Nieuwe Intel vPro processortechnologie maakt zakelijke pc s veiliger

Volgende generatie biedt tal van nieuwe mogelijkheden en brede ondersteuning door pc-fabrikanten

Kontich, 27 augustus 2007 - Intel heeft vandaag de nieuwste generatie van de Intel vPro processortechnologie geïntroduceerd, waarmee organisaties zich beter kunnen beschermen tegen hackers, virussen en andere bedreigingen.

Intels vPro-processortechnologie bestaat uit een krachtige, nieuwe Intel Core 2 Duo processor, de Intel Q35 Express chipset en diverse technologische innovaties. Deze combinatie resulteert in complete reeks beveiligings- en beheermogelijkheden voor desktop-pc s. Daaronder zijn zaken die tot voor kort onmogelijk waren, zoals het op afstand inschakelen en herstellen van computers met een niet-werkend besturingssysteem of een niet-werkende harde schijf. Voor bedrijven betekent dit dat zij hun IT-kosten kunnen verlagen door het aantal dure en tijdrovende bezoeken aan de PC zelf te beperken. De mogelijkheid om pc s op elk gewenst moment uit te schakelen en weer veilig te activeren levert ook energiebesparingen op. De beveiligingsfuncties van de nieuwe Intel vPro processortechnologie (voorheen bekend als Weybridge ) bieden bescherming tegen software-aanvallen, virussen en andere dreigingen.

Vandaag is de zakelijke desktop-pc een stuk veiliger geworden , aldus Robert B. Crooke, vice president en general manager van Intels Business Client Group. Deze generatie Intel vPro processortechnologie introduceert nieuwe beveiligings- en beheerfunctionaliteit en wordt daarnaast wereldwijd ondersteund door vooraanstaande pc-fabrikanten en softwareleveranciers.

Nieuw is onder andere de Intel Trusted Execution Technology (Intel TXT, voorheen bekend als LaGrande ). Intel TXT beschermt gegevens in virtuele computeromgevingen, een belangrijke eigenschap omdat steeds meer IT-beheerders nieuwe computertoepassingen op basis van virtualisatie overwegen. In combinatie met de nieuwe generatie virtualisatietechnologie - Intel Virtualization Technology for Directed I/O - zorgt Intel TXT ervoor dat virtuale machines minder kwetsbaar zijn voor aanvallen die met de bestaande beveiligingsoplossingen nog niet kunnen worden gedetecteerd. Bovendien heeft Intel de vPro-processortechnologie geoptimaliseerd met verbeterde System Defense Filters. Deze filters kunnen een groter aantal bedreigingen signaleren in het netwerkverkeer.

De nieuwe versie van de Intel vPro processortechnologie biedt ook een geïntegreerde trust agent , de eerste die door Cisco is gecertificeerd. Het is tevens de enige 802.1x-compatibele beheeroplossing in de IT-industrie die niet afhankelijk is van een draaiend besturingssysteem. Dankzij deze trust agent kunnen klanten van Cisco hun systemen ook beheren als deze uit de lucht zijn of als het besturingssysteem het laat afweten, zonder dat de beveiliging van 802.1x-netwerken en van Cisco Self-Defending Network -producten wordt aangetast.

PC-beheerders profiteren ook van de nieuwste generatie Intel Active Management Technology (Intel AMT). Met Intel AMT kunnen pc s worden geïnventariseerd en hersteld zelfs wanneer het besturingssysteem is vastgelopen of de pc is uitgeschakeld. Tot de verbeteringen behoren handige tools voor configuratie op afstand en compatibiliteit met de meest recente industriestandaards. Intel verwacht dat pc s met deze versie van de Intel vPro processor­technologie zullen behoren tot de eerste die voldoen aan DASH 1.0 (conceptspecificatie voor interoperabiliteit) en WS-MAN (Web Services Management) van de Distributed Management Task Force.

De nieuwe Intel Core 2 Duo processor en de Intel Q35 Express chipset zorgen er samen voor dat de pc energiezuiniger werkt, door een combinatie van verbeterde prestaties en een lager stroomverbruik. Dit helpt bedrijven bij het behalen van hun Green IT doelstellingen en het naleven van de Energy Star-richtlijnen. Voor de meest courante versie brengt de 2007 Intel vPro processortechnologie een prestatiewinst tot 30% vergeleken met de vorige generatie, terwijl het stroomverbruik aanzienlijk lager ligt.

Belangrijke computerfabrikanten en resellers over de hele wereld verkopen inmiddels desktop-pc s met de Intel vPro processortechnologie. Momenteel maken ruim 350 bedrijven gebruik van deze technologie, waarbij het aantal pc s varieert van enkele duizenden tot tienduizenden per bedrijf.

Bedrijven kunnen ook met draadloze laptops de voordelen genieten van energiebesparingen, hoge prestaties, optimale pc-beveiliging en efficiënt beheer, dankzij Intel Centrino Pro processor­technologie, die sinds mei leverbaar is.

Over Intel

Intel, marktleider in chipinnovatie, ontwikkelt technologieën, producten en initiatieven die de manier waarop mensen leven en werken voortdurend verbeteren. Meer informatie over Intel is te vinden op www.intel.com/pressroom.