Gemeente Alkemade


Afsluiting Meerbrug in Nieuwe Wetering

10-08-2007

De Meerbrug in Nieuwe Wetering verkeert in een slechte staat. Het probleem is dat de brug niet meer draait op de draaikrans, maar al op de fundering. De gemeente Haarlemmermeer is eigenaar van deze brug en is daarmee verantwoordelijk voor de veiligheid en vervanging van de brug. Om veiligheidsredenen heeft de gemeente Haarlemmermeer in eerste instantie besloten de brug niet meer open te stellen voor het wegverkeer. Na overleg met het college van Alkemade is het volgende besloten:
* de brug met ingang van 27 augustus 2007 open te zetten zodat scheepvaartverkeer doorgang heeft
* vanaf genoemde datum de brug aan beide zijden fysiek af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer (dit valt gelijk met de afsluiting, voor uitvoering van asfalteringswerkzaamheden van de Huigsloterdijk)
* elk kwartier de brug dicht te draaien om langzaam verkeer (fietsers, voetgangers, brommers, scootmobielen etc.) te laten passeren gedurende de tijdstippen dat de brugwachter aanwezig is en
* in de avond- en nachtelijke uren zal de brug dichtgedraaid zijn zodat langzaam verkeer doorgang heeft.

Verder is afgesproken, dat op het moment dat de brug niet meer dicht of open kan, er eventueel een pontverbinding naast de Meerbrug komt te liggen. Fietsers en voetgangers kunnen dan van deze verbinding gebruik maken. Tijdelijke parkeervoorzieningen aan de kant van de Haarlemmermeer worden niet aangebracht.

De maatregelen worden opgeheven zodra een nieuwe brug is gerealiseerd. In de huidige planning van de gemeente Haarlemmermeer wordt er vooralsnog van uitgegaan dat werkzaamheden voor de uitvoering van de brug begin 2008 starten en de werkzaamheden ongeveer 12 maanden zullen duren.

Het college van de gemeente Alkemade heeft alles gedaan om het maximale resultaat voor haar inwoners te bereiken in deze omstandigheden. Desondanks begrijpen wij dat deze maatregelen vervelend zijn. Zodra meer bekend is over het ontwerp van de nieuwe brug, zal de gemeente Haarlemmermeer in overleg met ons een informatiebijeenkomst organiseren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Alkemade: tot 15 augustus de heer Reurings, tel. (071) 332 72 26, vanaf 16 augustus de heer Oldenhof, tel. (071) 332 72 28.