Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 27 augustus 2007

Nieuwe single point loadcells van HBM

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), producent van geavanceerde meet- en weegapparatuur, heeft de nieuwe PW2/6C en PW2/6D single point loadcells op de markt gebracht. De nieuwe weegsensoren zijn nauwkeurig en snel, zodat ze niet alleen een prima oplossing zijn voor weegfuncties in statische omgevingen (weegschalen), maar ook voor dynamische toepassingen in productielijnen.

De PW2C is zeer nauwkeurig en heeft een lage temperatuurcoëfficient voor toepassingen met een breed meetbereik. Deze basisversie van de loadcell wordt geleverd met een 350 mm. lange, vieraderige verbindingskabel. Daarnaast is er een versie met een 6 meter lange, zesaderige kabel leverbaar. De PW2C kan gebruikt worden voor statische toepassingen, zoals winkelweegschalen en platform weegschalen. De PW6C heeft dezelfde kenmerken, maar heeft daarnaast een lagere bouwhoogte en een bredere range van meetbereiken.

De PW2D en PW6D single point loadcells zijn geschikt voor zeer hoge weegsnelheden in dynamische toepassingen. Deze opnemers hebben een zeer kleine meetweg en een extreem hoge, eigenfrequentie. De PW2/6D zijn bedoeld voor verschillende, maximale weegbereiken, platformgroottes en -hoogtes. Ze zijn beschikbaar met vier- en zesaderige verbindingskabels.


---

Noot voor de pers: er is een afbeelding van de PW2/6C en D beschikbaar. Die kan aangevraagd worden bij Kitty Gunsing van Wisse Kommunikatie, telefoon: 026-4431523 of kitty.gunsing@wisse-worldcom.nl.

Meer informatie over HBM is te vinden op www.hbm.com. U kunt ook contact opnemen met Peter van Spaandonk, telefoon: +31 (0)344-673434 of per e-mail: info@bnl.hbm.com.

Over HBM
Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) is al vijftig jaar lang één van de toonaangevende aanbieders van weeg-, meet- en testapparatuur. HBM levert complete oplossingen -van sensor tot software- voor zowel industriële als laboratoriumtoepassingen. De apparatuur wordt onder meer gebruikt door onderzoeksinstituten, in de automotive-, metaal- en procesindustrie, de machine-, vliegtuig- en scheepsbouw, in de offshore en de agrarische sector. HBM biedt werk aan 1.500 mensen. Het hoofdkantoor van HBM is gevestigd in Darmstadt. De R&D- en productievestigingen bevinden zich in Darmstadt, Marlborough (VS) en Suzhou (China). Daarnaast heeft HBM 24 eigen vestigingen in Europa, Amerika en Azië en verkooppartners in nog eens 40 landen. HBM is een volledige dochter van Spectris plc, dat zich volledig heeft toegelegd op elektronische test- en meetapparatuur.