Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 33

Bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Aanvraag om lichte bouwvergunning ontvangen van:
- De heer L.A. van Veen voor het plaatsen van een overkapping op het perceel van Esscheplantsoen 27 te Strijen (ontvangen 30 juli 2007).
- De heer T.J. Kruijthof voor het oprichten van een tuinschuur/berging op het perceel Buiteneinde 15 te Strijen (ontvangen 2 augustus 2007).

Aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen van:
- De Winckelaer b.v. voor het vervangen van een reclamebord op het perceel Nijverheidsstraat 2 te Strijen (ontvangen 31 juli 2007).
- Mevrouw M.E.L. Roobol voor het plaatsen van gevelisolatie op het perceel Kerkstraat 70 te Strijen (ontvangen 8 augustus 2007).

Aanvraag om sloopvergunning ontvangen van:

- Woningstichting de Maashoek voor het verwijderen van een asbestplaat in een woning op het perceel Buizerdstraat 57 te Strijen (ontvangen 2 augustus 2007).

- Woningstichting de Maashoek voor het slopen van asbesthoudend plafondbeplating, plaatmateriaal en 2 stortkokers op het perceel Gruttostraat 2 t/m 332 te Strijen (ontvangen 8 augustus 2007).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bovengenoemde aanvragen kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

De volgende aanvragen zijn ingekomen:
In verband met de vakantieperiode en de publicatiedatum van 31 augustus 2007 heeft de burgemeester besloten de volgende aanvragen ter inzage te leggen:

- Aanvraag ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet Café Sport, Nieuwestraat 7 te Strijen voor het schenken van zwakalcoholische dranken tijdens de autotrek op 31 augustus 2007 op de locatie Simon Stevinstraat te Strijen (ingekomen op 13 augustus 2007).
- Aanvraag ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet Restaurant Pinokkio, Boompjesstraat 5 te Strijen voor het schenken van zwakalcoholische dranken tijdens de Herfstmarkt op 1 september 2007 op de locatie Jaagpad te Strijen (ingekomen op 13 augustus 2007).

Tegen de genoemde aanvragen kan een ieder binnen twee weken een zienswijze indienen.

Ontwerp-Verkeersbesluit:
ten behoeve van het inrijverbod in de Schoolstraat te Strijen met uitzondering van ontheffinghouders en fietsers: Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn een aantal borden te plaatsen ten behoeve van een inrijverbod in de Schoolstraat te Strijen met uitzondering voor ontheffinghouders en fietsers. Het gaat hier om het plaatsen van het bord C1 met de tekst onderborden OB52. De motivering voor deze maatregel is dat de breedte van het wegvak in de Schoolstraat niet voldoende is voor verkeer in beide richtingen.

Op grond van afdeling 4.1.2 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het bovengenoemde ontwerp-verkeersbesluit met ingang van maandag 21 augustus 2007 gedurende 4 weken voor belanghebbenden ter inzage op het bureau Bestuursondersteuning van het gemeentehuis, Waleplein 2 te Strijen. Gedurende die termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerp-verkeersbesluit schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden toegezonden aan het college van burgemeester en wethouders van Strijen, postbus 5881, 3290 EA te Strijen. Voor mondelinge reactie kan men contact opnemen met de heer A. Plekkenpol (tel. 078-6748230).

Vrijstelling artikel 19, lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening: Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 3 WRO, juncto artikel 20, lid 1, sub a van het besluit op de Ruimtelijke Ordening (BRO) vrijstelling te verlenen aan:

- De heer J.J. Kant voor het vergroten van een woning op het perceel Mookhoek 83 te Mookhoek.

Vrijstelling artikel 19, lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening: Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 2 WRO vrijstelling te verlenen aan:

- De heer W. Brouwer voor het oprichten van een nieuwe woning op het perceel Mookhoek 121 te Mookhoek.

De ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken ligt met ingang van 20 augustus 2007 gedurende zes weken ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Een ieder kan binnen de termijn van terinzagelegging een zienswijze omtrent de ontwerpbesluiten indienen bij ons college. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor dient tijdig een afspraak te worden gemaakt (telefoonnummer 078-6748231). Vrijstellingsprocedure artikel 19, lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening:
Het college van burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) een vrijstelling te verlenen van de bepalingen van bestemmingsplan Landelijk Gebied. De vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1 WRO heeft betrekking op het perceel kadastraal bekend gemeente Strijen, sectie S, nummer 842, plaatselijk bekend Mookhoek 121. Op dit perceel wil de heer W. Brouwer een woning oprichten. Deze woning zal gebouwd worden in het kader van de ruimte voor ruimte regeling. Dit betekent dat bestaande voormalige agrarische bedrijfsgebouwen op het perceel Mookhoek 121 gesloopt zullen worden. In ruil hiervoor wil de heer Brouwer ter plaatse een woning bouwen. Daarnaast is op het perceel Mookhoek 121 een waterberging met tuin gerealiseerd.

Ingevolge artikel 19a, lid 4 WRO liggen het ontwerp besluit en de bijbehorende stukken met ingang van 20 augustus 2007 gedurende 6 weken (tot 1 oktober 2007) tijdens openingstijden ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis (Waleplein 2 in Strijen). Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Een ieder kan binnen de termijn van terinzagelegging een zienswijze omtrent de vrijstellingsprocedure indienen bij ons college. Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 5881, 3290 EA Strijen. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor moet tijdig een afspraak worden gemaakt met mevrouw L. Bos, bereikbaar onder telefoonnummer 078-6748228.
Degene die zijn zienswijze indient, kan op een nader te bepalen datum tijdens een hoorzitting in de gelegenheid worden gesteld zijn zienswijze nog nader mondeling toe te lichten. Vervolgens zal het college een beslissing nemen omtrent het verder vervolgen van de vrijstellingsprocedure.

Onherroepelijk bestemmingsplan Landelijk Gebied, 8e herziening: Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaal¬de in artikel 31 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat het bestemmingsplan Landelijk Gebied, 8e herziening van de gemeente Strijen (vastgesteld door de gemeenteraad op 27 maart 2007 en goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 8 juni 2007), op 30 juli 2007 onherroepelijk is geworden.
Het bestemmingsplan Landelijk Gebied, 8e herziening heeft betrekking op het vervallen van het agrarische bouwblok op het perceel Land van Esseweg 8 in Strijen.

Het onherroepelijk geworden bestemmingsplan Landelijk Gebied, 8e herziening ligt vanaf heden ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeen¬tehuis van Strijen.

Mandaatbesluit:
Burgemeester en wethouders van Strijen hebben besloten mandaat te verlenen aan de medewerker Bouwvergunningen en de beleidsmedewerker Milieuzaken van bureau ROWM, beide werkzaam bij de gemeente Strijen, en de adjunct directeur van het SVHW, en hen aan te wijzen als beheerder van het register en de registratie, als bedoeld in de Wet kenbaarheid publiekrechtelijke beperkingen onroerende zaken. Het besluit treedt in werking op de dag na deze bekendmaking en ligt vanaf die datum voor een ieder ter inzage bij het bureau ROWM in het gemeentehuis.

Wet milieubeheer:
Op 15 mei 2007 is een melding verandering inrichting ingevolge artikel 8.19 van de Wet milieubeheer juncto artikel 5.19 van het Inrichtingen en vergunningenbesluit milieubeheer ingediend door Wester Pijpleidingen voor de inrichting op het perceel Handelstraat 2 te Strijen.

De melding omvat samengevat de volgende wijzigingen:
* het vervangen van een nieuwe bedrijfsruimte
* het plaatsen van een romneyloods op het open terrein behorende bij het bedrijf als tijdelijke vervanging van de oude loods

Naar aanleiding van deze melding is door burgemeester en wethouders van Strijen verklaard dat volstaan kan worden met het melden van de voorgenomen verandering van de inrichting en dat deze verandering geen aanleiding geeft tot toepassing van de artikelen 8.22, 8.23 of 8.25 van de Wet milieubeheer, inhoudende het wijzigen van beperkingen of voorschriften verbonden aan de vigerende vergunning respectievelijk het geheel of gedeeltelijk intrekken van de vigerende vergunning. De melding, onze verklaring hierop, en andere ter zake zijnde stukken, liggen van 20 augustus 2007 tot en met 28 september 2007 ter inzage in het gemeentehuis, Waleplein 2 te Strijen.
De stukken kunnen worden ingezien:

- elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 15 30 uur;

- op de donderdagavond, na telefonische afspraak (tel. 078 - 6748229).

Gemotiveerde bezwaren kunnen van 20 augustus 2007 tot en met 28 september 2007 schriftelijk worden ingebracht en dienen te worden gezonden aan burgemeester en wethouders van Strijen, Postbus 5881, 3290 EA Strijen. Telefonisch inlichtingen kunnen worden ingewonnen bij de behandelend ambtenaar (de heer M.H. Pepping, telefoonnummer 078
- 648 05 00).
Indien bezwaar wordt aangetekend, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.
Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
De verklaring treedt in werking na de voornoemde bezwarentermijn, doch niet eerder dan op een ingekomen verzoek om een voorlopige voorziening is beslist.

Dordrecht, 17 augustus 2007
burgemeester en wethouders van Strijen
namens dezen, de directeur Milieudienst Zuid-Holland Zuid.

Algemene Wet Bestuursrecht
Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Lichte bouwvergunning verleend aan:

- De heer M.A. van den Berg voor het plaatsen van erfafscheiding voor de voorgevel op het perceel Oudendijk 44 te Strijen (verzonden 16 augustus 2007).

Bouwvergunning 2e fase verleend aan:

- De heer G.Voordendag voor het renoveren van de verdieping in de woning op het perceel Oude Havenweg 4 te Strijen (verzonden 8 augustus 2007).

- Woningstichting de Maashoek voor het oprichten van 18 appartementen op de percelen gelegen nabij de Dam (tussen de Diepenhorstweg, Weelsedijk/Boompjesstraat en de Dam) (verzonden 10 augustus 2007).

Reguliere bouwvergunning verleend aan:

- Woningstichting De Maashoek voor het oprichten van 13 appartementen en een basisschool op de percelen Suze Groenewegstraat 1 en 3 te Strijensas (verzonden 16 augustus 2007).

Sloopvergunning verleend aan:

- Woningstichting de Maashoek voor het verwijderen van een asbestplaat in een woning op het perceel Buizerdstraat 57 te Strijen (verzonden 16 augustus 2007).

Een vergunning voor het houden van een straatbarbecue verleend aan:
- Mevrouw L. Paaij, Roerdompstraat 14 te Strijen voor het houden van een straatbarbecue op 25 augustus 2007 tussen 17.00 uur en 24.00 uur op de parkeerplaats bij de garageboxen van Roerdompstraat 12 tot en met 22 te Strijen (verzonden 7 augustus 2007).

Een vergunning voor het plaatsen van driehoeksborden verleend aan:
- Bizon Mediagroep B.V., Ulgersmaweg 26c te Groningen voor het plaatsen van 10 driehoeks-borden aan de lantaarnpalen in de gemeente Strijen van 29 augustus tot en met 11 september 2007 met de aankondiging van een collecteweek KWF Kankerbestrijding (verzonden 8 augustus 2007).

- Driehoekbuitenreklame Benelux B.V., Rielseweg 810 te Tilburg voor het plaatsen van 10 driehoeksborden aan de lantaarnpalen in de gemeente Strijen van 19 september tot en met 29 september 2007 met de aankondiging van Woonbeurs te Heinenoord op 29 september 2007 (verzonden 8 augustus 2007).

- Driehoekbuitenreklame Benelux B.V., Rielseweg 810 te Tilburg voor het plaatsen van 10 driehoeksborden aan de lantaarnpalen in de gemeente Strijen van 18 oktober tot en met 28 oktober 2007 met de aankondiging van Hypotheekactie Rabobank (verzonden 8 augustus 2007).
- Herfstmarkt 2007, postbus 5725 te Strijen voor het plaatsen van 3 aankondigingsborden in de gemeente Strijen van 10 augustus tot en met 3 september 2007 (verzonden 13 augustus 2007).

Een vergunning voor het houden van een circus verleend aan:
- Magic Circus, de heer M. Veldkamp, Postbus 2207 te Breda voor het geven van voorstellingen op 20 augustus en 21 augustus 2007 op het terrein het Molenschaar te Strijen (verzonden 13 augustus 2007).

Een vergunning voor het houden van een evenement verleend aan:
- Herfstmarkt 2007, postbus 5725 te Strijen voor het organiseren van de Herfstmarkt 2007 in de Kerkstraat, Molenstraat tussen Oranjestraat en Boompjesstraat, de Boompjesstraat tot de Schenkeldijk en het Spui tot de parkeerplaats te Strijen op 1 september 2007 van 09.00 uur tot 21.00 uur (verzonden 13 augustus 2007).

- Autocross Team Dordrecht, mevrouw W. Stravers, Arkelsedijk 36 te Gorinchem voor het houden van een autocrosswedstrijd op de locatie Land van Esscheweg 4a te Strijen op 8 september 2007 (verzonden 15 augustus 2007).

- De heer D. van Kralingen, Boompjesstraat 5 te Strijen voor het organiseren van (muziek-) activiteiten tijdens de Herfstmarkt in Strijen op 1 september 2007 van 12.00 uur tot 24.00 uur op een ponton in de Strijense Haven (verzonden 15 augustus 2007).

Een vergunning voor het houden van een vrijmarkt verleend aan:
- Herfstmarkt 2007, postbus 5725 te Strijen voor het organiseren van een vrijmarkt voor kinderen op het Dingenis Sanderseplein ter hoogte van het Salvatori op 1 september 2007 (verzonden 13 augustus 2007).

Een vergunning verleend voor het innemen van standplaatsen aan:
- Herfstmarkt 2007, postbus 5725 te Strijen voor het organiseren van de Herfstmarkt 2007 in de Kerkstraat, Molenstraat tussen Oranjestraat en Boompjesstraat, de Boompjesstraat tot de Schenkeldijk en het Spui tot de parkeerplaats te Strijen op 1 september 2007 van 09.00 uur tot 21.00 uur (verzonden 13 augustus 2007).

Een ontheffing ten behoeve van het bezigen van geluidsapparatuur is verleend aan:

- Herfstmarkt 2007, postbus 5725 te Strijen voor het ten gehore brengen van muziek en aankondigingen tijdens Herfstmarkt in Strijen op
1 september 2007 (verzonden 13 augustus 2007).
- De heer D. van Kralingen, Boompjesstraat 5 te Strijen voor het ten gehore brengen van muziek tijdens de Herfstmarkt in Strijen op 1 september 2007 van 12.00 uur tot 24.00 uur op een ponton in de Strijense Haven (verzonden 15 augustus 2007).

- Autocross Team Dordrecht, mevrouw W. Stravers, Arkelsedijk 36 te Gorinchem voor het houden van een autocrosswedstrijd op de locatie Land van Esscheweg 4a te Strijen op 8 september 2007. Daarbij zal er geluidsoverlast zijn (verzonden 15 augustus 2007).

Een vrijstelling van het sluitingsuur verleend aan:
- Café Seventies, Boompjesstraat 13 te Strijen voor de nacht van 30 augustus op 31 augustus 2007 tot 03.00 uur (verzonden 15 augustus 2007).

- Herberg Het Wapen van Strijen, Molenstraat 7 te Strijen voor de nacht van 1 september op 2 september 2007 tot 05.00 uur (verzonden augustus 2007).

Een ontheffing artikel 35 van de Drank- en Horecawet verleend aan:
- Herberg Het Wapen van Strijen, Molenstraat 7 te Strijen voor het schenken van zwakalcoholische dranken op het terras op de locatie Molenstraat 7 te Strijen op 1 september 2007 van 11.00 uur tot 24.00 uur (verzonden 15 augustus 2007).

Verkeersbesluiten:
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om op grond van hoofdstuk II Verkeerstekens en maatregelen ter regeling van het verkeer, paragraaf 5 en 6 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer, ten behoeve van de Zomermarkt, het volgende verkeersbesluit genomen:

- Om op vrijdag 31 augustus 2007 vanaf 21.00 uur tot zaterdag 1 september 2007 21.00 uur: De Kerkstraat, Molenstraat tussen Oranjestraat en Boompjesstraat, de Boompjesstraat tot de Schenkeldijk, Jaagpad tot café de Vertraging en het Spui tot de parkeerplaats af te sluiten voor alle verkeer.

- Om op vrijdag 31 augustus 2007 vanaf 21.00 uur tot zaterdag 1 september 2007 21.00 uur:
Een parkeerverbod in te stellen in de Kerkstraat, Molenstraat tussen Oranjestraat en Boompjesstraat de Boompjesstraat tot de Schenkeldijk, Jaagpad tot Café de Vertraging en het Spui tot de parkeerplaats.

Deze maatregel is nodig om de activiteiten ten behoeve voor de Herfstmarkt 2007 in de straten mogelijk te maken. Verzocht wordt om hiermee rekening te houden en de auto gedurende deze periode elders te parkeren.

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.

Verleende vrijstelling artikel 15 Wet op de Ruimtelijke Ordening: Het college van burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) juncto artikel 7, lid 1, onder a van het bestemmingsplan Dorpskern Strijen een vrijstelling hebben verleend van de bepalingen van het bestemmingsplan Dorpskern Strijen. De vrijstelling heeft betrekking op de percelen kadastraal bekend gemeente Strijen, sectie N, nummers 947 (ged), 2901, 2688 (ged), 1751, 3098 en 3099, plaatselijk bekend Schenkeldijk 7 tot en met 11. De vrijstelling beoogt het toestaan van een grotere goothoogte (6.80 meter) ten behoeve van het te realiseren appartementencomplex (bestaande uit 9 appartementen) op genoemde percelen.

Voor het bovengenoemde bouwplan is reeds eerder een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 2 WRO en een reguliere bouwvergunning verleend. Door de rechter is bepaald dat voor het toestaan van de grotere goothoogte ook een vrijstelling op grond van artikel 15 WRO juncto artikel 7, lid 1, onder a van het bestemmingsplan Dorpskern Strijen moest worden verleend. Met het verlenen van genoemde vrijstelling wordt hieraan thans voldaan.

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de verzending van het besluit (15 augustus 2007) een beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het indienen van een beroepschrift is alleen mogelijk voor belanghebbenden die ook een zienswijze tegen het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht. Daarnaast kan een beroepschrift ingediend worden door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerp besluit naar voren heeft gebracht. In het beroepschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er een beroepschrift bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State ingediend. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het beroepschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een voorlopige voorziening vragen. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook een beroepschrift is ingediend. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Voor zowel het beroepschrift als voor het vragen van een voorlopige voorziening worden kosten in rekening gebracht (griffierechten).

Rectificatie:

- Er is abusievelijk een kapvergunning verleend aan de heer A. Steenbergen voor de locatie Nieuwestraat 11 te Strijen voor het kappen van 1 berk. Dit moet echter zijn op de locatie Nieuwestraat 77 te Strijen (verzonden 30 juli 2007).