Politie Flevoland

Alcoholcontrole met 29 aanhoudingen en 5 ingevorderde rijbewijzen

Flevoland, 27-08-2007 o Bij alcoholcontroles heeft het VerkeersTeam van Politie Flevoland afgelopen weekeinde 29 bestuurders aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. 24 van hen bleken daadwerkelijk te veel gedronken te hebben. Vijf automobilisten moesten ter plaatse hun rijbewijs inleveren.

De alcoholcontroles begonnen vrijdagnacht op de Polderdreef en de Hogering in Almere. Hier werden 648 bestuurders aan de blaastest onderworpen. 14 bestuurders werden aangehouden en 12 van hen bliezen positief. Twee van hen waren beginnend bestuurder (nog geen vijf jaar in het bezit van een rijbewijs). Een 40-jarige Almeerder blies 1,36. Een 43-jarige Almeerder blies 1,46 en een 53-jarige plaatsgenoot haalde 1,52. Zij moesten hun rijbewijs inleveren.

Zaterdagnacht werd gecontroleerd op de Houtribweg in Lelystad en de Hanzeweg in Dronten. Hier werden 459 blaastesten afgenomen, waarbij 15 automobilisten werden aangehouden. 12 van hen bliezen positief. Een 22-jarige automobilist (beginnend bestuurder) uit Biddinghuizen blies
1,56 en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook een 39-jarige automobilist uit Swifterbant moest zijn rijbewijs inleveren. Hij blies 1,53. Deze verdachte werd later in de nacht toch weer rijdend aangetroffen, ondanks zijn ingevorderde rijbewijs en het hem opgelegde rijverbod. Dit kost hem nogmaals een proces-verbaal.