Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TMC realiseert groei van de winst van 66% eerste halfjaar 2007

Eindhoven, 27 augustus 2007 ­ The Member Company (TMC) N.V. ("TMC") maakt vandaag haar halfjaarcijfers 2007 bekend.


· Autonome stijging van de opbrengsten met 67% naar Eur 10,4 miljoen (2006: Eur 6,3 miljoen).
· Stijging bedrijfsresultaat (EBIT) naar Eur 2,0 miljoen met een operationele marge van 19% (2006: Eur 1,3 miljoen, operationele marge 21%).
· Stijging winst met 66% naar Eur 1,5 miljoen (2006: Eur 0,9 miljoen).
· Autonome groei aantal werkondernemers van 175 eind 2006 naar 209 eind juni 2007.
· Enkele tientallen medewerkers bij TNO gedetacheerd als gevolg van de strategische samenwerking met TNO.

· Proforma gecombineerde opbrengsten over de eerste helft van 2007 na acquisitie van Adapté zijn circa Eur 16,0 miljoen.

· Proforma gecombineerde winst over de eerste helft van 2007 na acquisitie van Adapté bedraagt circa Eur 2,8 miljoen.

· Proforma winst per gewoon aandeel na acquisitie van Adapté en na verwatering zal naar verwachting uitkomen binnen de range van Eur 1,10 en Eur 1,20 voor het hele jaar 2007.

Thijs Manders, CEO van The Member Company (TMC) N.V. over de performance van de eerste helft 2007:

"Met gepaste trots kijken we terug op het resultaat van de eerste helft van 2007, dat boven verwachting is en veelbelovend voor de tweede helft van 2007. We maken forse stappen met TMC. Komende maanden zullen we het integratietraject met Adapté maximaal vormgeven. Daarna pas zullen we uitzien naar nieuwe kandidaten. We nemen weloverwogen, niet overhaaste stappen. Toch, ondanks onze snelle groei, zien we dit alles nog maar als het begin. De notering aan Alternext geeft ons de mogelijkheid het pareltje van de Nederlandse beurs te worden. Als eerste bewijs daarvan zien we een forse stijging in winst per aandeel."

Financiële resultaten

Opbrengsten
De opbrengsten in de eerste helft van 2007 zijn Eur 10,4 miljoen; een autonome stijging van 67% ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2006. Dit is enerzijds het gevolg van de stijging in het gemiddeld aantal werkondernemers en een hoger gemiddeld uurtarief en anderzijds het gevolg van de hoge productiviteit. Alle in 2006 bestaande businesscellen hebben hieraan bijgedragen. Daarnaast zijn er vier nieuwe businesscellen gestart (TMC Automotive, TMC Chemical, TMC Mechanical, TMC Industrial Automation) die eveneens een positieve bijdrage hebben geleverd.

Bruto marge
De bruto marge bedraagt over de eerste helft van 2007 Eur 3,6 miljoen en is daarmee Eur 1,5 miljoen hoger dan de bruto marge over dezelfde periode vorig jaar. De ontwikkeling van de directe kosten is in verhouding met de sterke groei in opbrengsten en het aantal werkondernemers. De bruto marge als % van de opbrengsten steeg naar 35,0% ten opzichte van 34,5% in dezelfde periode vorig jaar. Een stijging van het gemiddeld uurtarief en een hoge productiviteit hebben hieraan bijgedragen.


1 / 8

Bedrijfsresultaat
Het bedrijfsresultaat is gestegen met 47% naar Eur 2,0 miljoen in de eerste helft 2007 (2006: Eur 1,3 miljoen). De toename van de indirecte personeelskosten is vooral het gevolg van de verdere versterking van de interne organisatie inclusief de uitbreiding van het account management. De operationele marge is als gevolg hiervan gedaald van 21% naar 19%. Exclusief aanloopkosten in de start-ups bedraagt de operationele marge circa 20%.

Winst
De winst over de verslagperiode bedroeg Eur 1,5 miljoen en steeg daarmee 66% ten opzichte van de winst over dezelfde periode vorig jaar.

Eigen vermogen en kasstroom
Het eigen vermogen bedroeg per 30 juni 2007 Eur 12,4 miljoen. De stijging van het eigen vermogen ten opzichte van 31 december 2006 was, naast de winst, onder andere toe te schrijven aan de onderhandse plaatsing van aandelen voor een bedrag van circa Eur 4,0 miljoen.

De kasstroom uit operationele activiteiten bedraagt Eur 914 duizend in de eerste helft van 2007; dit terwijl dezelfde periode vorig jaar een negatieve kasstroom van Eur 241 liet zien. Daarnaast droeg de onderhandse plaatsing van aandelen voor een bedrag van circa Eur 4,0 miljoen bij aan de kasstroom uit financieringsactiviteiten. De netto toename van de kaspositie bedroeg in totaal Eur 3,9 miljoen.

Aantal medewerkers TMC
Per eind juni 2007 waren er 209 werkondernemers in dienst, in vergelijking met 175 eind 2006 en 124 eind juni 2006. Dit was het resultaat van de autonome groei binnen de bestaande cellen, de succesvolle start van de vier nieuwe businesscellen en de strategische samenwerking met TNO.

Overige ontwikkelingen in verslagperiode

Beursgan g naar Alternext
In de eerste helft van 2007 heeft TMC optimaal kunnen profiteren van de beursgang gerealiseerd in november 2006. De notering aan Alternext heeft het mogelijk gemaakt om een eerste succesvolle acquisitie uit te voeren.

Acquisitie Adapté
Begin juli 2007 heeft TMC de overname van Adapté afgerond. De bundeling van krachten met Adapté heeft TMC in staat gesteld haar dienstenpakket verder uit te breiden met nieuwe competenties, zoals bouwkunde en civiele techniek en maakt een verdere expansie mogelijk van de klantenportfolio naar profit en non-profit instellingen.

Vanaf 1 juli 2007 worden de resultaten van Adapté B.V. opgenomen in de geconsolideerde cijfers van TMC. De overname van Adapté B.V. zal een positieve bijdrage leveren aan de nettowinst per aandeel TMC (inclusief verwatering) voor eventuele afschrijving van immateriële vaste activa als gevolg van deze acquisitie. De proforma gecombineerde cijfers geven een indruk van het resultaat indien per 1 januari 2007 de overname gestand was gedaan en geven daarmee een beeld voor de toekomst. Het proforma gecombineerde resultaat is samengesteld uit het geconsolideerd tussentijdse resultaat van TMC N.V. en het tussentijdse resultaat van Adapté B.V.. Indien de overname op 1 januari 2007 had plaatsgevonden, zouden de proforma gecombineerde opbrengsten over het eerste halfjaar Eur 16,0 miljoen hebben bedragen. De winst over het eerste halfjaar van 2007 zou Eur 2,8 miljoen hebben bedragen. Dit zou een groei van de winst van 211% ten opzichte van de winst over de eerste helft van 2006 betekenen.

De koopprijs van Adapté B.V. bestaat uit een vast en variabel deel. Het vaste deel bedraagt circa Eur 17 miljoen (6 keer EBIT 2006). Het variabele deel is afhankelijk van de gerealiseerde winst over 2007 en zal maximaal Eur 2,8 miljoen bedragen. Van de koopprijs wordt 25% uitbetaald in converteerbare TMC-aandelen tegen een koers van Eur 13,74, waarvoor een lock-up periode geldt tot 24 november 2008. Deze te converteren aandelen hebben een gelijk stem- en winstrecht als gewone aandelen. Daarnaast wordt de koopprijs voor 50% in contanten voldaan. Het resterende deel is in de vorm van een achtergestelde lening overeengekomen.


2 / 8

De boekwaarde voor overname van de activa van Adapté bedroeg Eur 3,4 miljoen en van de passiva Eur 0,9 miljoen. Het zichtbare eigen vermogen van Adapté voor overname bedroeg Eur 2,5 miljoen. De fair value van de activa en passiva van Adapté, aanwezig op het moment van overname, zal nagenoeg gelijk zijn aan de boekwaarde ervan. De totale maximale koopprijs bedraagt Eur 20 miljoen inclusief advieskosten (vaste deel Eur 17 miljoen, variabel deel maximaal Eur 2,8 miljoen afhankelijk van het resultaat in 2007). Er zal naar schatting een bedrag van Eur 17,5 miljoen aan immateriële vaste activa inclusief goodwill ontstaan na overname. De exacte omvang van de eventuele immateriële vaste activa en de goodwill is afhankelijk van de uitkomsten van de 'purchase price allocation' berekeningen conform IFRS 3.

Strategische samenwerking TNO
De strategische samenwerking met TNO, zoals aangekondigd begin van dit jaar, heeft haar vruchten afgeworpen; momenteel heeft TMC enkele tientallen werkondernemers bij TNO gedetacheerd.

Raamovereenkomsten
Daarnaast heeft TMC met een aantal grote opdrachtgevers in de Technologie- en ICT-industrie raamovereenkomsten afgesloten.

Vooruitzichten
Ook in de tweede helft van 2007 richt TMC zich op het realiseren van autonome groei in bestaande en de nieuw opgerichte cellen. In de tweede helft van 2007 verwacht TMC dat de groei doorzet ondanks vakantie-effecten. Voor heel 2007 verwacht TMC, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, de eerder aangegeven autonome groei in opbrengsten van tenminste 40% ten opzichte van geheel 2006 zeker te kunnen realiseren. Daarnaast zal TMC zich richten op de integratie van Adapté, het uitnutten van de synergievoordelen en de verdere optimalisatie van haar front- en back-office activiteiten. Proforma winst per gewoon aandeel na acquisitie van Adapté en na verwatering zal naar verwachting uitkomen binnen de range van Eur 1,10 en Eur 1,20 voor het hele jaar 2007.

In de nabije toekomst zal de eerste geografische celsplitsing plaatsvinden van TMC Engineering Professionals door het openen van een vestiging in de regio Rotterdam. Hierdoor is het mogelijk om dichter bij de klanten, in de fijn chemie en de olie & gas industrie, actief werkondernemers te mobiliseren. Daarnaast zal TMC naar verwachting einde van dit jaar het hoofdkantoor verhuizen naar Flightforum, een nieuwe locatie nabij Eindhoven Airport.


---

Voor meer informatie
Miranda van Engelen
miranda.van.engelen@tmc.nl / 040 239 22 79
www.tmc.nl

Bijlagen: cijfers The Member Company (TMC) N.V.
Voor meer achtergrond informatie zie het halfjaarbericht 2007 op www.tmc.nl
3 / 8

TMC GROUP

Als internationaal opererend adviesbureau detacheert TMC haar werkondernemers bij toonaangevende technologie-, automotive- en productiebedrijven en diverse instellingen binnen de profit- en non-profitsector, binnen de volgende competenties:


- Technology & ICT (TMC)

- Bouwkunde & Civiele Techniek (Adapté)

TMC realiseerde in 2006 opbrengsten van Eur 14,1 miljoen en een bedrijfsresultaat (EBIT) van Eur 2,8 miljoen. Per 30 juni 2007 zijn er in totaal circa 225 medewerkers in dienst, waarvan 209 werkondernemers. In 2006 behaalde Adapté opbrengsten van circa Eur 10 miljoen en een bedrijfsresultaat (EBIT) van Eur 2,8 miljoen. Per 30 juni zijn er 170 medewerkers in dienst bij Adapté.

Belangrijke klanten van TMC zijn onder andere ASML, Philips, TNO, NXP Semiconductors, Shell en Océ. De acquisitie van Adapté heeft TMC in staat gesteld haar dienstenpakket verder uit te breiden met advisering en ondersteuning van opdrachtgevers binnen elke fase van bouwkundige en civiel technische projecten en/of capaciteitsknelpunten. De hoog opgeleide vakspecialisten van Adapté zijn actief bij een breed scala aan profit en non-profit instellingen.

TMC wil haar werkondernemerschapsmodel verder uitbouwen om zo haar reeds bewezen positie als niche detacheerder te versterken. De strategie is er op gericht om een samenwerking op te bouwen met klanten door het aanbieden van topprofessionals binnen krappe arbeidsmarkten. Hierbij zal de groei ook met name gericht zijn op verdere diversificatie van diensten en spreiding van activiteiten over verschillende industrieën en branches.


4 / 8

Kerngegevens:


5 / 8

Geconsolideerde winst-en-verliesrekening:


6 / 8

Geconsolideerde balans:


7 / 8

Geconsolideerd kasstroomoverzicht:


8 / 8


---- -- Halfjaarbericht 2007
The Member Company (TMC) N.V.

Inhoudsopgave


1. Kernpunten 3


2. Gang van zaken eerste helft 2007 4


3. Resultaten per businesscel 6


- TMC Embedded B.V. 6
- TMC ERP Professionals B.V. 7
- TMC Engineering Professionals B.V. 8
- TMC Physics B.V. 10
- TMC Mechatronics B.V. 11


4. Resultaten nieuwe businesscellen 12


5. Strategie & doelstellingen 13


6. Vooruitzichten 14


7. Kerngegevens 15


8. Geconsolideerde winst-en-verliesrekening 16


9. Geconsolideerd overzicht van het totaal resultaat &

Overzicht wijzigingen eigen vermogen 17


10. Geconsolideerde balans 18


11. Geconsolideerd kasstroomoverzicht 19


12. Gesegmenteerde informatie 20


13. Geselecteerde toelichtingen 21


14. Beoordelingsverklaring 24


---


1 Kernpunten

Samenvattend zijn de volgende
kernpunten te benoemen:


· Een autonome stijging van de · Afronding van de overname van opbrengsten met 67%, enerzijds Adapté B.V.. Consolidatie zal als gevolg van de stijging in het plaatsvinden conform IFRS per 1 gemiddeld aantal werk- juli 2007, de datum waarop de ondernemers (WO'ers) en een zeggenschap is verkregen. hoger gemiddeld uurtarief, Proforma gecombineerde anderzijds als gevolg van de opbrengsten (TMC plus Adapté) hoge productiviteit. over het eerste halfjaar 2007 geven ten opzichte van het
· Een verbetering van de bruto eerste halfjaar 2006 een stijging marge als % van de van 155% tot Eur 16,0 miljoen opbrengsten met name als en een bedrijfsresultaat van Eur gevolg van het genoemde hoger 3,7 miljoen, zijnde 23,2% van de gemiddeld uurtarief en de hoge opbrengsten. Proforma ge- productiviteit. combineerde winst stijgt met
211% tot Eur 2,8 miljoen.
· Een stijging van het bedrijfsresultaat met 47% tot Eur · Opening van een vestiging in
2 miljoen, zijnde 19% van de regio Rotterdam eind dit jaar opbrengsten. Exclusief aanloop- waar TMC Engineering Pro- kosten in de start-ups is dit circa fessionals B.V. als eerste
20% van de opbrengsten. businesscel zal profiteren van deze regionale spreiding.
· Per eind juni 2007 zijn er 209
werkondernemers in dienst, een · Verplaatsing van het hoofd- stijging van 69% in vergelijking kantoor naar Flightforum, nabij tot eind juni 2006. Dit is het Eindhoven Airport, per eind resultaat van de autonome groei 2007. binnen de bestaande cellen, de
goede start van de vier nieuwe
businesscellen en de stra-
tegische samenwerking met
TNO. Daarnaast heeft TMC met
een aantal grote opdrachtgevers
raamovereenkomsten
afgesloten.


---


2 Gang van zaken eerste helft 2007

Opbrengsten
Bruto marge De opbrengsten in de eerste helft
De bruto marge bedraagt over de van 2007 zijn Eur 10,4 miljoen, een
eerste helft van 2007 Eur 3,6 miljoen autonome
stijging van 67% ten en is daarmee Eur 1,5 miljoen hoger opzichte
van de vergelijkbare dan de bruto marge over dezelfde periode in 2006. Dit is enerzijds het
periode vorig jaar. De ontwikkeling gevolg van de stijging in het van de directe kosten is in lijn met de gemiddeld aantal werkondernemers
sterke groei in opbrengsten en het en een hoger gemiddeld uurtarief, en
aantal werkondernemers. De bruto anderzijds het gevolg van de hoge
marge als % van de opbrengsten productiviteit. Alle in 2006 bestaande
steeg naar 35,0% ten opzichte van businesscellen
hebben hieraan 34,5% in dezelfde periode vorig jaar. bijgedragen. Daarnaast zijn er vier
Een stijging van het gemiddeld nieuwe businesscellen gestart (TMC
uurtarief en een hoge productiviteit Automotive
B.V., TMC Chemical hebben hieraan bijgedragen. B.V., TMC Mechanical B.V., TMC

Industrial
Automation B.V.) die
eveneens
een positieve bijdrage
hebben geleverd.

Verkorte geconsolideerde winst-en-verliesrekening


---

Bedrijfsresultaat
Krachtenbundeling met Adapté Het bedrijfsresultaat is gestegen met
De notering aan Alternext heeft het 47% naar Eur 2,0 miljoen in de
mogelijk gemaakt om een eerste eerste helft 2007 (2006: Eur

1,3 succesvolle acquisitie uit te voeren. miljoen).
De toename van de Op 16 juli 2007 heeft de AvA indirecte personeelskosten is vooral
goedkeuring gegeven voor de het
gevolg van de verdere overname van Adapté B.V.. versterking
van de interne
organisatie inclusief de
uitbreiding Begin juli 2007 heeft TMC de van het account management. De
overname van Adapté afgerond. De operationele marge is als gevolg bundeling van krachten met Adapté hiervan gedaald van 21% naar 19%. heeft TMC in staat gesteld haar Exclusief aanloopkosten in de start- dienstenpakket verder uit te breiden ups bedraagt de operationele marge met nieuwe competenties, zoals circa 20%. bouwkunde en civiele techniek, en maakt een verdere expansie Winst mogelijk van de klantenportfolio naar De winst over de verslagperiode profit en non-profit instellingen. bedroeg Eur 1,5 miljoen en steeg
daarmee 66% ten opzichte van de De resultaten van Adapté B.V. zullen winst over dezelfde periode vorig worden opgenomen in de jaar. geconsolideerde cijfers van TMC vanaf 1 juli 2007. De overname van Vermogen en kasstroom Adapté B.V. zal een positieve Het eigen vermogen bedroeg per 30 bijdrage leveren aan de nettowinst juni 2007 Eur 12,4 miljoen. De per aandeel TMC (inclusief stijging van het eigen vermogen ten verwatering) voor eventuele opzichte van 31 december 2006 afschrijving van immateriële vaste was, naast de winst, onder andere activa als gevolg van deze toe te schrijven aan de onderhandse acquisitie. De proforma plaatsing van aandelen voor een gecombineerde cijfers geven een bedrag van circa Eur 4,0 miljoen. indruk van het resultaat indien per 1 januari 2007 de overname gestand De kasstroom uit operationele was gedaan en daarmee een beeld activiteiten bedraagt Eur 914 voor de toekomst. Het proforma duizend in de eerste helft van 2007; gecombineerde resultaat is dit terwijl dezelfde periode vorig jaar samengesteld uit het geconsolideerd een negatieve kasstroom van Eur tussentijdse resultaat van TMC N.V. 241 liet zien. Daarnaast droeg de en het tussentijdse resultaat van onderhandse plaatsing van aandelen Adapté B.V.. Indien de overname op voor een bedrag van circa Eur 4,0 1 januari 2007 had plaatsgevonden miljoen bij aan de kasstroom uit zouden de proforma gecombineerde financieringsactiviteiten. De netto opbrengsten over het eerste halfjaar toename van de kaspositie bedroeg Eur 16,0 miljoen hebben bedragen in totaal Eur 3,9 miljoen. en de winst over het eerste halfjaar van 2007 zou Eur 2,8 miljoen hebben bedragen. Dit zou een groei van de winst van 211% ten opzichte van de winst over de eerste helft van 2006 betekenen.


---


3 Resultaten per businesscel

TMC Embedded B.V.
TMC Embedded B.V. heeft in de De meeste werkondernemers eerste helft van 2007 een stabiele vervullen voor langere tijd bepaalde groei in opbrengsten ten opzichte functies bij de opdrachtgever waarbij van de vergelijkbare periode in het toevertrouwen van een cruciale 2006 gerealiseerd van 23% naar rol of spilfunctie geen uitzondering Eur 2,7 miljoen. Het is. bedrijfsresultaat steeg in de
periode met Eur 312 duizend naar Zelf heb ik destijds gekozen voor Eur 544 duizend. Eind juni waren TMC omdat de kennis, mentaliteit en er 44 werkondernemers actief collegialiteit van de TMC-collega's binnen TMC Embedded B.V.. me erg aan stond. Eenmaal in dienst is dit gevoel alleen maar sterker Alex Pieterse, werkondernemer bij geworden. TMC Embedded B.V.:
Een kenmerkend positief aspect van "TMC's eerste business cel, TMC TMC Embedded vind ik het Embedded, houdt zich bezig met werkondernemerschapmodel, een ontwikkeling van "Embedded" model dat hard werken goed beloont software. Dit is software welke kan maar deze inzet ook continu blijft worden toegepast binnen complexe vereisen. Een "eerlijk" model, tussen samengestelde producten. zelf ondernemen en loondienst in. Het zelf verantwoordelijk zijn, maar

Werkondernemers van TMC zijn met de steun en mogelijkheden van

werkzaam binnen verschillende een organisatie achter je, een

disciplines. Zo levert zij vanaf het organisatie die we samen maken

eerste uur al integratie specialisten zoals deze is.

welke verschillende software

onderdelen laten samenwerken om Komende tijd ben ik onder andere

zo aan de gewenste systeem- bezig een complex configuration

vereisten te voldoen. Om deze eisen management gerelateerd vraagstuk

te toetsen aan de specificaties heeft bij de opdrachtgever op te lossen.

TMC Embedded test managers in Daarna wacht vast weer een nieuwe

dienst. Tot slot heeft TMC Em- interessante uitdaging.

bedded architecten en configuration

managers in dienst om software De positie van TMC Embedded en

projecten de juiste technische haar werkondernemers op de markt

invulling te geven en alle gegevens is erg goed te noemen en door de

te beheren en te distribueren. goede onderlinge communicatie

alsook het persoonlijke coaching- traject dat TMC Embedded iedere

werkondernemer aanbiedt, is af-

stemming op persoonlijke inte- resses, voorkeuren en kwaliteiten als

vanzelfsprekend."


---

TMC ERP Professionals B.V.

TMC ERP Professionals B.V. Ook bij de keuze van projecten werk realiseerde in de eerste helft van je eerder samen met account 2007 een groei in opbrengsten ten management, dan dat je een project opzichte van de vergelijkbare krijgt toegewezen. periode in 2006 van 87% naar Eur

1,5 miljoen. Het bedrijfsresultaat Op dit moment ben ik als steeg in de periode met Eur 81 projectleider verantwoordelijk voor duizend naar Eur 160 duizend. de implementatie van ons eigen Eind juni waren er 17 ERP-pakket binnen TMC. Dit heeft werkondernemers actief binnen mij de mogelijkheid gegeven TMC TMC ERP Professionals B.V.. en al haar businesscellen beter te leren kennen. Ik heb in deze tijd Riccardo Arnst, werkondernemer gezien dat niet alleen onze ERP bij TMC ERP Professionals B.V.: Professionals businesscel een snelle groeier is, maar dat op tal van "Ik ben ruim 12 jaar werkzaam als andere werkgebieden TMC cellen SAP consultant. Zo'n 3 jaar geleden flink van zich laten spreken. heb ik de stap naar TMC ERP
Professionals gemaakt, na meerdere Ondanks die sterke groei is het nog jaren voor grote IT-dienstverleners te altijd een erg platte organisatie en is hebben gewerkt. er nauwelijks afstand tussen de

werkondernemer en de celdirectie.

In die tijd was TMC ERP Pro- Het is die platte organisatie en de

fessionals nog een kleine club met ruimte om je carrière zelf te sturen,

sterke groeiambities. De afstand tot waarvan ik vind dat TMC zich

de directie was erg klein en er was onderscheidt van andere

volop ruimte om eigen inhoud te organisaties."

geven aan je eigen persoonlijke en

professionele groei. Daarnaast bezit

TMC een eigen team van pro-

fessionele coaches / trainers voor

specifieke 1:1 trainingen.

Het werkondernemer zijn bij TMC

bevalt mij vooral omdat er volop

ruimte is om commerciële vaardig-

heden te ontwikkelen en in te zetten

bij klanten.

Eigen initiatieven om de inzet bij een

klant te vergroten of te verbreden

zijn typische kwaliteiten wat een

werkondernemer in mijn ogen

onderscheidt van een medewerker.


---

TMC Engineering Professionals B.V.
De opbrengsten van TMC Bij TMC zijn niet enkel Engineering Professionals B.V. arbeidsvoorwaarden als pensioenen stegen met 32% in de eerste helft en verzekeringen goed geregeld, van 2007 naar Eur 2,1 miljoen. Het maar is er ook prima ondersteuning bedrijfsresultaat steeg met 44% door training, coaching en acquisitie. naar Eur 585 duizend. Eind juni Als werkondernemer zoek je zelf waren er 49 werkondernemers naar vervolgopdrachten, maar kijk je werkzaam binnen deze ook samen met het account businesscel. management naar mogelijkheden waar collega TMC'ers aan de slag Steef de Jong, werkondernemer kunnen. Binnen de platte organisatie bij TMC Engineering heb je duidelijk het gevoel dat jouw Professionals B.V.: inbreng gewaardeerd wordt. Dit stimuleert om je extra in te zetten "TMC Engineering Professionals voor het belang van het bedrijf. bestaat uit een groep enthousiaste
werkondernemers die klanten dienen Mijn huidige opdrachtgever is TNO met alle vraagstukken rondom het Industrial Support and Consultancy, produceren en assembleren van waar ik als adviseur bedrijven in het productie (deel) systemen. MKB bijsta met hun vraagstukken Werkondernemers binnen de over product- en procesinnovatie. Zo businesscel TMC Engineering ondersteunen wij een bedrijf bij het Professionals hebben specifieke herinrichten van de magazijnen en kennis op het gebied van montagewerkplekken. Dit om mate- productieaansturing, engineering, riaal handelingen te verminderen, de kwaliteitsvraagstukken, supply chain beheersbaarheid te vergroten en management, product- en proces-
uiteindelijk tot een produc- optimalisatie. Ons doel is om onze
tiviteitstijging te komen (ervaring kennis en ervaring steeds verder uit
leert dat hier minimaal 15% te bouwen en flexibel over de markt
verbetering te halen is). Een andere in te zetten. Door opdrachten binnen
fabrikant helpen we met het organisaties voor langere termijn in
beoordelen van een productdesign te vullen, vindt kennisopbouw en
op maakbaarheid: Design for Flow kennisdeling plaats. Hierdoor bieden
Assembly. Door in het voortraject we een stabiele invulling van een
slim te kijken naar de onderdelen functie en bouwen we een stevige
fabricage en product assemblage, band op met onze opdrachtgevers.
kunnen de productielijnen efficiënt Onze kracht komt echter wel uit het
ingericht worden en voorkomen we feit dat we bij meerdere bedrijven
extra handelingen die geen waarde ervaring
opdoen en steun toevoegen aan het product. Deze ondervinden
van onze TMC TNO afdeling is zeer dynamisch en collega's.
bijzonder praktisch ingesteld. Ik heb er uitstekende collega's en geniet er Het bovenstaande concept heeft mij
elke dag van om nieuwe bedrijven te na ruim 16 jaar ervaring bij diverse
leren kennen en mijn kennis in te goede werkgevers in begin 2007
zetten om hen te helpen. Dit is de bewust
doen kiezen voor het afwisseling en uitdaging die ik zocht werkondernemerschap bij TMC. Het
bij TMC in het kwadraat dus!". spreekt mij zeer aan om vanuit een

vertrouwde
basis, projecten bij diverse
opdrachtgevers uit te voeren.


---

TMC Engineering Professionals B.V.
Marco Baars, werkondernemer bij
TMC Field Service (onderdeel van
TMC Engineering Professionals B.V.):

"Ik heb inmiddels 12 jaar werkervaring opgedaan, waarvan 10
jaar internationale ervaring als Field Service Engineer bij verschillende
bedrijven.

Inmiddels ben ik sinds 1,5 jaar werkondernemer bij TMC Field Service binnen TMC Engineering Professionals, waarbij ik nu een eerste project aan het afronden ben
en per 1 september aan een nieuw
project ga beginnen.

In deze 1,5 jaar tijd heb ik TMC zien
groeien maar het persoonlijk contact,
wat heel belangrijk is voor goed
werkondernemerschap blijft bestaan.
Tevens worden er regelmatig bijeenkomsten gehouden om de directe collega's in de groep Engineering Professionals op de hoogte te houden van de

ontwikkelingen.

Mijn huidige opdrachtgever is Stork

Food Systems, waar ik als Customer

Support Engineer werkzaam ben. De

werkzaamheden bestaan uit het

wereldwijd installeren en opstarten

van pluimvee verwerkende

machines. Hierbij vervul ik veelal

een rol als supervisor. Per 1

september start ik vol goede moed

aan een nieuw project bij

Vanderlande Industries."


---

TMC Physics B.V.

TMC Physics B.V. realiseerde in
de eerste helft van 2007 een groei
in opbrengsten ten opzichte van
de vergelijkbare periode in 2006
van 77% naar Eur 3,1 miljoen. Het
bedrijfsresultaat steeg in de periode met 62% naar Eur 995
duizend. Eind juni waren er 60
werkondernemers actief binnen
TMC Physics B.V..

Joost Hageman, werkondernemer
bij TMC Physics B.V.:

"Sinds twee jaar werk ik bij TMC
Physics, het eerste Fysica huis van
Nederland, waar nu meer dan 60
fysici werken en 75% gepromoveerd
is. Directe betrokkenheid bij de onderneming, gestructureerde professionele coaching, zelfsturing in
je carrière en een netwerk van collega fysici uit andere delen van de
industrie zijn belangrijke componenten van het werkonder-
nemerschap, waardoor ik me thuis
voel bij TMC. Als werkondernemer
hou ik me bij mijn huidige opdrachtgever ASML vooral bezig
met het verbeteren van de beschrijving van de optische kolom
van de high-end lithografische machines. Met betere modellen kunnen de processen beter afgesteld worden, waardoor de prestaties nog extremer kunnen worden. Voor ASML is dit belangrijk
om haar toonaangevende rol in de
halfgeleiderindustrie te behouden.

TMC Physics heeft door haar focus
nog iets unieks: account managers
in dienst die snappen wat een fysicus is, wat hij kan en waar hij
nodig is in de industrie."

10

TMC Mechatronics B.V.
TMC Mechatronics B.V. is Het aantal toepassingen is immens. opgestart in april 2006 en heeft De technologie ondernemingen in sindsdien een winstgevende groei het Eindhoven ­ Leuven - Aken laten zien. De opbrengsten van Driehoek (ELAT) vormen een TMC Mechatronics B.V. uitstekende omgeving om (niet bedroegen Eur 905 duizend in de concurrerende) ondernemingen te eerste helft van 2007 ten opzichte laten profiteren van elkaars kennis van Eur 34 duizend in de en ervaring op het gebied van vergelijkbare periode van 2006. hoogwaardige bewegingsystemen. Het bedrijfsresultaat steeg in de De werkondernemers van TMC periode naar Eur 52 duizend. Mechatronics, eenieder deskundig in Binnen TMC Mechatronics B.V. één van de bovengenoemde techno- waren eind juni 22 logieën, zijn uitstekende dragers van werkondernemers werkzaam. deze kruisbestuiving, hun kennis en ervaringen delend over een breed Frank Sperling, werkondernemer gebied van applicaties, van semi- bij TMC Mechatronics B.V.: conductor equipment, backend chip manufacturing, print- en kopieer- "Mechatronica is het vak van de systemen, automotive toepassingen gecontroleerde bewegingen en tot medisch apparaten en consu- bewegingsystemen. Voor zowel menten producten. consumentenproducten als
productiemiddelen geldt dat de TMC Mechatronics is een vrij jonge specificaties ten aanzien van snel, businesscel met een gezonde groei nauwkeurig, robuust en beheerste aangejaagd door een toenemende bewegingen steeds hoger en vraag in de markt. De activiteiten bij veeleisender worden. Dit betekent onze klanten zijn uitdagend en dat zulke functies het beste uiterst lonend. Voor gerealiseerd worden met ge- werkondernemers is het besef en de avanceerde meettechnieken, ef- bevestiging dat het werk een ficiënte precisie aandrijvingen, bijdrage levert aan de creatie van moderne digitale servo-sturing en machines en business één van de `systeem en architectuur denken'. meest lonende ervaringen." Het zijn zulke bewegingsystemen die
het mogelijk maken om efficiënte
meet- en inspectiesystemen te
bouwen, die productie equipment
sneller maakt en daarmee econo-
misch waardevoller, die patiënten
veilig en comfortabel verplaatsen of
moderne `tele-operaties' mogelijk
maken.

---


4 Resultaten nieuwe businesscellen

Begin 2007 zijn er 4 nieuwe businescellen in het leven geroepen:


- TMC Industrial Automation B.V.
- TMC Automotive B.V.

- TMC Chemical B.V.

- TMC Mechanical B.V.

De drie businesscellen TMC Automotive
B.V., TMC Chemical B.V. en TMC Mechanical B.V. zijn ontstaan vanuit de
strategische samenwerking met TNO. Eind juni waren er 17 werkondernemers
actief binnen de genoemde start-ups.

12

TMC Mechanical
TMC Automotive


5 Strategie & doelstellingen
2
Als internationaal opererend advies- De strategie is er op gericht om een bureau detacheert TMC haar werk- samenwerking op te bouwen met ondernemers bij toonaangevende klanten door het aanbieden van technologie-, automotive en pro- topprofessionals binnen krappe ductiebedrijven binnen de com- arbeidsmarkten. Hierbij zal de groei petentie Technology & ICT. ook met name gericht zijn op Belangrijke klanten zijn onder verdere diversificatie van diensten andere ASML, Philips, TNO, NXP en spreiding van activiteiten over Semiconductors, Shell en Océ. De verschillende industrieën en bundeling van krachten met Adapté branches. Om verdere groei te stelt TMC in staat haar diensten- kunnen realiseren is een aantal pakket verder uit te breiden met groeistrategieën geformuleerd, te advisering en ondersteuning van weten: opdrachtgevers binnen elke fase van
bouwkundige en civiel technische · Uitbreiding en afsplitsing van projecten en/of capaciteits- bestaande cellen; knelpunten. De hoog opgeleide · Start van nieuwe business- vakspecialisten van Adapté zijn cellen; actief bij een breed scala aan profit · Groei door acquisities; en non-profit instellingen. · Geografische spreiding.

Het TMC Werkondernemerschaps- TMC heeft inmiddels bewezen aan model zal verder uitgebouwd worden elk strategisch element concreet om zo de reeds bewezen positie als invulling te geven, echter TMC staat niche detacheerder te versterken. nog maar aan het begin.

13


6 Vooruitzichten
2
Ook in de tweede helft van 2007 zal In de nabije toekomst zal een eerste TMC zich richten op het realiseren geografische celsplitsing plaats- van autonome groei in bestaande en vinden. TMC Engineering Pro- de nieuw opgerichte cellen. In de fessionals B.V. zal een vestiging tweede helft van 2007 verwachten openen in de regio Rotterdam. wij dat de groei doorzet ondanks Hierdoor is het mogelijk om dichter vakantie-effecten. Voor heel 2007 bij de klanten, in de fijn chemie en verwacht TMC, onvoorziene de olie & gas industrie, actief omstandigheden voorbehouden, de werkondernemers te mobiliseren. eerder aangegeven autonome groei
in opbrengsten van tenminste 40% TMC zal een nieuwe locatie, ten opzichte van geheel 2006 zeker genaamd Flightforum, nabij te kunnen realiseren. Daarnaast zal Eindhoven Airport eind dit jaar gaan TMC zich richten op de integratie betrekken. Deze nieuwe locatie geeft van Adapté, het uitnutten van de TMC een betere bereikbaarheid en synergievoordelen en de verdere creëert ook de ruimte voor verdere optimalisatie van haar front- en expansie in de nabije toekomst. back-office activiteiten. Proforma
winst per gewoon aandeel na
acquisitie van Adapté en na The Member Company (TMC) N.V. verwatering zal naar verwachting 24 augustus 2007 uitkomen binnen de range van Eur

1,10 en Eur 1,20 voor het hele jaar Namens de Raad van Bestuur, 2007. Thijs Manders, Algemeen Directeur

14


7 Kerngegevens

2


15

8 Geconsolideerde winst-en-verliesrekening


16

9 Geconsolideerd overzicht van het totaal resultaat &

Overzicht wijzigingen eigen vermogen


17

10 Geconsolideerde balans


18

11 Geconsolideerd kasstroomoverzicht


19

12 Gesegmenteerde informatie


20

Verslaggevende entiteit
13 GeMemberlecteerde toelichtingen De geconsolideerde financiële

The se Company (TMC) N.V. is gevestigd in Nederland. overzichten van de Vennootschap over het eerste halfjaar van 2007 omvatten de Vennootschap en haar dochterondernemingen waarvoor de zeggenschap wordt uitgeoefend.

Overeenstemmingsverklaring
The Member Company (TMC) N.V. (de "Vennootschap") is gevestigd in Nederland. Het verkorte geconsolideerde tussentijdse bericht van de Vennootschap over het eerste halfjaar van 2007 omvat de Vennootschap en haar dochterondernemingen (tezamen te noemen de "TMC Group") waarvoor de zeggenschap wordt uitgeoefend.

De geconsolideerde jaarrekening van de TMC Group over het boekjaar 2006 is op aanvraag beschikbaar via de statutaire zetel van de Vennootschap op het adres Vestdijk 9, 5611 CA in Eindhoven of via www.tmc.nl.

De Raad van Bestuur heeft op 24 augustus 2007 de geconsolideerde tussentijdse financiële overzichten opgemaakt en goedgekeurd.

Belangrijke grondslagen voor financiële verslaglegging De geconsolideerde tussentijdse financiële overzichten zijn opgesteld in overeenstemming met International Financial Reporting Standards (IFRS) voor tussentijdse financiële overzichten (IAS 34). De geconsolideerde tussentijdse financiële overzichten bevatten niet alle informatie die is vereist voor een volledige jaarrekening en dienen gelezen te worden in combinatie met de geconsolideerde jaarrekening van de TMC Group over 2006.

De grondslagen voor financiële verslaglegging die in de geconsolideerde tussentijdse financiële overzichten zijn toegepast zijn gelijk aan de toegepaste grondslagen in de geconsolideerde jaarrekening over het boekjaar 2006.

Schattingen
De opstelling van tussentijdse berichten vereist oordeelsvorming door de leiding, die schattingen en veronderstellingen maakt die van invloed zijn op detoepassing van grondslagen voor financiële verslaggeving en de gerapporteerde waarde van activa, verplichtingen en de omvang van baten en lasten. De werkelijke uitkomsten kunnen van deze schattingen afwijken.

Effecten van wijzigingen in het aandelenkapitaal Op 29 juni 2007 is de op 25 januari 2007 aangekondigde onderhandse plaatsing van 315.000 gewone aandelen succesvol afgerond. De betreffende aandelen zijn geplaatst bij Comnaar Investments B.V.. De plaatsing, voor Eur 12,75 per aandeel, leverde TMC N.V. in totaal Eur 4 miljoen op en is ondermeer gebruikt voor de overname van Adapté.Op pagina 15 "Kerngegevens" is het effect van de onderhandse plaatsing op het aandelenkapitaal en de winst per aandeel weergegeven.

Effecten van wijzigingen in vorderingen op gerelateerde partijen Begin 2007 zijn er leningen verstrekt tegen marktconforme voorwaarden, via holding vennootschappen of anderszins, aan de directeuren van de vennootschap voor een gezamenlijke waarde van Eur 785 duizend.


21

Gesegmenteerde informatie
TMC N.V. heeft haar dienstverlening opgedeeld in business cellen (werkmaatschappijen). De segmentatie in ondernemende businesscellen is in lijn met de management
---

rapportagestructuur. Businesscelresultaten en balansposities zijn een resultante van elementen die direct aan de businesscel toewijsbaar zijn, danwel gealloceerd worden op een redelijke basis. Transacties tussen de businesscellen worden markconform verrekend. Niet toegerekende elementen bestaan met name uit financieringsbaten en ­lasten en belasting.

Begin 2007 zijn een viertal nieuwe businesscellen in het leven geroepen, te weten: TMC Industrial Automation B.V., TMC Chemical B.V., TMC Mechanical B.V. en TMC Automotive B.V.. Met name de laatste drie vormen tevens de basis bij de strategische samenwerking bij TNO.

Gebeurtenissen na balansdatum
TMC heeft begin juli 2007 definitief overeenstemming bereikt over de overname van Adapté B.V.. Tijdens de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders, welke gehouden is op 16 juli 2007, is de vereiste toestemming van de aandeelhouders verkregen. TMC verkrijgt door deze transactie 100% van de aandelen Adapté B.V..

Adapté Bouwkunde & Civiele Techniek, met ruim 160 medewerkers, adviseert en ondersteunt haar opdrachtgevers binnen elke fase van bouwkundige en civiel technische projecten en/of bij capaciteitsknelpunten, door de inzet van hoog opgeleide vakspecialisten. In 2006 behaalde het Amersfoortse bedrijf opbrengsten van circa Eur 10 miljoen en een bedrijfsresultaat (EBIT) van Eur 2,8 miljoen. TMC realiseerde in 2006 opbrengsten van Eur 14,1 miljoen en een bedrijfsresultaat (EBIT) van Eur 2,8 miljoen. Adapté zal als zelfstandige business cel, in haar huidige vorm, worden geïncorporeerd binnen de TMC-structuur. De huidige directie van Adapté is door deze transactie als grootaandeelhouder van TMC toegetreden. Naast betrokkenheid bij het formuleren van de strategie van TMC zal het huidige management tenminste 4 jaar als directie van Adapté actief blijven binnen de onderneming.

De koopprijs van Adapté B.V. bestaat uit een vast en variabel deel. Het vaste deel bedraagt circa Eur 17 miljoen (6 keer EBIT 2006). Het variabele deel is afhankelijk van de gerealiseerde winst over 2007 en zal maximaal Eur 2,8 miljoen bedragen. Van de koopprijs zal 25% uitbetaald worden in converteerbare TMC aandelen tegen een koers van Eur 13,74, waarvoor een lock-up periode geldt tot 24 november 2008. Deze te converteren aandelen hebben een gelijk stem- en winstrecht als gewone aandelen. Daarnaast zal de koopprijs voor 50% in contanten worden voldaan. Het resterende deel is in de vorm van een achtergestelde lening overeengekomen.

De boekwaarde voor overname van de activa van Adapté bedroeg Eur 3,4 miljoen en van de passiva Eur 0,9 miljoen, het zichtbare eigen vermogen van Adapté voor overname bedroeg Eur 2,5 miljoen. De fair value van de activa en passiva van Adapté aanwezig op het moment van overname, zal nagenoeg gelijk zijn aan de boekwaarde ervan. De totale maximale koopprijs bedraagt Eur 20 miljoen inclusief advieskosten (vaste deel Eur 17 miljoen, variabel deel maximaal Eur 2,8 miljoen afhankelijk van het resultaat in 2007) er zal derhalve naar schatting een bedrag van Eur 17,5 miljoen aan immateriële vaste activa inclusief goodwill ontstaan na overname. De exacte omvang van de eventuele immateriële vaste activa en de goodwill is afhankelijk van de uitkomsten van de 'purchase price allocation' berekeningen conform IFRS 3.


---

De resultaten van Adapté B.V. zullen worden opgenomen in de geconsolideerde cijfers van TMC vanaf 1 juli 2007. De overname van Adapté B.V. zal een positieve bijdrage leveren aan de nettowinst per aandeel TMC (inclusief verwatering) voor eventuele afschrijving van immateriële vaste activa als gevolg van deze acquisitie. De proforma gecombineerde cijfers geven een indruk van het resultaat indien per 1 januari 2007 de overname gestand was gedaan en daarmee een beeld voor de toekomst. Het proforma gecombineerde resultaat is samengesteld uit het geconsolideerd tussentijdse resultaat van TMC N.V. en het tussentijdse resultaat van Adapté B.V.. Indien de overname op 1 januari 2007 had plaatsgevonden zouden de proforma gecombineerde opbrengsten over het eerste halfjaar Eur 16,0 miljoen hebben bedragen en de winst over het eerste halfjaar van 2007 zou Eur 2,8 miljoen hebben bedragen. Dit zou een groei van de winst van 211% ten opzichte van de winst over de eerste helft van 2006 betekenen.


23

14 Beoordelingsverklaring

Aan de Aandeelhouders van The Member Company (TMC) N.V. Beoordelingsverklaring
Opdracht
Wij hebben de in dit halfjaarbericht op pagina 16 tot en met 22 opgenomen verkorte geconsolideerde tussentijdse financiële informatie van The Member Company (TMC) N.V. te Eindhoven bestaande uit de geconsolideerde balans per 30 juni 2007, geconsolideerde winst-en-verliesrekening, geconsolideerd overzicht van het totaal resultaat en overzicht wijzigingen eigen vermogen en geconsolideerd kasstroomoverzicht over de periode 1 januari 2007 tot en met 30 juni 2007 beoordeeld. Het bestuur van de vennootschap is verantwoordelijk voor het opmaken en het weergeven van de tussentijdse financiële informatie in overeenstemming met IAS 34 `Tussentijdse Financiële Verslaggeving' zoals aanvaard binnen de Europese Unie. Het is onze verantwoordelijkheid een conclusie te formuleren bij de tussentijdse financiële informatie op basis van onze beoordeling. Werkzaamheden
Wij hebben onze beoordeling van de tussentijdse financiële informatie verricht in overeenstemming met Nederlands recht, waaronder Standaard 2410, "Het beoordelen van tussentijdse financiële informatie door de openbaar accountant van de entiteit". Een beoordeling van tussentijdse financiële informatie bestaat uit het inwinnen van inlichtingen, met name bij personen die verantwoordelijk zijn voor financiën en verslaggeving, en het uitvoeren van cijferanalyses en andere beoordelingswerkzaamheden. De reikwijdte van een beoordeling is aanzienlijk geringer dan die van een controle die is uitgevoerd in overeenstemming met Controlestandaarden en stelt ons niet in staat zekerheid te verkrijgen dat wij kennis hebben genomen van alle aangelegenheden van materieel belang die bij een controle onderkend zouden worden. Om die reden geven wij geen accountantsverklaring af. Conclusie
Op grond van onze beoordeling is ons niets gebleken op basis waarvan wij zouden moeten concluderen dat de verkorte geconsolideerde tussentijdse financiële informatie over de periode 1 januari 2007 tot en met 30 juni 2007 niet, in alle van materieel belang zijnde opzichten, is opgesteld in overeenstemming met IAS 34 "Tussentijdse Financiële Verslaggeving", zoals aanvaard binnen de Europese Unie.

`s-Hertogenbosch, 24 augustus 2007
KPMG ACCOUNTANTS N.V.
A. Kros RA


24

The Member Company (TMC) N.V
Vestdijk 9, 5611 CA Eindhoven
Postbus 700, 5600 AS Eindhoven
Telefoon 040 239 22 60
Fax 040 239 22 70
info@tmc.nl
www.tmc.nl


25


---- --