Orbis vertrouwt én bouwt op SAP expertise van Magma IT Solutions


SITTARD-GELEEN, 20070827 -- Orbis medisch en zorgconcern (Orbis) te Sittard vertrouwt en bouwt op de SAP expertise van Magma IT Solutions (Magma). Het hoeft geen jaren te kosten om een goede vertrouwensband te creëren. Hoe op korte termijn een succesvol partnership kan ontstaan. Op diverse domeinen worden SAP-projecten door Magma uitgevoerd. Zo lopen er diverse trajecten op het gebied van SAP Business Intelligence en SAP ERP Financials.

De contacten tussen Orbis en Magma dateren van medio 2006. Op zich gaat het dus om een jonge, prille samenwerking. Ondanks het jonge karakter van de relatie is het wederzijdse vertrouwen groot. Op diverse domeinen worden SAP-projecten door Magma uitgevoerd. Zo lopen er diverse trajecten op het gebied van SAP Business Intelligence en SAP ERP Financials.

Drs. Luc Albert, Chief Information Officer Orbis medisch en zorgconcern, hierover: Alhoewel er al wat kleine schoten voor de boeg waren geweest hebben we Magma pas echt leren kennen tijdens de SAP BI implementatie voor de kostprijscalculatie en de registratie en validatie van Diagnose Behandel Combinaties (DBC's). Voor Orbis, en ieder ander zorgconcern, een cruciaal en dus zeer belangrijk traject! Het is uitermate belangrijk om de kostprijzen helder te hebben. Dit is van essentieel belang om op een correcte manier de onderhandelingen met de zorgverzekeraars te kunnen voeren. Magma heeft aangetoond een betrouwbare partner te zijn met een deskundige, pragmatische manier van werken, duidelijk gericht op het gestelde doel. Naast SAP BI beschikt Magma over ervaring van alle bij Orbis in gebruik zijnde bedrijfsapplicaties: SAP ERP Financials, HCM, MM, en PM. Ook binnen deze domeinen zijn inmiddels consultants van Magma actief op diverse projecten. Ook hiervoor geldt dat de deugdelijke inleving in de Orbis-organisatie en de inhoudelijke materie van absolute toegevoegde waarde zijn.

"Magma is zeer blij met Orbis als klant. Natuurlijk, Magma heeft een kantoor in Sittard - Geleen en Orbis ligt als het ware om de hoek. Het bedienen van klanten in de directe kantooromgeving is natuurlijk prachtig. Anderzijds neemt Orbis in Nederland een zeer prominente positie in als het gaat om SAP in de ziekenhuisbranche, zeer zeker als het gaat om kostprijsberekeningen! Het is voor de Magma consultants dan ook een unieke gelegenheid om op een innovatieve en uitdagende manier met hun vak bezig te zijn", besluit Rob Smeets, manager Healthcare Magma IT Solutions.

Over Orbis medisch en zorgconcern
Orbis bestaat uit het Maaslandziekenhuis, negen multifunctionele zorgcentra, Thuiszorg Westelijke Mijnstreek, Orbis Thuiszorg, het Prins Claus Centrum en hospice Daniken. Het concern is actief op het gebied van (medische) zorg, dienstverlening, wonen en welzijn in Zuid- en Midden-Limburg. Het concern telt ongeveer 5.500 medewerkers. www.orbisconcern.nl

Over Magma IT Sulotions
Als SAP consultancy organisatie heeft Magma een unieke focus en specialisatie. Sinds de oprichting in 1997 heeft Magma IT Solutions zich gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van SAP ERP oplossingen bij grote en middelgrote ondernemingen. Magma is met ruim 80 eigen medewerkers een serieuze speler op de (inter)nationale SAP markt. Ieder jaar is een gezonde omzet, -personeels- en winstgroei gerealiseerd en deze lijn zet zich onverkort door. Magma heeft kantoren in Geleen en Den Bosch.

Focusgebieden:
SAP ERP Financials, SAP Logistics, SAP HCM, SAP Business Intelligence, SAP Techniek en SAP Beheer. Daarnaast zijn er duidelijke keuzes gemaakt in diverse branches: Onderwijs, Gemeentes, Telco en Healthcare. www.magma-it.nl