Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Duivenaar opgepakt na inrijden op verkeersregelaar
Publicatiedatum: 27-8-2007 12:26:09

DUIVEN - De politie van Duiven heeft zondagmiddag een achttienjarige automobilist uit die plaats opgepakt omdat hij ervan verdacht wordt te zijn ingereden op een verkeersregelaar. De verkeersregelaar, een 33-jarige man uit Arnhem, was daarbij lichtgewond geraakt.

Het slachtoffer was rond half een bezig met het begeleiden van een processie op de kruising van de Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat en de Voorbijstraat. Op dat moment was de Duivenaar met zijn auto komen aanrijden. Omdat er op dat moment diverse voetgangers overstaken gaf de verkeersregelaar een stopteken. De Duivenaar zou dat vervolgens genegeerd hebben waardoor de verkeersregelaar overreden dreigde te worden. Door op te springen wist de man dit te voorkomen maar kwam daarbij wel op de motorkap van de wagen van de Duivenaar terecht. Na het voorval reed de automobilist door. Aan de hand van het kenteken van zijn auto kon de man later worden opgespoord en aangehouden. De Duivenaar is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen. Ook zijn auto werd ten behoeve van het onderzoek in beslag genomen. (07-131068)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Haalderenaar verdacht van mishandelen vriendin

Publicatiedatum: 27-8-2007 12:24:50

Haalderenaar verdacht van mishandelen vriendin
GENDT - Een 27-jarige man uit Haalderen is in de nacht van zondag op maandag in Gendt aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin, een 22-jarige plaatsgenote. Getuigen hadden omstreeks half één de politie gewaarschuwd nadat ze een schermutseling tussen de twee hadden gezien en gehoord op de Dijkstraat. Toen agenten daar een kijkje gingen nemen troffen ze de twee aan. Het meisje bleek enkele lichte verwondingen aan het hoofd maar ontkende dat er iets was voorgevallen. Omdat er bij de agenten twijfel was gerezen werd de Haalderenaar meegenomen naar het politiebureau. De man is voor nader onderzoek ingesloten.
(07131266)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw aangehouden bij verdachte situatie

Publicatiedatum: 27-8-2007 12:24:10

HUISSEN - De politie heeft zondagochtend bij een bouwterrein aan de Keizersallee een 23-jarige vrouw uit het Limburgse Stein aangehouden. De vrouw werd in een stilstaande auto aangetroffen nadat agenten een melding hadden gekregen van een verdachte situatie. Zo zouden er enkele personen op het bouwterrein hebben gelopen die er niet thuishoorden. De aangetroffen vrouw bleek geen redelijke verklaring af te kunnen leggen over haar aanwezigheid. Bovendien werd op het bouwterrein sporen van inbraak aangetroffen. Daarop werd de vrouw aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.
(07-131013)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---