CNV helpt jongeren bij vinden droombaan

27/08/2007 09:40



CNV



CNV Jongeren geeft jongeren de kans om hun droombaan voor één dag te winnen, met bijbehorend salaris. Tijdens de Droombaanactie van het CNV maken drie mensen kans op hun droombaan, daarnaast is er dus een extra prijs voor een jongere.Het CNV wil jongeren zo aan het denken zetten over wat een baan nu een droombaan maakt. Speciaal voor deze gelegenheid is de website www.cnvplezierinwerk.nl in een nieuw jasje gestoken. Op deze site staan tips over hoe je van je eigen werkplek een droombaan kan maken.

De meeste jongeren staan aan het begin van hun loopbaan. Bij het kiezen van een baan is plezier vaak niet het eerste waar je aan denkt, maar toch wil iedereen graag met plezier naar z'n werk gaan. In de praktijk gebeurt dat niet altijd. Dat kan aan veel dingen liggen: iemand zit niet op z'n plek, heeft de verkeerde opleiding gekozen, of misschien biedt het werk te weinig doorgroeimogelijkheden. CNV Jongeren wil jongeren er van bewust maken dat ze zelf stappen kunnen zetten om van hun eigen baan hun droombaan te maken. Op de site www.cnvplezierinwerk.nl staan adviezen, maar ook organiseert het CNV Jongeren cursussen en workshops.

De site Wanneer heb jij plezier in of op je werk? Gaat het vooral om leuke collega's, doorgroeimogelijkheden of een vet salaris? Deze en veel meer vragen staan centraal op de nieuwe website. Gereedschap waar je uiteindelijk wel zélf mee aan de slag moet om uit te vinden hoe jouw ideale werkplek er uit ziet. En misschien ben jij dan wel diegene die die droombaan dan ook daadwerkelijk een dag kan meemaken.

Ambulancemedewerker Ruim zeshonderd mensen lieten het CNV vorig jaar via de speciale site weten wat hun droombaan is. Zes gelukkigen gingen daadwerkelijk een dag aan de slag in de baan van hun dromen. Zo werd een kok een dag piloot en een architecte postbode. Marcel Hogebrug, treindienstleider bij Pro Rail, draaide een dag mee op een ambulance in Assen. Nu zet hij concrete stappen om daar ook blijvend aan de slag te gaan.

Droombaanactie 2007 Wil jij kans maken op je droombaan voor één dag? Tot 14 oktober kun je meedoen door op www.cnvplezierinwerk.nl het deelnameformulier in te vullen. CNV Jongeren regelt voor één jongere een droombaan inclusief het salaris voor één dag, naast de drie droombanen die voor iedereen te winnen zijn. Een jury kiest de prijswinnaars op basis van de motivatie: waarom moet het CNV juist voor jou die droombaan voor één dag regelen? Voorwaarde is dat de droombaan te realiseren is vanuit Nederland. Strandwacht worden kan wel, poolreiziger dus niet. De prijswinnaars worden in de week van 22 oktober bekend gemaakt.





http://www.cnvplezierinwerk.nl