Gemeente Ede

nummer 156 / Ede, 23 augustus 2007

Ontkroning en kroning Heidehoogheden in Buitenzorg

Burgemeester T. Netelenbos van Ede ontkroont maandag 27 augustus 2007 op officiële wijze de Heidehoogheden. Daarna maakt zij bekend wie de opvolgers zijn van Heidekoningin Calluna de 51ste en prinses Erica de 32ste. Plaats van handelen is restaurant Buitenzorg in Ede.

Tijdens de bijeenkomst krijgt burgemeester Netelenbos volgens goed gebruik de stadssleutel terug van Calluna de 51ste. Deze sleutel heeft Calluna vrijdag 17 augustus ontvangen tijdens de openingsavond van de Heideweek in het openluchttheater in Ede. Daarmee regeert ze tijdens de Heideweek symbolisch over de gemeente Ede.

Ontkroning
Na de ontkroning van de huidige Heidehoogheden volgt de bekendmaking van de namen van de nieuwe Heidekoningin en Heideprinses. Vervolgens zal burgemeester Netelenbos Heidekoningin Calluna de 52ste kronen. De Heideprinses van het seizoen 2007-2008 zal als Erica de 33ste worden aangesproken.

Oud Lunterse Dag
Op de slotdag van de Heideweek, zaterdag 25 augustus, bezoekt burgemeester Netelenbos samen met haar echtgenoot de Oud Lunterse Dag. De burgemeester zal op t Nieuwe Erf in Lunteren omstreeks 10.00 uur de opening bijwonen en een korte toespraak houden.
---