Ingezonden persbericht



Strategie pakt verkeerd uit voor Robert Doornbos op Zolder

ZOLDER, 26 AUGUSTUS 2007 - Robert Doornbos is vandaag als zevende gefinisht tijdens de Champ Car Grand Prix van België. Op het circuit van Zolder kozen Minardi Team USA en Doornbos voor een verkeerde strategie, waardoor de Rotterdammer een podiumklassering misliep. Drievoudig kampioen en titelrivaal Sebastien Bourdais won de eerste Europese race van dit seizoen op overtuigende wijze.

Door na een indrukwekkende start bij het ingaan van de eerste bocht direct de tweede positie af te pakken van Will Power, bracht de toeschouwers in vervoering. Samen met Bourdais trok Doornbos direct een gat naar hun achtervolgers. In zijn tweede stint op 'rode banden' kon de Nederlander moeizamer het tempo van Bourdais volgen, die op 'zwarte banden' onderweg was. Ook Power begon aan te dringen bij de Nederlandse debutant. Toch hield Doornbos de tweede positie stevig in handen.

Het keerpunt van de race volgde na zijn tweede pitstop. Omdat Doornbos door zijn verdedigende rijstijl minder benzine kon sparen dan Bourdais en Power, moest hij een ronde eerder zijn team opzoeken dan zijn rivalen. Na zijn stop kwam Doornbos vast te zitten in druk verkeer, waardoor hij terugviel naar de negende plaats. Bij het vallen van de vlag had Doornbos zich wel weer opgewerkt naar de zevende positie.

ROBERT DOORNBOS: "Ik had een hele goede start en ging wiel-aan-wiel de eerste bocht in samen met Will Power. Gelukkig won ik dit gevecht en kon ik daarna goed aanhaken bij Sebastien en een gat trekken naar de rest. De eerste safety-car situatie kwam dan ook erg ongelegen. Onze tweede stint op rode banden was minder goed. Daarna planden we mijn tweede stop op het verkeerde moment, waardoor ik veel plekken verloor doordat verschillende rijders voor me mij blokten. Blijkbaar mag dat tijdens de races in Europa. Anyway, vandaag was niet wat ik ervan verwacht had, maar ik zin op sportieve revanche in Assen volgende week!"

© 2003 - 2007 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com