Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw gezicht in Gay Café Wilsons

Gay Café Wilsons in Haarlem heeft per 1 september een nieuwe bedrijfsleider aan het roer staan. Roland Smit volgt Raymond Van der Werff na 7 jaar op als het nieuwe gezicht van het enige Haarlemse gay café. Smit heeft al diverse jaren horeca-ervaring achter de rug, waaronder in diverse hotels, grand cafés en vakantieparken. En nu dan in het bekendste gay café in Zuid-Kennemerland. Het eerste weekend in september staat geheel in het teken van het afscheid van Raymond van der Werff met op 1 september de Schuimparty en op 2 september een afscheidsreceptie.

Een van de dingen die Roland wil veranderen is de muziek die gedraaid wordt. Geen vaste blokken met dezelfde muzieksoorten, maar de muziek aanpassen aan de sfeer die in het café hangt. Ook gaat hij samenwerken met diverse DJ's, die elk een vaste avond in de maand gaan draaien. Op rustiger avonden moet de verstaanbaarheid belangrijker zijn dan de housebeat. Een andere wijziging is, dat de prijs van een glas bier naar beneden gaat. Ook zijn de openingstijden verruimd. Op donderdag van 17.00 tot 01.00 uur, op vrijdag en zaterdag van 17.00 uur tot 04.00 uur en op zondag van 16.00 tot 23.00 uur.

De plannen die Smit met de Wilsons heeft liggen in het verlengde van zijn voorganger. Vele tradities blijven zeker bestaan zoals de Schuimparty, inzameling voor het Aidsfonds op 1 december, Kerst en natuurlijk een Oud en Nieuw feest. Volgend jaar bestaat de Wilsons 30 jaar en dat gaat gevierd worden. De jaarlijkse Mr. Gay Wilsons verkiezingen worden opgepimpt en er zullen nieuwe tradities bij komen, maar dat blijft nog even een verrassing.

Het eerste echte openingsweekend van de nieuwe bedrijfsleider begint op donderdag 6 september, met op vrijdag 7 september een Songfestival Revival. "Dit stond al gepland en gaan we zeer zeker ook doen. Veel bekende en wat onbekendere liedjes zullen gedraaid worden." aldus Roland Smit. En heel misschien worden er nog liedjes live ten gehore gebracht die avond. De complete agenda van activiteiten staat op www.wilsons.nl. Gay Café Wilsons bevindt zich aan de Ged. Raamgracht 78 in Haarlem.

Informatie voor de pers (

Ingezonden persbericht