Gemeente Almelo

Onderhoud verhardingen en bomen Bornsestraat

22 augustus 2007 - 21 augustus 2007 - Op maandag 27augustus 2007 start de Gemeente met onderhoudswerkzaamheden aan de verhardingen in de Bornsestraat. Daarnaast worden ook de groeiomstandigheden van de bestaande bomen verbeterd.

Wat en waarom
Onderhoud asfaltverharding: de asfaltrijbaan van de Bornsestraat is toe aan onderhoud. De asfaltrijbaan is slecht, omdat er verschillende scheuren en gaten zijn ontstaan in de rijbaan. Ter hoogte van de bomen wordt het fietspad beschadigd door de boomwortels en worden de trottoirbanden omhoog gedrukt. De trottoirs en de parkeervakken worden opnieuw bestraat. De kapotte en oude tegels worden vervangen door nieuwe tegels. Om de afwatering te verbeteren wordt een nieuwe molgoot aangelegd tussen parkeervak en rijbaan. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen de Violierstraat en de aansluiting op de nieuwe parallelweg langs de Nijereessingel. (t.h.v. restaurant International)

Herstellen bomenstructuur: de bestaande bomen worden voorzien van extra doorwortelbaar volume. Ondergronds wordt meer ruimte voor de boomwortels gecreëerd zodat deze de bestrating niet meer opdrukken en er in de toekomst geen scheuren meer ontstaan. Om meer ruimte te kunnen bieden aan de bomen worden ook de trottoirs en de fietspaden ca. 15 cm versmalt. Op de open plekken in de boomstructuur worden vier nieuwe bomen (Platanen) aangeplant.

Wanneer
De voorbereidingen zijn nu afgerond en de Gemeente Almelo heeft aannemer BAM Wegen BV de opdracht gegeven voor de uitvoering. Maandag 27 augustus 2007 starten de werkzaamheden.

Tijdsduur
De werkzaamheden nemen ca. 13 weken in beslag, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Gevolgen voor de direct aanwonenden
De werkzaamheden geven overlast voor de aanwonenden. Om dit te beperken worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. De fasering ziet er als volgt uit:

* Fase 1: parallelweg tot aan de Bornsestraat 222;
* Fase 2: vanaf Bornsestraat 222 tot aan de Lekstraat;
* Fase 3: kruising Lekstraat tot en met de kruising Hazelaarstraat;
* Fase 4: vanaf de Hazelaarstraat tot en met de kruising Berkelstraat.

* Aan bewoners/belanghebbenden hebben wij het verzoek om de overhangende beplanting vanaf uw perceel over het trottoir te verwijderen om de werkzaamheden t.p.v. de trottoirs te bespoedigen.

Gevolgen voor het verkeer
Om de werkzaamheden aan de rijbaan uit te voeren wordt de weg in 4 fasen afgesloten voor het doorgaande gemotoriseerde verkeer. Voor de duur van deze werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. De bedrijven blijven zoveel mogelijk bereikbaar.

Contact
Voor vragen over planning en uitvoering kunt u tijdens de werkzaamheden contact opnemen met de opzichter van de gemeente, de heer J. Immerman tel: 06 - 53291052. Voor inhoudelijke vragen of opmerkingen over dit project kunt u contact opnemen met de projectleider, de heer C. Bekhuis, tel. 0546 541956.