Politie Groningen

Maandag 27 augustus 2007

Provincie Groningen, 27-08-2007

Groningen:Man neergestoken

Rond het middaguur is in de Lierstraat een 39-jarige Groninger neergestoken en met een buikwond overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer was al een tijdje vervelend voor de woning van zijn 37-jarige ex. Nadat hij was gewaarschuwd weg te gaan, trapte hij de toegangsdeur van de flat in en vernielde een ruit. Hierop ontstond een woordenwisseling met de nieuwe vriend van de ex, waarna in de portiek het slachtoffer vermoedelijk door de nieuwe vriend werd neergestoken. De verdachte van het steekincident is tot op heden voortvluchtig. De politie kent de verdachte en verwacht hem binnenkort te kunnen aanhouden. Medewerkers van forensische opsporing hebben in de hal een sporenonderzoek gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Groningen:Vrouw door messteken verwond

In een woning aan de Planetenlaan raakte zondagavond een 42-jarige vrouw gewond nadat zij door haar 46-jarige ex in haar woning werd bedreigd. De vrouw liep door de schermutseling in de woning een verwonding in haar borst op. Zij werd in het ziekenhuis opgenomen. Getuigen hoorden dat er in de woning een ruzie gaande was. Nadat een buurtbewoner een ruit van de deur had geopend konden zij de woning betreden. Daar troffen zij de bewoonster aan. De ex bleek inmiddels via de achterdeur de woning te hebben verlaten. Nadat de vrouw naar het ziekenhuis was gebracht stelde de politie een onderzoek in de woning in. De politie hoopt de verdachte spoedig te kunnen aanhouden. Een 46-jarige buurtbewoner raakte door het inslaan van de ruit eveneens gewond en moest worden behandeld in het ziekenhuis. Dankzij ingrijpen van de buurt kon ernstiger schade worden voorkomen.

Groningen: diefstal vanaf sloopterrein

Zondagavond zijn bij een afbraak woning in de Appelstraat drie mannen aangehouden die bezig waren diverse goederen uit de woning te slopen. Getuigen zagen dat de drie, een 32-jarige man uit Groningen en een 24 en 16 jarige man zonder vaste woonplaats, een aanhangwagen met ijzer waren aan het opladen waren. De drie verklaarden dat zij dit hadden gevonden op straat. Aan het bureau bleek dat de goederen uit de woning waren weggenomen. De heren zijn gehoord voor diefstal en na verhoor weggestuurd.

Groningen: inbraak in school

Zondagavond kreeg de politie een melding dat er ingebroken was in een school aan de Euvelgunnerweg. Door het openbreken van een klapraam zijn de inbrekers het gebouw binnen gekomen. Een tweetal lokalen werden opengebroken en uit de school zijn 43 computerkasten ontvreemd. Ook een hek van het terrein was door de daders doorgeknipt. De schade is aanzienlijk.

Groningen; met drank op en geen rijbewijs

Op de Timorstraat heeft de politie zondagnacht een 21-jarige man uit Groningen aangehouden. Bij een controle moest de man een blaastest ondergaan. Hierbij bleek dat hij 0.8 promille alcohol in zijn bloed had. Bovendien was de man niet meer in het bezit van een rijbewijs, dat hem ruim een maand geleden reeds was ingenomen in verband met alcohol gebruik. Ook het voertuig waarin hij reed was niet verzekerd. Met enkele stevige boetes kon de man het politiebureau weer verlaten.

Groningen: inbraak woning

Zondagnacht heeft de politie in een woning aan de Oosterhamrikkade twee mannen uit Groningen aangehouden. De twee, 19 en 22 jaar oud, waren aan het inbreken in de woning. Hierbij was door de verdachten een deur ingetrapt en een glazen plaat vernield. De beide mannen konden geen aannemelijke verklaring geven waarom ze de woning waren binnen gedrongen. De heren zitten vast op het politiebureau.

Sauwerd: botsing met paal

Op de Provincialeweg botste zondagmiddag een 39-jarige man uit Ulrum tegen een verkeerspaal. De man gaf aan dat hij door de zon werd verblind en daardoor met zijn auto van de weg was geraakt. Uiteindelijk kwam hij tegen de paal tot stilstand. De man moest met nek en schouder letsel naar een ziekenhuis. De auto werd weggesleept.

Veendam: zwaar onder invloed in brommobiel

De politie heeft zondagmiddag een 54-jarige Veendammer aangehouden. De man reed in een brommobiel over de Ommelanderwijk in zijn woonplaats. De man had slingerend over de weg gereden, waarbij hij beide weghelften had gebruikt. Hierdoor ontstond een aanrijding met een auto. Het gevolg was lakschade aan beide voertuigen. De Veendammer wilde na de aanrijding doorrijden. De 40-jarige automobilist wist dit te verhinderen. Agenten roken direct een sterke alcohollucht. Hierop is de 54-jarige aangehouden. De man bleek onder invloed van 3 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: man aangehouden na bedreiging

Een 34-jarige man uit Delfzijl is zondagnacht aangehouden. De man had in het Asielzoekerscentrum aan de Zwet onrust veroorzaakt, doordat hij met messen stond te zwaaien. Hij zou iemand anders hebben bedreigd. Ook de gealarmeerde politie werd met messen bedreigd. Er is pepperspray gebruikt om de man aan te kunnen houden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Delfzijl: man aangehouden voor valse meldingen

De politie heeft zondagnacht een 51-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man had vanuit zijn woning aan de Kustweg veelvuldig het alarmnummer 112 gebeld, terwijl er geen hulp nodig was. De man is ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Grijpskerk: koe stremt treinverkeer

Een koe is zondagavond omgekomen, nadat het dier nabij de spoorwegovergang van Grijpskerk was aangereden. Het is onduidelijk hoe de koe op het spoor terecht is gekomen. De treinmachinist kon niet meer op tijd remmen. Het dier overleed ter plaatse. De passagiers zijn naar het station van Grijpskerk begeleid. De politie heeft het verkeer enige tijd omgeleid.

Stadskanaal: automobilist gewond

Een 22-jarige automobilist uit Boxtel is zondagmiddag gewond geraakt. De man reed over de H.J.Kniggestraat in Stadskanaal, toen hij een stoeprand raakt. Hierdoor begon hij te slingeren en raakte hij een geparkeerde auto. De man had door de aanrijding glasscherven in zijn oog gekregen. Hij is voor behandeling en nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Zuidlaardermeer/Oldambtmeer: watercontrole

De politie heeft zondag het waterverkeer gecontroleerd. Op het Zuidlaardermeer kregen drie schippers een bekeuring voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid. Op het Oldambtmeer kreeg een schipper proces-verbaal voor het niet hebben van een vaarbewijs en een waarschuwing voor het niet tonen van een registratiebewijs. Twee andere schippers kregen een bekeuring voor te hard varen en een waarschuwing voor waterskiën. Ook een automobilist heeft een bekeuring gekregen. De auto stond geparkeerd op de dijk van het meer, terwijl daar een toegangsverbod geldt.