Ingezonden persbericht


Persbericht

Huizen,27 augustus 2007

Risicokapitaal voor Raywyse, leverancier duurzame ICT infrastructuren

Start Green Sustainable Innovation Fund investeert in energiebesparende werkplekken

Start Green Sustainable Innovation Fund heeft bekend gemaakt zijn investering te hebben afgerond in het bedrijf Raywyse: een leverancier van energiebesparende en duurzame ICT infrastructuur voor het MKB. Operationele kosten voor werkplekken kunnen hiermee met meer dan 50% worden gereduceerd.

Start Green is een consortium van Triodos Innovation Fund, DOEN Participaties en Fortis Venturing. Het fonds wil een bijdrage leveren aan de economische en ecologische ontwikkeling van Nederland, door het ter beschikking stellen van risicokapitaal aan innovatieve bedrijven in duurzame technologie. Start Green richt zich op duurzame technostarters in een vroege levensfase.

De deelname in Raywyse sluit goed aan op de doelstellingen van Start Green. Raywyse is gespecialiseerd in het inrichten van duurzame ICT-werkplekken. De werkomgeving van gebruikers draait op energiezuinige centrale servers en werkplekken worden ingericht met een verbinding voor beeldscherm, toetsenbord en muis. De door Raywyse toegepaste technologie is geavanceerder dan de gebruikelijke lokale thin client technologie doordat werkplekken online kunnen draaien zonder gebruik van lokale software. Hierdoor zijn desktops, laptops en servers in kantooromgevingen overbodig geworden, wat een energie besparing kan geven tot 75%.

De Raywyse technologie is een veilige en betrouwbare oplossing voor zowel flexibele werkplekken als voor telewerken. Naast energiezuinig is de technologie ook betrouwbaarder en veiliger dan bestaande pc-server opstellingen en thin client systemen. Doordat er geen lokale software draait, krijgen virussen geen kans en is diefstal of verlies van gegevens bijna niet meer mogelijk. Het gebruik van centrale servers faciliteert het voorspellen en beheersen van kosten en het onderhoud wordt gemakkelijker.

Raywyse richt haar dienstverlening op het MKB en middelgrote organisaties. Hierbij biedt zij deze organisaties ICT-voorzieningen waarbij de zorg voor werkplekken wordt overgenomen. Door gebruik te maken van centrale servers worden veilige en betrouwbare werkplekken gerealiseerd. Het deelgebruik van de servers zorgt voor schaalvoordelen die direct ten goede komen aan de klanten van Raywyse.

Raywyse is in 2005 gestart en heeft de afgelopen twee jaar haar software /dienstverlening ontwikkeld en de eerste klanten succesvol aangesloten. Met de financiering van Start Green kan zij de verdere groei realiseren.

Start Green Fund is een samenwerking tussen Fortis Venturing, Triodos Innovation Fund en DOEN Participaties. De joint venture combineert verschillende segmenten uit de financiële wereld en beoogt meerwaarde te creëren voor Technostarters bij de commercialisering van duurzame technologie.

Contactpersoon:
Coenraad de Vries, +31 (0)35 526 2442, info@startgreen.nl www.startgreen.nl

Raywyse is een ICT dienstverlener op het gebied van werkplek oplossingen. Raywyse ontwikkelt en levert systemen voor duurzame ICT-werkplekken voor het MKB. De werkplekken van Raywyse vormen een betrouwbaar, veilig en milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele computerwerkplek.

Contactpersoon:
Ivar Janmaat, Raywyse, +31 (0)20 262 9530, info@raywyse.nl www.raywyse.nl

-----------------------
(pic)


---- --