Gemeente Sneek


Laatste fase herinrichting Prins Hendrikkade Sneek van start Maandag 27 augustus wordt gestart met de laatste fase van de herinrichting van de Prins Hendrikkade in Sneek. Hierbij wordt het traject tussen de Muntstraat en de Badhuisgracht heringericht. Tevens zal in de komende weken het Vischmarktplein verder worden aangekleed met straatmeubilair en verlichting en worden een bomenrij en een wandelstrook langs het water van de Prins Hendrikkade gerealiseerd.

Tijdens de werkzaamheden is het doorgaande autoverkeer tussen de Gedempte Pol en de Parkstraat gestremd. Doorgaand autoverkeer door de stadskern van Sneek wordt geadviseerd gebruik te maken van de Stadsrondweg. Ook busverkeer door de binnenstad is gedurende de werkzaamheden niet mogelijk. De werkzaamheden, die verkeershinder met zich mee zullen brengen, nemen circa 10 á 12 weken in beslag en worden naar verwachting medio/ eind november afgerond.

De herinrichting van de Prins Hendrikkade is onderdeel van het binnenstadspakket van het project Vaaras van het Friese Merenproject. Dit project voorziet in het versterken van de toeristisch recreatieve waarden van de Sneker binnenstad. Dit gebeurt door het opwaarderen van het cultuurhistorische karakter en het upgraden en uitbreiden van de faciliteiten voor de watersporter in de vorm van aanleg van steigers.

Door de herinrichting wordt de Prins Hendrikkade ruimtelijk en kwalitatief betrokken bij de rest van de stadskern. De Prins Hendrikkade is hierdoor niet langer het domein van automobilisten, maar onderdeel van de verblijfsomgeving van de stadskern van Sneek, met meer ruimte voor voetgangers, en terrasjes. De maximum toegestane snelheid is teruggebracht naar 30km/u. Tevens is ten behoeve van de waterrecreatie een steiger gerealiseerd.
In de komende jaren zullen ook de voormalige doorgaande wegen, Jousterkade en de Leeuwarderweg, worden heringericht.

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 24-8-2007