NCRV

Madame Bovary

Miniserie Madame Bovary naar boek Gustave Flaubert bij NCRV

Maandag 27 augustus

20.55 uur, Nederland 2

Vanaf maandag 27 augustus presenteert de NCRV de driedelige BBC-miniserie Madame Bovary, naar het boek van de Franse 19e eeuwse schrijver Gustave Flaubert. Met in de hoofdrollen Frances O'Connor (Emma) en Hugh Bonneville (Charles Bovary).

De boerendochter Emma verliest al op jonge leeftijd haar moeder en wordt opgevoed door de nonnen. De vrolijkheid die Emma van nature bezit, wordt door de strenge opvoeding echter in toom gehouden. Diep in haar hart droomt ze van een romantisch, bourgeois leven in de grote stad.

Als ze later weer terugkeert naar haar vader ontmoet Emma de jonge plattelandsdokter Charles Bovary. Charles is wel gecharmeerd van Emma. Ze gaan trouwen en Emma omarmt haar nieuwe toekomst. Maar Charles blijkt in werkelijkheid nogal zakelijk en weinig romantisch te zijn. Tijdens haar huwelijk voelt Emma zich meer en meer ongelukkig worden. Ook de geboorte van haar dochtertje kan haar niet doen opbloeien. Eenzaam probeert zij haar fantasieën en verlangens gestalte te geven door een reeks romances en de aanschaf van exotische kledingstukken. Emma raakt steeds dieper in de schulden, verliest elke greep op de werkelijkheid. Een fataal einde lijkt onafwendbaar.