Gemeente Boekel


Start werkzaamheden infrastructuur LOG-gebieden

Eind 2005 is gestart met de ontwikkeling van een tweetal LandBouwOntwikkelingsgebieden (LOG-gebieden) in de gemeente Boekel. Dit zijn gebieden waar uitbreiding van bestaande en nieuwe vestiging van intensieve veehouderijen en glastuinbouw wordt gestimuleerd. Het betreft een gebied rondom de Waterdelweg (LOG Boekel) en een gebied ten zuiden van de kern Venhorst (LOG Venhorst).

Om de uitbreiding van bestaande en vestiging van nieuwe intensieve veehouderijen en glastuinbouw in deze gebieden mogelijk te maken is een goede ontsluiting van deze gebieden noodzakelijk. Eén van de belangrijkste aspecten hierbij is het opknappen en verbreden van de in deze LOG-gebieden aanwezige wegen. Hiervoor is een ontwerp opgesteld dat reeds besproken is met de aanwonenden van de betreffende wegen.

Voor de vakantieperiode zijn de uit te voeren werkzaamheden aanbesteed en in week 35 (de week van 27 t/m 31 augustus) zal de aannemer starten met daadwerkelijke uitvoering van de wegaanpassingen. Tevens wordt in week 35 gestart met de benodigde aanpassingen van de aanwezige kabels en leidingen.
Om de verbreding van een aantal wegen mogelijk te maken dienen er op diverse locaties bomen gekapt te worden. Aangezien de benodigde kapvergunningsprocedure nog niet is afgerond wordt er met nadruk op gewezen dat er uiteraard alleen maar werkzaamheden uitgevoerd worden aan wegen waar geen bomen gekapt hoeven te worden.

De uitvoeringsplanning voor de komende 5 weken is als volgt:

Week 35 (27 augustus t/m 31 augustus
Wegaanpassingen aan de Hoekstraat, aanpassen kabels en leidingen aan de Bovenstehuis.

Week 36 (3 september t/m 7 september)
Wegaanpassingen aan de Hoekstraat en de Langstraat, aanpassen kabels en leidingen aan de Bovenstehuis.

Week 37 (10 september t/m 14 september)
Wegaanpassingen aan de Hoekstraat en de Langstraat, aanpassen kabels en leidingen aan de Bovenstehuis.

Week 38 (17 september t/m 21 september)
Wegaanpassingen aan de Langstraat en de Waterval, aanpassen kabels en leidingen aan de Bovenstehuis

Week 39 (24 september t/m 28 september)
Wegaanpassingen aan de Langstraat en de Waterval; aanpassen kabels en leidingen aan de Telefoonstraat.

De aanwonenden zullen voorafgaand aan de start van de werkzaamheden middels een bewonersbrief geïnformeerd worden.
Op donderdag 30 augustus wordt van 20.00 tot 22.00 uur een inloopavond gehouden in Nia Domo voor de bewoners van het LOG-gebied Boekel en de bewoners van de Hoekstraat en de Langstraat in Venhorst. Op deze inloopavond wordt nadere informatie verstrekt over de uitvoeringsplanning, de uit te voeren werkzaamheden en de te treffen verkeersmaatregelen.

Deze informatie is vanaf 30 augustus tevens op deze website terug te vinden.