Warchild


War Child als 'Living Statue'
Maar liefst 300.000 mensen trokken zondag 26 augustus door de Arnhemse binnenstad om alle levende standbeelden te bewonderen tijdens de WK Living Statues. Op initiatief van Teammanager Harold van Mullem (Orange) was ook War Child aanwezig als deelnemer. Niet alleen om kampioen te worden, maar vooral om te laten zien wat War Child doet met kinderen die slachtoffer zijn van een oorlog.

Uitbeelden van emoties
Uitbeelden van emoties is één van de vele activiteiten die War Child doet met kinderen in gebieden waar hulp nodig is. Methodologie Specialist Elise Griede geeft trainingen in de projectlanden aan medewerkers van War Child en partnerorganisaties die in oorlogsgebieden met kinderen en jongeren werken. Ze legt uit: "De lokale medewerkers in bijvoorbeeld Oeganda doen dit soort oefeningen met kinderen en jongeren. Zij gaan er heel erg in mee. Het is een goede manier om in gesprek te raken over moeilijke onderwerpen, en je hoeft ook niet alles te kunnen zeggen: je kunt dingen laten zien."

Het uitbeelden van onder andere vriendschap, bescherming en blijdschap, was de opdracht aan de Orange collega's. Spontaan werd aan kinderen gevraagd om mee te doen...
Er was veel aandacht voor de War Child Statues.

Bekijk hieronder de foto's!

En ook buiten de War Child Statues stonden veel mensen stil... :