Gemeente Zoetermeer

Slotweek Speelmeer

Megatrampolines, kinderdisco en een goochelworkshop. Tijdens de feestelijke slotweek van Speelmeer is er iedere dag wat anders te doen. De slotweek vindt plaats van maandag 27 augustus t/m vrijdag 31 augustus in sportcentrum De Veur en het VrijeTijdsCentrum in Rokkeveen. Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen van 10.00 tot 16.00 uur deelnemen aan allerlei sport- en spelactiviteiten. Het thema is Het grote geheim.

Iedere dag zijn er verschillende activiteiten, workshops en spelattributen. Theater, koekjes bakken, piratenrace, geheimzinnige quiz en een speurneuzentocht. Natuurlijk kunnen de kinderen ook gewoon komen computeren, sporten, huttenbouwen en lekker ravotten. Het dagelijkse programma staat op www.speelmeer.nl. Het naastgelegen zwembad is geopend voor een frisse duik. De gratis Speelmeerbus brengt de kinderen tijdens de slotweek vanuit alle hoeken in Zoetermeer naar Rokkeveen.

Eigen plek voor tieners
Tieners van 13 jaar of ouder zijn te groot voor de slotweek in De Veur. Speelmeer heeft voor deze groep tieners in de laatste week van de vakantie een eigen plek om leuke dingen te doen. Rond jongerencentrum De Spott in Rokkeveen kunnen zij meedoen aan diverse workshops zoals pizzas en pannenkoekenbakken, visagie en een rapworkshop, gegeven door een bekende rapper. Ook is er een stormbaan en een voetbaltoernooi voor jongeren uit alle wijken van Zoetermeer.