:
01 Jerome D'Ambrosio (BEL), Cram Competition, 68 punten
02 Chris van der Drift (NED), JD Motorsport, 43 punten
03 Pablo Sanchez Lopez (MEX), Alan Racing, 39 punten
04 Salvatore Gatto (ITA), Alan Racing, 38 punten
05 Marcello Puglisi (ITA), Promotorsport, 33 punten

Chris wordt dit jaar ondersteund door: Racing Pool, Valvoline, National Meats Ltd, BMW Ekris en Momo.
--