Universiteit van Amsterdam

Persbericht

Amsterdam bereidt zich voor op Intreeweek 2007

Het nieuwe academische jaar begint alweer bijna. Om de kersverse eerstejaarsstudenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) voor te bereiden op het leven als echte student vindt ook dit jaar weer de Intreeweek plaats. De stad, het uitgaansleven, de verenigingen en een snufje cultuur komen allemaal voorbij tijdens deze introductieweek. De Intreeweek 2007 vindt plaats van maandag 27 tot en met vrijdag 31 augustus. Nieuw dit jaar is de grote theaterronde rond de Nes en het sportieve evenement Hossen in de Bossen. Spannend wordt ongetwijfeld de verloting van twee studentenkamers door woningbouwvereniging DUWO en studentenunie ASVA tijdens de informatiemarkt op donderdag. Journalisten zijn van harte welkom om een of meer programmaonderdelen bij te wonen.

De Intreeweek wordt dit jaar voor de 35ste keer georganiseerd. Net als voorgaande jaren belooft het weer een spectaculaire week te worden. Op de eerste dag heet Lodewijk Asscher, loco-burgemeester en wethouder Financiën en Economische Zaken van de Gemeente Amsterdam, de nieuwe studenten officieel welkom in het Koninklijk theater Carré aan de Amstel. De avond wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk, bekend van het televisieprogramma 'De Wereld Draait Door'. Daarnaast is er een optreden van cabaretier Jan Jaap van der Wal.

Evenementen

Nieuw dit jaar is de grote theaterronde rond de Nes. De theaters Frascati, de Engelenbak en het Comedy Theater openen op donderdagavond hun deuren en verzorgen in verschillende rondes een aantrekkelijk programma. Zo staat Claudia de Breij in het Comedy theater met 'Claudia in Concert'. Ook buiten de Nes, rond het Binnengasthuisterrein, bij het Theatercompagnietheater en op straat zullen acts te zien zijn. Op woensdagavond vindt Cirque d'Intree plaats in het Cultuurpark Westergasfabriek. Tijdens dit festival kunnen de studenten zich in circussferen vermaken met een zweefmolen, de cinemacyclette en de popquiz in het Ketelhuis. Daarnaast zorgen verschillende bands op het terrein voor muzikale opluistering. Aansluitend biedt het grote feest Cirque d'Intree: Vive la Fête in de Zuiveringshal de gelegenheid voor een avondje dansen op de muziek van dj's als Benny Rodrigues, Lucien Foort en Gregor Salto. Het Eindfeest van de Intreeweek op vrijdag laat de studenten kennismaken met de drie grote uitgaansgelegenheden rond het Leidseplein: Paradiso, de Sugar factory en de Melkweg. Zo kunnen ze in de poptempel Paradiso terecht voor bandjes van onder andere het label Transformed Dreams, en laat de Sugar factory de hele avond populaire Wicked Jazz Sounds horen, een swingende combinatie van jazz en dance. Liefhebbers van Sydney Samson, Victor Coral en de dj's van GirlsLoveDJ's kunnen terecht in de Melkweg. Ook overdag is er een vol programma voor de deelnemers. Zo kunnen ze bijvoorbeeld dinsdag in het Amsterdamse Bos kennismaken met studentensportverenigingen en op donderdag - tijdens de Wake-up Workshops - nieuwe talenten ontdekken als pokeren en cocktails shaken.

Kamerverloting

Een geschikte studentenkamer vinden kan lastig zijn. De Intreeweek komt de nieuwe studenten daarom een beetje tegemoet door tijdens de Intreeweek twee kamers te verloten. Dit gebeurt tijdens een lezing over wonen op de infomarkt, die op donderdag plaatsvindt in de Beurs van Berlage. Tijdens deze lezing geven verschillende organisaties informatie over alle mogelijke zaken die komen kijken bij het wonen in Amsterdam.

Organisatie

Elk jaar melden zich zo'n drieduizend deelnemers aan voor de Intreeweek. De Intreeweek wordt georganiseerd door de Commissie Intree, bestaande uit een zeskoppig bestuur dat al vanaf september 2006 actief is de Intreeweek van 2007 vlekkeloos te laten verlopen. In februari is het team versterkt met 24 commissieleden, die zich eveneens storten op het organiseren van de evenementen, het binnenhalen van sponsorgelden en het schrijven en publiceren van artikelen.



Universiteit van Amsterdam