Ingezonden persbericht

Pech teistert Nick de Bruijn opnieuw

OSCHERSLEBEN, 26 augustus 2007 - Een weekend dat aanvankelijk goed begon, eindigde teleurstellend. Nick de Bruijn kende ook op Motosport Arena Oschersleben problemen met zijn International Formula Master-bolide. De snelheid bleek tijdens de test en de twee vrije trainingen aanwezig, maar in de kwalificatie en de races speelden motorproblemen de twintigjarige Vlaardinger parten.

De drie uur durende test op vrijdagochtend werd naar tevredenheid afgesloten. Een vierde tijd was zeer bemoedigend voor De Bruijn, die tot dusver vaak werd geplaagd door problemen. De ISR-piloot deed er in de eerste training nog een schepje bovenop door de tweede tijd te realiseren, waarna hij in de tweede sessie opnieuw op een goede vierde stek uitkwam.

Reikhalzend keek hij uit naar de kwalificatie van zaterdagochtend. Een toptien positie zat er helaas niet in en De Bruijn moest genoegen nemen met de veertiende startplaats voor de eerste race. Al vechtend wist de Nederlander wist zich op te werken naar de elfde stek, maar de gaten in het veld waren dermate groot dat meer winst er niet in zat.

Ook in de tweede race kwam Nick de Bruijn naar voren en positioneerde zich op de negende plaats. Ondanks motorproblemen wist de rappe piloot de kop van het veld bij te houden en kwam dichtbij de punten. Echter kwam aan deze hoop een einde toen zijn voorganger plots hard remde. De Bruijn probeerde tevergeefs de bolide van zijn voorganger te ontwijken, waarbij zijn voorvleugel flink beschadigd raakte. Een opgave was het resultaat.

Nick de Bruijn: "Het ging niet. De snelheid was dit weekend aanwezig, maar we kregen motorproblemen. De motor liep voor geen meter en ik kon niets doen. Op het rechte stuk verloor ik zomaar een meter of zestig. Ik kon nog wel meekomen met een grote kopgroep die ontstond, maar op een gegeven moment werd er plots hard geremd en kon ik mijn voorganger niet meer ontwijken. Met een enorm beschadigde voorvleugel moest ik de strijd staken. Heel erg jammer, maar ik hoop dat op Brands Hatch het geluk eindelijk eens aan mijn zijde staat."

Uitslag race één, International Formula Master te Oschersleben (Duitsland):
01 Jerome d'Ambrosio (BEL), Cram Competition, 21 ronden
02 Chris van der Drift (NED), JD Motorsport, +8.099
03 Norbert Siedler (AUT), ADM Motorsport, +14.906
11 Nick de Bruijn (NED), ISR, +29.552

Uitslag race twee, International Formula Master te Oschersleben (Duitsland):
01 Chris van der Drift (NED), JD Motorsport, 28 ronden
02 Marcello Puglisi (ITA), Promotrosport, +14.529
03 Pierre Ragues (FRA), Euronova Racing, +18.473
DNF Nick de Bruijn (NED), ISR, +3 ronden

Nick de Bruijn wordt dit jaar ondersteund door: Racing Pool, Formtech en Momo Racewear.

--


Ingezonden persbericht