Brandweer Midden- en West-Brabant


Persbericht

Gemeentelijke brandweerkorpsen kopen gezamenlijk tankautospuiten

De korpsen binnen de regio Midden- en West-Brabant schaffen samen in één keer 34 tankautospuiten aan. Brandweer Midden- en West-Brabant is in 2006 samen met de korpsen een project gestart dat momenteel in de eindfase van het Europese aanbestedingstraject verkeert. Op 22 augustus 2007 is aan de firma Ziegler in combinatie met Volvo de definitieve gunning verleend tot het bouwen en leveren van 34 tankautospuiten aan de brandweerkorpsen in de regio.

Het project "regionale verwerving tankautospuiten" is ontstaan vanuit de behoefte van meerdere korpsen binnen de regio Midden- en West-Brabant om in de jaren 2007 t/m 2011 één of meerdere tankautospuiten aan te schaffen. De commandanten van de betreffende korpsen hebben besloten om vanuit het oogpunt van efficiëntie dit inkooptraject gezamenlijk uit te voeren. Het resultaat van dit gezamenlijke inkooptraject is een mantelovereenkomst waaronder brandweerkorpsen tegen een relatief lage prijs kwalitatief goede tankautospuiten kunnen aanschaffen. In totaal worden er in de regio Midden- en West-Brabant, tot en met 2011, 34 tankautospuiten vervangen.

Nog niet eerder is in Nederland, wat de financiële omvang betreft, zo'n groot aantal tankautospuiten in één keer aanbesteed!

De tankautospuiten worden voorzien van alle nieuwe technische snufjes en voldoen aan de meest recente technische, arbo-, en veiligheidseisen. De gemeentelijke korpsen zijn via hun vertegenwoordiger in de gebruikersgroep intensief betrokken geweest bij het opstellen van de programma's van eisen.