Politie Gelderland-Zuid

Meerdere aanhoudingen in henneponderzoek

Langlopend politieonderzoek naar opzetten kwekerijen en handel in hennep

Zaltbommel, 27-08-2007 o De politie in district De Waarden heeft recentelijk vijf aanhoudingen verricht in een onderzoek dat zich richt op het opzetten van hennepkwekerijen en vervolgens verhandelen van hennepplanten. Het betreft vijf mannen, afkomstig uit Zaltbommel(3) de gemeente Kerkdriel(1) en Best(1). De verdachten variëren in leeftijd van 20 tot 32 jaar.

Woensdag 22 augustus werd de 24-jarige hoofdverdachte uit Zaltbommel in zijn woonplaats aangehouden. Diezelfde dag deed de recherche onderzoek in een woning in Best en een loods in Helmond (Brabant). In de woning werden 150 planten aangetroffen. De 26-jarige bewoner is daarbij aangehouden voor het ter beschikking stellen van de woning voor de illegale hennepkweek.
In de loods in Helmond werden 550 planten en 10.000 hennepstekjes aangetroffen. De planten en de voor de kweek noodzakelijke apparatuur zijn in beslag genomen voor vernietiging.
Op beide locaties werd illegaal stroom afgetapt. De energieleverancier heeft aangifte gedaan van deze diefstal.

Medeverdachten

Donderdag 23 augustus is de 20-jarige verdachte uit Zaltbommel aangehouden voor zijn rol bij het opzetten van de illegale kwekerijen en handel in plantjes. De 33-jarige verdachte, eveneens uit deze plaats, is diezelfde dag aangehouden op verdenking van het afnemen van de planten. Al deze verdachten zijn na verhoor inmiddels weer in vrijheid gesteld.
Vanmorgen is de 31-jarige verdachte uit de gemeente Maasdriel aangehouden. Hij wordt eveneens verdacht van betrokkenheid bij het opzetten van de illegale kwekerijen en verkoop van hennepplanten.

Onderzoek gaat verder
Op dit moment is het onderzoek nog in volle gang. De verdachte die deze maandagochtend is aangehouden wordt door de recherche verhoord. Tegen de andere verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Meer aanhoudingen worden de komende tijd niet uitgesloten. (01)