Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

20 augustus 2007

Nicci French dineert met grootste fans en deelt nieuwste boek uit op Station Utrecht Centraal

NS organiseert samen met uitgeverij Ambo|Anthos op maandag 27 augustus Nicci French Centraal, een speciale gelegenheid waarbij de grootste Nicci French-fans met de twee schrijvers mogen dineren. De avond is gevuld met bijdragen van prominente Nederlanders die ook fan zijn van het echtpaar. Tijdens het diner lezen actrice Elle van Rijn en CDA Tweede Kamerlid Mirjam Sterk een fragment voor uit hun favoriete thriller en vertelt auteur Marjan Berk over haar haat-liefde verhouding met het genre. Thrillerauteur René Appel licht de populariteit van de thrillers toe en Alice Fuldauer - auteur van Fatale liefde - analyseert de fatale liefdes in de boeken van Nicci French. Het schrijversechtpaar wordt ook geïnterviewd door journaliste Liddie Austin en actrice Tanja Jess levert een bijzondere bijdrage. De presentatie is in handen van Angela Groothuizen. Het diner begint om 19.00 uur in de ontvangstzaal van het hoofdkantoor van NS in Utrecht. 's Middags vanaf 16.00 uur is het schrijversechtpaar aanwezig bij het uitdelen van 10.000 exemplaren van hun nieuwste boek op station Utrecht Centraal. Nicci French signeert persoonlijk een aantal boeken.

Kaartjes voor dit diner waren te bemachtigen via speciale acties op de websites www.tijdvoorlezen.nl van NS, Bol.com, en verder op de sites van Bruna, AKO en Nicci French zelf. Daarnaast had de uitgeverij alle boekhandelaren in Nederland opgeroepen om met een bijzondere actie de grootste Nicci French-fans op te sporen. In totaal waren er 200 dinerkaarten beschikbaar.

Deze festiviteiten vormen de afsluiting van een speciale Nicci French-maand. Tien jaar geleden verscheen het eerste boek van Nicci French in Nederland. 6 augustus verscheen het tiende boek Tot het voorbij is.

Noot voor de pers:

Voor meer informatie kunt contact opnemen met Van Keep: Susanne Peters, 0297 564749 / 06 47572101 of met Ambo|Anthos: Marijn de Jong, 020 5245411 / 06 46107476

NS

NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland en verzorgt over een spoorwegnet van ruim 2000 km lengte met 4500 treinritten per dag het vervoer van 1,1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn bijna 2900 rijtuigen met 250.000 zitplaatsen beschikbaar. 25.000 NS-ers verzorgen de dienstverlening aan de klanten. In Nederland beheert NS 375 stations. NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland: op de drukste corridors naar de Randstad en tussen de grote steden heeft de trein een marktaandeel tussen de 30 en 60%. NS stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations.

In het Verenigd Koninkrijk exploiteert dochterbedrijf NedRailways samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van Engeland.

Over het Nederlandse spoorwegnet rijdt naast NS nog een twintigtal andere vervoerders. Het beheer van de spoorweginfrastructuur (rails, wissels, bovenleidingen etc) en de railverkeersleiding zijn taken van ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland.