Project De Maaswerken


Aanbrengen nieuw materiaal fietsgedeelte tijdelijke brug in Weurt

Roermond, 22 augustus 2007. Vanaf maandag aanstaande brengt de aannemer houten plaatmateriaal aan op de tijdelijke fietsbrug in Weurt. Om de veiligheid van de fietsers en voetgangers te vergroten worden eerst de bochten aangepakt. Dit is vooruitlopend op de overige gedeelten van de fietsbrug omdat het materiaal gefaseerd wordt geleverd. De matten die sinds het begin van dit jaar op de roosters zijn aangebracht, zijn inmiddels versleten.

Bevestigen nieuw materiaal van 3 tot uiterlijk 28 september

Vanaf 3 september wordt eerst in de bochten van de fietsbrug het plaatmateriaal aangebracht. Daarna worden de hellingen voorzien van het plaatmateriaal en tenslotte wordt het horizontale gedeelte van de fietsbrug aangepakt. Op uiterlijk 28 september is de hele fietsbrug van nieuw materiaal voorzien. Het gaat in totaal om 800 vierkante meter. Fietsers wordt geadviseerd tijdens het aanbrengen van het nieuwe materiaal, af te stappen en met de fiets aan de hand over de brug te gaan.

Duurzaam materiaal

De afgelopen maanden is gebleken dat de aangebrachte matten op het fietsgedeelte sneller slijten dan verwacht. Enerzijds vanwege de kwaliteit van de matten op roosters als ondergrond, anderzijds omdat brommers en scooters geen gebruik mogen maken van de tijdelijke fietsbrug en dat toch doen. Er is gezocht naar duurzamer materiaal. Daarom is eerst met proefstukken onderzocht welk materiaal het beste tot het einde van het project op de roosters bevestigd kan worden. Na het bevestigen van de houten platen wordt een lijmlaag aangebracht en daarop fijne grind. Dit zorgt voor stroefheid ook bij glad weer. De werkzaamheden aan de bruggen over de sluis duren tot begin 2008. Dan worden de omleidingroutes opgeheven en kan het verkeer weer via de bruggen over de sluis.

Verhogen bruggen over sluis Weurt

Rijkswaterstaat Maaswerken verhoogt de bruggen over de sluis Weurt met 2 ½ meter om zo hogere schepen een betere toegang te bieden tot het Maas-Waalkanaal. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via twee tijdelijke bruggen; één voor voetgangers en fietsers en één voor gemotoriseerd verkeer.