De Unie


27/08/2007
Reactie op Maurice de Hond
27 augustus 2007 - Opiniepeiler Maurice de Hond heeft via de media kritiek geleverd op de enquête van vakbond De Unie, BBV naar de mening van ABN AMRO-personeel over de overname van de bank.

Onderstaand de reactie van De Unie:

Waarom heeft Maurice de Hond zich niet eerst in verbinding gesteld met De Unie? Had hij dat namelijk wel gedaan dan had hij kunnen weten dat 91% van de 6137 reacties bij de Unie zijn binnengekomen via banknet. Dit is een interne emailnet van ABN AMRO en is dus niet toegankelijk voor buitenstaanders. De overige reacties zijn zorgvuldig door leden en Unie-medewerkers getoetst. Daarbij is gebruik gemaakt van de interne toetsingsprocedures die de Unie heeft ontwikkeld voor o.a. ledenraadplegingen. Deze aanpak maakt het mogelijk om een reëel beeld te krijgen van de meningen en opinies van medewerkers in bedrijven en organisaties. Deze aanpak heeft erin geresulteerd dat circa 300 reacties in de resultaten van dit onderzoek niet zijn 'meegewogen' in de eindconclusies.

De Unie betreurt het dat met name de Hond zich bedient van suggestieve kritiek die erop is gericht om ABN AMRO-medewerkers en haar belangenbehartigers de mond te snoeren. De Unie heeft met het onderzoek er mede voor gezorgd dat nu ook de ABN AMRO-medewerker een stem krijgt en het zal bekende criticasters als de Hond niet lukken om die stem te smoren.

* 'Onderzoek onder ABN Amro personeel slecht uitgevoerd'