Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Jo van Engelen vertrekt naar ABP

Den Haag, 27 augustus 2007

Per 1 januari 2008 zal lid van de ANWB hoofddirectie, Jo van Engelen, toetreden tot de directieraad van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds, ABP. Hij zal daar de verantwoordelijkheid krijgen voor ondermeer de ICT en de marketing van het ABP.

Reeds bij het aantreden van Jo van Engelen in 2004 is de afspraak gemaakt dat hij voor een aantal jaren aan de ANWB verbonden zou zijn. Zijn vertrek is voor de hoofddirectie en de Raad van Commissarissen dan ook geen verrassing. Ook zijn voorkeur voor een verantwoordelijke functie in de pensioenwereld was bekend. De hoofddirectie en de Raad van Commissarissen begrijpen volledig dat, nu zich de kans voordoet om in de directie van het één na grootste pensioenfonds van de wereld plaats te nemen, deze wordt genomen.

Jo van Engelen heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan de veranderingen die de laatste jaren binnen de ANWB zijn doorgevoerd en aan de antwoorden die gevonden moesten worden op de veranderingen in de markten waarin de ANWB werkzaam is. Dankbaarheid is hierbij op zijn plaats. Binnenkort zal gestart worden met de werving van een opvolger die naar verwacht mag worden dezelfde portefeuille zal krijgen.

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)