Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 26 augustus

* VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

SCHIEDAM - Politiepersoneel hield in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen, en 35-jarige Vlaardinger en een 22-jarige inwoner uit s'Gravenhage aan. Het tweetal had rond half twee op de Hoogstraat een 48-jarige Schiedammer mishandeld. Het drietal kreeg om nog onbekende reden ruzie waarna het slachtoffer diverse klappen op zijn hoofd kreeg. Ook werd een ruit van een deur vernield waarbij de 35-jarige man gewond raakte aan zijn hand. Hij werd in het Holyziekenhuis gehecht. De twee verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor.


* DRIE VERDACHTEN VECHTPARTIJ AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Rotterdam-Centrum, hield aan de hand van camerabeelden drie mannen aan die in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige inwoner uit Hendrik Ido Ambacht mishandelden.
Rong half vijf kregen de mannen ruzie waarna het slachtoffer werd geslagen. Dit werd gezien door personeel van cameratoezicht die politieagenten op straat alarmeerden Kort na de vechtpartij werd het drietal, een 18 en een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 19-jarige man uit Den Haag aangehouden. Zij zijn ingesloten.


* AUTO UITGEBRAND
BLEISWIJK - Door nog onbekende oorzaak vatte een personenauto zaterdagmiddag rond kwart voor vier op de Nieuwe Hoefweg vlam. De bestuurder een 62-jairge inwoner uit Alphen aan den Rijn kon ongedeerd de auto verlaten. Zijn beide passagiers van 62 en 31 jaar oud, eveneens afkomstig uit Alphen, kregen ademhalingsproblemen door de sterke rookontwikkeling. Beiden zijn overgebracht naar het Lange Land Ziekenhuis. Door gealarmeerd brandweerpersoneel werd de brand snel geblust.


* DRONKEN FIETSER AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van district Noord hield in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige Rotterdammer aan die na controle 2.45 promillage alcohol in zijn bloed bleek te hebben. De man reed op zijn fiets over de Molenlaan. Door zijn opvallend rijgedrag, waarbij hij iedere keer tegen de stoep reed, trok hij de aandacht van surveillerend politiepersoneel. Nadat zij de man hadden aangesproken probeerde hij er vandoor te gaan, toen hij na een korte achtervolging werd aangehouden verzette hij zich hevig en probeerde de politieagenten te bijten. Hierna werd de man gepepperd en overgebracht naar een politiebureau. Tijdens de kort worsteling viel er een mes uit de zak van de verdachte. Dit werd in beslag genomen.
Na de ademanalyse bleek de man 2.45 promillage alcohol in zijn bloed te hebben daar waar 0.50 is toegestaan. De man werd ingesloten om zijn roes uit te slapen en hij kreeg een proces-verbaal.


* KOPERDIEF AANGEHOUDEN
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Naar aanleiding van een tip van een oplettende burger hield politiepersoneel van district Oost zaterdagmorgen een 45-jarige inwoner uit Krimpen aan den IJssel aan die koper stal.
De man was op het moment van zijn aanhouding bezig om koper uit elektriciteitskabels te halen in een loods aan de IJsseldijk. Hij was in het bezit van diverse inbrekerswerktuigen. De man is ingesloten voor nader verhoor.


* MAN MET VERDOVENDE MIDDELEN AANGEHOUDEN

KRALINGEN-CROOSWIJK - Door surveillerend politiepersoneel is zaterdagavond rond kwart voor elf op de Crooswijksestraat een 48-jarige Rotterdammer aangehouden die in het bezit was van 81 bolletjes verdovende middelen.
De man kwam uit een pand aan de Crooswijksestraat en reed weg op een fiets zonder licht. Surveillerend politiepersoneel hield de man staande die direct tussen geparkeerd staande auto's ging staan en daar een zakje weggooide. Na onderzoek bleek het een zakje te zijn met daarin 81 bolletjes verdovende middelen. Tevens bleek de verdachte in het bezit van twee mobiele telefoons die hij ook probeerde te dumpen. Beide telefoons en de verdovende middelen zijn in beslag genomen. De man is ingesloten voor nader verhoor.


* VROUW STEEKT MAN NA RUZIE
KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 40-jarige vrouw heeft, naar aanleiding van een ruzie in de relationele sfeer, een 38-jarige man uit Poortugaal aan zijn hand verwond.
Het tweetal kreeg in een woning aan de Boerschaplaan ruzie waarna over en weer werd gevochten met een mes. Hierbij raakte de man licht gewond.
Zowel de Rotterdamse als de man zijn aangehouden en ingesloten.


* INBRAAK AUTO'S
ROTTERDAM - In zes auto's die geparkeerd stonden aan de Lange Hilleweg werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Van alle auto's werd een ruit ingeslagen waarna de waardevolle spullen werden weggenomen.
De politie wijst nogmaals op het feit om geen waardevolle goederen in de auto achter te laten. Voorkomen is beter dan aangifte doen!!


* RAMKRAAK
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in naar een ramkraak die in de nacht van zaterdag op zondag op een winkel aan de Bredenoord plaatsvond. Rond tien voor vier werd met behulp van een auto de achterzijde van een computerwinkel ingereden waarna de dieven diverse vitrines in het pand vernielden en computers meenamen. Mocht u getuige zijn geweest of over ander informatie beschikken die kan leiden tot de aanhouding van de verdachten neemt u dan contact op met telefoonnummer 0900-8844 of als u dit anoniem wilt doen via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* BROMFIETSCONTROLE GEHOUDEN
BARENDRECHT - Politiepersoneel hield, om de verkeersveiligheid te vergroten en de overlast terug te dringen, zaterdagmiddag en
-avond een bromfietscontrole op de Maasstraat. In totaal zijn 20 bromfietsers en scooterrijders gecontroleerd. Elf bekeuringen zijn uitgedeeld voor onder meer het rijden met een te hoge constructiesnelheid, het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs, het niet bij zich hebben an een kentekenbewijs en het onverzekerd rijden. Vier scooterrijders kregen een brief uitgereikt in verband met de ASO-procedure.


* SNELHEIDSCONTROLE GEHOUDEN; RIJBEWIJS INGEVORDERD

DEN BOMMEL - Politiepersoneel hield, om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal ongevallen terug te dringen, zaterdag op de Tilsedijk een snelheidscontrole. Tussen tien uur 's morgens en vijf uur 's middags zijn 15 bestuurders bekeurd omdat zij de maximumsnelheid aan hun laars lapten.
Van één bestuurder werd direct het rijbewijs ingevorderd toen bleek dat hij met een snelheid van 146 km/uur reed. Op de N59 werd eveneens in het kader van het project StopOngevalenSamen gecontroleerd. Hier kregen vier bestuurders een bekeuring voor onder meer het niet dragen van de autogordel, het te hard rijden op een bromfiets, het overschrijden van de maximumsnelheid en het niet handsfree bellen.


* MANNEN AANGEHOUDEN NA BEDREIGING MET ALARMPISTOOL

ROTTERDAM -Politiepersoneel hield zaterdagavond rond zeven uur een 20-jarige inwoner uit Maasdam aan die een 17-jarige jongen uit Nieuwegein op de Malakkastraat met een vuurwapen had bedreigd. Rond zeven uur werd gemeld dat de bedreiging had plaatsgevonden waarna een onderzoek werd ingesteld. Door politiepersoneel werden negen personen aangetroffen in de omgeving van de crossbaan. Na onderzoek, met toestemming van de eigenaar, in een auto werd het alarmpistool met patronen aangetroffen. De eigenaar van de auto, de 20-jarige Maasdammer werd aangehouden. Het pistool werd in beslag genomen.
Na onderzoek bleek dat een 21-jarige inwoner uit 's Gravendeel ook betrokken was bij de bedreiging. Hij meldde zich later op het politiebureau en werd eveneens aangehouden. De bedreiging was het gevolg van een onenigheid over het rijgedrag. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor.

Uitgave zaterdag 25 augustus

* DRONKEN MET WAPEN IN AUTO
ROTTERDAM - Politiepersoneel hield in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige automobilist aan die door zijn rijgedrag over de Ceintuurbaan opviel. Surveillerende agenten zagen dat de Rotterdammer, samen met zijn 21-jarige vriendin uit Krimpen aan den IJssel, met hoge snelheid over de Straatweg reed. Nadat de bestuurder was gestopt zag één van de politieagenten een vuurwapen onder de stoel van de bestuurder liggen. Hierop werd met behulp van BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) het tweetal uit de auto gehaald.
Na onderzoek bleek het wapen een gaspistool te zijn. Het wapen werd in beslag genomen. Na onderzoek op het bureau bleek de 18-jarige
Rotterdammer nog niet in het bezit van een rijbewijs ook had hij teveel gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


* FIETSSTER GEWOND NA AANRIJDING
ROTTERDAM - Een 23-jarige Rotterdamse is vrijdagavond gewond geraakt toen zij op haar fiets in aanraking kwam met het portier van een auto.
Rond half elf reed de vrouw langs een geparkeerd staande bus op de Bergweg. Op het moment dat zij het busje passeerde werd door de bestuurder, een 19-jarige Rotterdammer, de deur onverwacht geopend waardoor de vrouw ten val kwam. Zij werd met rugletsel overgebracht naar het Sint Fransiscus Gasthuis. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


* DRONKEN VERNIELER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Noord hield, naar aanleiding van een melding, een 20-jarige Rotterdammer aan die met een fiets de ruit van een horecagelegenheid had vernield. Vrijdagavond rond half elf werd de ruit door de man vernield. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de verdachte korte tijd later worden aangehouden. Op het bureau bleek de man 2.2 promillage alcohol in zijn bloed te hebben. Hij is ingesloten.


* VERDACHTE NA BURENRUZIE AANGEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - Naar aanleiding van een melding over een burenruzie stelde politiepersoneel vrijdagavond rond half tien een onderzoek in op de Van Reynstraat.
Hier bleek een ruzie aan de gang tussen buren waarbij een 18-jarige Rotterdammer gewond was geraakt. De jongeman, die onder invloed verkeerde, had diverse klappen op zijn hoofd gehad en werd voor nadere behandeling overgebracht naar het Ersamus MC. De verdachte, een 46-jarige Rotterdammer, werd op het moment dat hij aankwam lopen aangehouden. Hij bleek in het bezit van een mes. Dit mes, alsmede een busje CS gas, waarmee hij eerder had gespoten, werd in beslag genomen. De vader van het slachtoffer een 32-jarige Rotterdammer deed eveneens aangifte van bedreiging.


* RIJBEWIJS INGEVORDERD
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van district Oost hield in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Dorpsstraat een 23-jarige inwoner uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan. De man bleek onder invloed van alcohol Na de ademanalyse bleek hij 1.45 promillage alcohol in zijn bloed te hebben. Ook bleek er nog een boete van 1715 euro voor hem open te staan.


* DRONKEN MAN GOOIT MET BARKRUK
KRALINGEN-CROOSWIJK - Politiepersoneel hield vrijdagmiddag rond vier uur in een cafetaria aan de Lusthofstraat een 48-jarige man aan. De man, die dronken was, had naar aanleiding van een woordenwisseling met een andere bezoeker, een barkruk naar deze man gegooid. Hierbij waren diverse flessen en een ruit vernield. Niemand raakte gewond. De verdachte is aangehouden en ingesloten.


* MAN AANGEHOUDEN IN KAST
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel hield vrijdagmiddag rond kwart voor drie in een woning aan de Dotterlei een 22-jarige Capellenaar aan. De man had zich verstopt in een kast op zijn slaapkamer.
Naar aanleiding van een melding dat de verdachte zijn zus had mishandeld stelde politiepersoneel een onderzoek in. Het meisje had zich net als haar moeder in veiligheid weten te brengen. De jongen bleek buiten zinnen en bedreigde politiepersoneel, vanaf zijn balkon, woordelijk met de dood. Vervolgens weigerde hij om de deur te openen. Na overleg met de Officier van Justitie werd met geweld de deur geopend waarna hij in een kast werd aangetroffen. De jongen is ingesloten voor nader verhoor.


* DIEVEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Feijenoord-Ridderstel hield vrijdagavond twee 38-jarige mannen, zonder vaste woon- of verblijfplaats aan, die kort ervoor uit een woning aan de Meiendaal geld hadden gestolen van een bejaard echtpaar. De verdachten maakten vermoedelijk deel uit van een groepje vrouwen en mannen die met behulp van een babbeltruc de woning van een 90 en 88- jarig echtpaar binnen kwamen. Rond kwart voor negen belde één van hen aan waarna er nog drie de woning 'binnendrongen'. Uit de zak van een colbertje van het slachtoffer werd contant geld meegenomen, waarna zij de woning verlieten. Aan de hand van het opgegeven signalement werd het tweetal op de Beukendaal aangehouden. Eén van hen bleek in het bezit van een rugzak met daarin inbrekerswerktuigen. De recherche zet het onderzoek voort.


* BROMFIETSCONTROLE GEHOUDEN
ROZENBURG - Politiepersoneel hield vrijdagavond tussen acht en tien uur op de Molenweg een bromfietscontrole. In totaal zijn 20 bromfietsers gecontroleerd. Eén van hen bleek niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Hij kreeg een bekeuring.


* DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ

HOOGVLIET - Politiepersoneel hield vrijdagavond rond half elf drie jongens van 18, 19 en 20 jaar oud aan die kort ervoor op de Kruisnetlaan een 16-jarige jongen hadden mishandeld. De Rotterdammers kregen ruzie met de Spijkenissenaar waarna deze werd geslagen en geschopt. Aan de hand van het opgegeven signalement werd het drietal aangehouden. Zij zijn ingesloten voor nader verhoor. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
SCHIEDAM - Politiepersoneel hield vrijdagmorgen op de Rotterdamsedijk een verkeerscontrole. In totaal kregen 14 bestuurders tussen kwart over acht en kwart over negen een proces-verbaal voor ondermeer het niet dragen van de gordel (10) het negeren van het rode verkeerslicht (2) en het negeren van de verplichte rijrichting (2).


* VERKEERSCONTROLES GEHOUDEN
ROTTERDAM - Om de verkeersveiigheid te vergroten en het aantal verkeersongelukken te verkleinen hield politiepersoneel van district Rotterdam-West vrijdag op diverse locaties en tijdstippen verkeerscontroles.
In totaal kregen 58 bestuurders een bekeuring voor onder meer het niet handsfree bellen, het niet dragen van de autogordel, fiesten zonder verlichting, negeren van het rode verkeerslicht, parkeren op de stoep en het overtreden van de maximumxsnelheid. In de avonduren werd ook gecontroleerd op alcohol misbruik. Zes bestuurders bleken na controle teveel alcohol genuttigd te hebben. Allen kregen een bekeuring. Een Pool weigerde om mee te werken aan de ademanalyse hij kreeg, na overleg met het Openbaar Ministerie, direct een boete uitgereikt van 1200 euro. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.


* VERKEERSCONTROLES GEHOUDEN
ROTTERDAM/BERGSCHENHOEK - Politiepesoneel van district Noord hield donderdag en vrijdag verkeerscontroles op respectievelijk de Bergweg en de Boterdorpseweg.
Donderdagmiddag werd tussen half vier en zes uur gecontroleerd waarbij vijf bestuurders een bekeuring kregen voor odnermeer het niet handsfree bellen, het rijden zonder ruibewijs en het niet zichtbaar hebben van de taxipas.
Op de Boterdorpseweg werd vrijdagmiddag tussen twee en vijf uur gecontroleerd. hier kregen 18 bestuurders een proces-verbaal voor ondermeer het niet gebruiken van de autogordel, het niet hebben van een rijbewijs en het niet goed hebben bevestigd van een losbreekreminrichting.