Aankondiging van het boek: "Hoe mensen werken."

27/08/2007 11:37



Balans en Impuls



Doel
Handvatten geven aan leidinggevende om te sturen op gezond werkgedrag. Het boek "Hoe mensen werken, een praktijkboek voor leidinggevenden." heeft een visie en aanpak doe het mogelijk het vallen te beperken en te komen tot actieve positieve samenwerking met de medewerkers. Bij stagnatie in het functioneren en bij psychisch verzuim.

Achtergrond
Het boek is geschreven door Dr. E.H.M. Eurelings-Bontekoe, Drs. A.H.M. Bakker en Prof. Dr. A.W.K. Gaillard. Het initiatief ligt bij Heilwine Bakker, directeur van Balans & Impuls, met de bedoeling kennis en ervaring uit de klinische- en arbeid en organisatiepsychologie te bundelen en praktisch weer te geven voor leidinggevenden.

Over de inhoud van het boek
Een loopbaan start met wensen en verwachtingen van medewerker en leidinggevende. Deze worden al dan niet direct uitgesproken. Voor een succesvolle match tussen persoon, functie en organisatie wordt vooraf steeds vaker gekeken naar competenties. Deze geven zicht op de mate van geschiktheid voor het werk en hebben een voorspellende waarde voor een effectief functioneren in de toekomst.

Echter de mate van succes of stagnatie in het werk wordt bepaald door meer dan kennis en vaardigheden. Hier wordt gedoeld op het samenspel tussen medewerker, leidinggevende, werk, organisatie en privé-leven. Daarnaast is het cruciaal te weten hoe de medewerker omgaat met zichzelf, met de ander en met eisen/verwachtingen vanuit de werkomgeving. Hoe is zijn gebruiksaanwijzing? Of zoals een leidinggevende vertelde: "Als ik een CD-speler koop, krijg ik de handleiding erbij; de gebruiksaanwijzing van de medewerker moet ik met vallen en opstaan leren kennen."

Doelgroep
Het boek richt zich op de leidinggevenden en HR-managers. Echter het is ook geschikt voor een ieder die beroepshalve te maken heeft met de werkende mens.

Bijzonderheden
Het boek biedt een integrale benadering vanuit de Klinische en Arbeid- & Organisatie psychologie. De auteurs maken zowel gebruik van wetenschappelijke inzichten als van hun praktijkervaring. Het boekomslag is te zien op de website van ANP Pers Support.





http://www.balans-en-impuls