Gemeente Rotterdam

Nr. 35
24 augustus 2007

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 27 augustus t/m 2 september 2007

Burgemeester Opstelten spreekt tijdens jaaropening voor studenten Burgemeester Ivo Opstelten spreekt op maandag 27 augustus om 10.00 uur studenten van Hogeschool Inholland toe tijdens de centrale jaaropening in de Laurenskerk aan het Grotekerkplein 15. In zijn toespraak heet de burgemeester de circa 1.200 nieuwe studenten welkom in de stad. (Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Edmond Messchaert, tel. 06 - 532 480 21)

Wethouder Geluk zit debat voor over integratie
Op dinsdag 28 augustus zit wethouder Leonard Geluk (Jeugd, Gezin en Onderwijs) een debat voor ter gelegenheid van het afscheid van Ab Klink van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA. Het symposium gaat over integratie. Hieraan wordt deelgenomen door Margalith Kleijwegt (journaliste bij Vrij Nederland), Jaffe Vink (eindredacteur van het weekblad Opinio) en Maurits Berger (arabist en onderzoeker Islamitisch recht aan het Instituut Clingendael). Het symposium vindt plaats in de Glazen zaal, Prinsessegracht 26 te Den Haag, vanaf 15.00 uur. (Voor meer informatie: CDA Partijvoorlichting, Marcel Meijer, 06 - 532 259 50).

Wethouder Bolsius ontvangt staatssecretaris De Jager Wethouder Lucas Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) ontvangt dinsdag 28 augustus om 16.00 uur staatssecretaris De Jager in het kantoor van Gemeentebelastingen Rotterdam (GBR) aan de Blaak 34. Tijdens het werkbezoek krijgt de staatssecretaris een presentatie over onder andere de GBR als incassobureau van de gemeente. Daarnaast rijdt de staatssecretaris mee in een 'Automatic Number Plate Recognition-scan-bus' van GBR, zodat hij op straat kennis kan maken met het leggen van beslag op auto's en het zetten van een wielklem. (Voor meer informatie: Gemeentebelastingen Rotterdam, Fred Marree, tel. 010 - 417 23 37 of 06 - 537 127 24)

Wethouder Baljeu vaart mee met Waterbus
Wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie) maakt dinsdag 28 augustus om 16.10 uur samen met Gedeputeerden van de provincie Zuid-Holland en leden van de commissies Economische Zaken en Verkeer en Waterstaat een vaartocht met de veerboot Waterbus. Tijdens deze vaartocht gaat de directie van Waterbus dieper in op de actuele cijfers en ontwikkelingen per halteplaats. Ook de ontwikkelingen in de toekomst om "Openbaar vervoer over water" sterker te kunnen promoten komen aan bod. Dit in het kader van een goede keuze voor mobiliteit en zorg voor het milieu. (Voor meer informatie: Peter Wijnen Public Relations, tel. 071 - 576 49 85)

Burgemeester Opstelten is voorzitter op KPMG Congres Burgemeester Ivo Opstelten is van woensdag 29 tot en met vrijdag 31 augustus voorzitter op het driedaagse KPMG Congres in St. Paul de Vence in Zuid-Frankrijk. Leidinggevende functionarissen uit alle geledingen van het bedrijfsleven en de overheid zijn aanwezig. Het congres biedt een platform om aan de hand van een aantal inleidingen en workshops over 'Duurzaamheid en economische belangen' te discussiëren onder leiding van de burgemeester. (Voor meer informatie: KPMG, Marjorie Rijkse, tel. 070 - 338 2187)

Wethouder Baljeu opent nieuwe rotonde
Wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie) opent woensdag 29 augustus om 15.00 uur samen met wethouder Knijff (Verkeer en Vervoer in Maassluis) de nieuwe rotonde aan de Westelandseweg in Maassluis. Hierbij zullen de wethouders het stokanker onthullen dat op de rotonde geplaatst is. Aanpassing van de kruising Westelandseweg/Mozartlaan was nodig om het voor fietsers en wandelaars veiliger te maken om de kruising over te steken. Daarnaast zal de rotonde de doorstroming van het verkeer verbeteren. (Voor meer informatie: Gemeente Maassluis, Tamara van Hulst, tel. 010 - 593 19 01)

Wethouder Baljeu logeert op Hotspot
Wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie) overnacht vrijdag 31 augustus op de Strevelsweg 115 in het kader van de woonXperience. Om ambtenaren, bestuurders en politici te laten ervaren hoe het is om op een hotspot te wonen, stelt de gemeente verschillende modelwoningen in Rotterdam-Zuid ter beschikking. De aanpak van de hotspots is een belangrijk doel van het college. Een belangrijk middel om de verpaupering in deze gebieden te lijf te gaan is de aanpak van het achterstallig onderhoud en particuliere woningverbetering. Om eigenaren die hun woning moeten opknappen te laten zien hoe mooi het resultaat kan zijn heeft de gemeente in twee hotspots twee modelwoningen laten inrichten. (Voor meer informatie: Bestuursdienst Rotterdam, Karín Fraai, tel. 010 - 417 21 61)

Wethouder Baljeu maakt fietstocht met Dagelijks Bestuur door Hoek van Holland Wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie) maakt zaterdag 1 september om 10.30 uur samen met het Dagelijks Bestuur, burgers en ondernemers van Hoek van Holland een fietstocht over de 2e Ontsluitingsweg Hoek van Holland. Het Dagelijks Bestuur wijst hiermee op de noodzaak van een snellere voltooiing van de 2e Ontsluitingsweg en openstelling van de weg voor auto's. (Voor meer informatie: gemeente Hoek van Holland, Yvonne van Ham tel. 0174 - 315 119 )

Burgemeester Opstelten opent het Wallisblok
Burgemeester Ivo Opstelten brengt zaterdagavond 1 september om 20.00 uur een informeel bezoek aan kopersvereniging "De Dichterlijke Vrijheid" bij de officiële oplevering van het Wallisblok in de Balkenstraat 9-11. Tijdens dit bezoek overhandigt de burgemeester de gereedmeldingsverklaring aan de bewoners van het Wallisblok. De feestelijke oplevering vindt precies twee jaar plaats na de start van de renovatie van het Wallisblok. De gemeente gaf de oorspronkelijk 96 woningen in het Wallisblok in november 2004 'gratis' weg. De kopers gingen hiermee de verplichting aan om de woningen gezamenlijk op te knappen. Zij werden hierin begeleid door Steunpunt Wonen, architect Ineke Hulshof en door de gemeente. De indeling en inrichting van de woning bepaalden de eigenaren zelf, waardoor 39 unieke woningen zijn ontstaan. (Voor meer informatie: Communicatie dS+V, Christine Nieuwenhuis, tel. 06 - 532 480 21)

Burgemeester Opstelten sluit het oude Centraal Station Burgemeester Ivo Opstelten sluit op zondag 2 september om 12.30 uur het oude Centraal Station op het Stationsplein. Na zijn openingswoord valt letterlijk het doek voor het oude station. Om 13.00 uur wordt het Tijdelijk Station geopend door Nederlandse Spoorwegen (NS). Gemeente Rotterdam en NS nemen maatregelen zodat de activiteiten bij het tijdelijk station de reguliere reizigersstroom niet belemmeren. (Voor meer informatie: Communicatie Rotterdam Centraal, Tinca Postema, tel. 010 - 489 60 61)

noot voor de redactie/