Ingezonden persbericht


Persbericht

Morningstar Systems levert digitaal dicteersysteem BigHand aan Trip Advocaten & Notarissen

Heerlen, 27 augustus 2007 Trip Advocaten & Notarissen gaat digitaal dicteren met de software van BigHand, geleverd door Morningstar Systems. Na een korte pilot heeft het advocatenkantoor besloten om BigHand in de gehele organisatie uit te rollen. De advocaten van Trip hebben straks meer mogelijkheden om plaatsonafhankelijk te werken en secretaresses krijgen beter inzicht in de nog openstaande taken.

In het verleden heeft Trip twee andere digitale dicteeroplossingen getest, maar met onvoldoende succes om tot implementatie over te gaan. Vanwege de indrukwekkende referentielijst en de concurrerende prijsstelling besloot men toen BigHand te proberen. We kregen signalen uit de markt dat BigHand beter en stabieler was dan de systemen die we tot dan toe hadden bekeken en besloten Morningstar Systems uit te nodigen voor een korte pilot. Ze kregen een maand de tijd om de beloften waar te maken. En met succes! De planning is om het systeem eind september in het hele kantoor te hebben uitgerold , aldus Geert Jan Veldthuis, manager Finance & ICT bij Trip Advocaten & Notarissen.

Secretaresses bij Trip waren na de pilot vooral positief over de goede geluidskwaliteit, het inzicht in het onderhanden werk en de mogelijkheid om eenvoudig dictaten van collega s over te nemen. De advocaten van Trip Advocaten & Notarissen vonden daarnaast met name de mogelijkheid om van buitenaf dictaten aan de secretaresse te zenden een belangrijk pluspunt van BigHand. Veldthuis: Dankzij de Email Gateway kunnen advocaten eenvoudig thuis werken, zonder dat de IT-afdeling thuiswerkplekken hoeft in te richten en te ondersteunen. Via elk willekeurig e-mailaccount kunnen onze medewerkers dictaten inladen en naar kantoor sturen. Tot nu toe moest men de cassettebandjes met dictaten zelf bij kantoor afleveren. Secretaresses krijgen het werk nu geleidelijker aangeleverd en hebben beter inzicht in de werkdruk.

Dries Ausems van Morningstar Systems: Binnen een maand hebben we Trip Advocaten & Notarissen kunnen overtuigen van de stabiliteit, flexibiliteit en geavanceerde mogelijkheden van BigHand, terwijl men al een jaar een pilot had lopen met een ander enterprise digitaal dicteersysteem. We zorgen ervoor dat de implementatie in de tweede helft van september zal zijn afgerond, zodat alle vestigingen van Trip snel van BigHand zullen kunnen profiteren.

Morningstar Systems Nieuw Eyckholt 292H, 6419 DJ, HEERLEN

Tel.: 045 - 576 0710, Fax: 045 - 576 0719, e-mail: info@morningstarsystems.nl,

internet: www.morningstarsystems.nl

Over Morningstar Systems

Morningstar Systems, specialist op het gebied van Context Management en Enterprise Content Management, is een vooraanstaand leverancier voor de advocatuur, met oplossingen op het gebied van document management, CRM en digitaal dicteren. Morningstar Systems is gericht op het verbeteren van informatie-intensieve processen binnen en tussen bedrijven. Centraal daarbij staat de samenhang tussen gestructureerde gegevensbronnen (databases, applicaties) en ongestructureerde gegevensbronnen (e-mail, tekstdocumenten, presentaties enzovoort). Morningstar ontwikkelde een aantal implementatiemethoden en technieken die hebben geleid tot een nieuwe expertise aangeduid als Context Management . Ter ondersteuning daarvan levert het bedrijf als gecertificeerd wederverkoper een aantal hoogwaardige toepassingen op het gebied van portalbouw, documentbeheer, klantbeheer, alsmede records-, workflow- en kennismanagement. Behalve in de advocatuur heeft Morningstar klanten in de sectoren petrochemie, farmachemie en financiële dienstverlening.

Morningstar Systems is opgericht in 1996 en heeft vestigingen in Heerlen (hoofdkantoor), Amstelveen en Londen (UK). Morningstar Systems was in 2005 Interwoven's Enterprise Partner of the Year en winnaar van de VIP Applicatie van het Jaar Award 2004 en 2005.

Meer informatie: www.morningstarsystems.nl

Over BigHand

Established in 1996, BigHand has been at the forefront of digital dictation technology for over 9 years. With a heritage for excellence and innovation, we have worked hard to become the legal market leader. A Sunday Times Tech Track 100 company and backed by LDC, the private equity division of the Lloyds TSB Group, BigHand is one of the fastest growing software companies in the UK. Over 400 law firms globally use our software and a recent survey revealed that over 50 per cent of the top 200 UK law firms who have digital dictation have implemented our software.

More information: www.bighand.com.


---

Voor redactionele informatie (Ref.: 1307):

Influx PR Frieda Zieleman - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn.

Tel.: 055 366 3034, e-mail: frieda@influx-pr.com