Koninklijke Nederlandse Schaakbond

BDO Toernooi in Haarlem heeft met Berelovich terechte winnaar

Met grootmeester Aleksandar Berelovich heeft het derde BDO Schaaktoernooi in Haarlem een meer dan terechte winnaar gekregen. De speler uit de Oekraïne scoorde maar liefst twee punten meer dan zijn achtervolgers. Berelovich kwam tot het fraaie totaal van 7½ uit 9 en bleef ongeslagen. Het drietal Daan Brandenburg, Karel van der Weide en Attila Czebe eindigde op 5½ punt. Het toernooi verliep buitengewoon strijdlustig. Zelfs in de slotronde, toen er niet echt meer iets op het spel stond, werd er in de meeste partijen volop gestreden. Roeland Pruijssers en Xander Wemmers hielden het 87 zetten vol. Helaas werden er in deze groep geen titelresultaten behaald.

In het Challenger Toernooi was de slotronde wel van belang. De winnaar mag immers volgend jaar meespelen in het hoofdtoernooi en het was tot de laatste dag nog allerminst duidelijk wie dat zou worden. Uiteindelijk eindigden Jeffrey van Vliet en Tex de Wit met 6 uit 9 op een gedeelde eerste plaats. Jeffrey van Vliet had de meeste Sonneborn-punten verzameld en mag het daarom volgend jaar een groep hoger proberen. Ardjan Langedijk, die op 5½ uit 9 eindigde, had in de slotronde nog voorbij Jeffrey van Vliet kunnen komen, maar juist hij verloor zijn laatste partij tegen Tex de Wit.

De beide toernooidirecteuren Paul Tuijp en Frits Welling kunnen op een geslaagde editie van het BDO-toernooi terugkijken. En ze kunnen even vooruit want sponsor BDO Accoutants & Adviseurs heeft aangegeven zeker nog drie jaar door te willen gaan.

Alle informatie over het toernooi is te vinden op de toernooisite.
---

Toernooidirecteur Paul Tuijp verwacht niet dat er veel aan de formule