Port of Rotterdam

Verkoop rondleidingen gestart

27-08-2007

Maandag 27 augustus is de verkoop van de Wereldhavendagen-excursies begonnen.

In totaal gaat het om 53 deelnemende bedrijven die worden verzocht, een absoluut record. De excursies vinden plaats door de gehele haven; met onder andere bezoeken aan de Maatschap Europoort Terminal, het depot voor verontreinigde baggerspecie De Slufter; de containerterminals van de ECT , de autoterminal van Broekman Group en het Haven Coördinatie Centrum van het Havenbedrijf. Vorig jaar namen 25.000 bezoekers deel aan deze excursies

De Wereldhavendagen vinden plaats op 7, 8 en 9 september. Vanwege de dertigste editie en het 75-jarig bestaan van het Havenbedrijf heeft de organisatie dit jaar een bijzonder programma met daarbij optredens van Gloria Estefan, de Admiraal de Ruyter Homeport Race en een nieuw Wereldhavendagen lied, geschreven en gezongen door Gerard Cox.

Bus en boot
Busexcursies vertrekken op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf de Wilhelminapier (parkeer Hotel New York). Bootexcursies vertrekken vanaf een ponton voor Hotel New York aan de Wilhelminapier (zowel te voet te bereiken als met de speciale pendelservice van Ford Rotterdam vanaf metro-ingang Wilhelminaplein).

Excursiekaarten zijn op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur telefonisch te reserveren tot en met donderdag 6 september via telefoonnummer 010-4125353 of via www.wereldhavendagen.nl. Excursiekaarten zijn vanaf dinsdag 4 september af te halenbij de Verkoopbalie in het Reisbureau op het parkeerterrein bij Hotel New York. Veruit de meeste excursies kosten ¤ 5,-.

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.