Politie Limburg-Zuid

Datum Maandag 27 augustus 2007

Beek; alcohol- en verkeerscontrole.

Bij een alcohol- en verkeerscontrole op de Wethouder Sangersstraat in Beek heeft de politie afgelopen nacht diverse bekeuringen uitgeschreven voor o.a. te hard rijden, het niet kunnen tonen van het rijbewijs en het niet dragen van de autogordel. Ook werden er 58 blaastesten afgenomen. Van één automobilist, een 24-jarige man uit het Duitse Duren, werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd had. Een andere bestuurder, een 25-jarige man uit Rotterdam kreeg een proces-verbaal uitgereikt omdat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had.

Eys; dronken man aangehouden na aanrijding

Een 32-jarige man van Poolse afkomst is afgelopen nacht in zijn woonplaats Eys aangehouden. Hij wordt ervan verdacht doorgereden te zijn na het veroorzaken van een aanrijding in Baneheide. Volgens een getuige reed de bestuurder van een voertuig tegen een andere auto en een bloembak aan en vervolgde daarna zijn weg in de richting van Eys. De getuige wist te vertellen waar de automobilist waarschijnlijk woonde en de politie trof hem even later bij zijn woning aan de Meester Dr. Froweinweg aan. De man had een alcohollucht om zich heen hangen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor het ondergaan van een blaastest en verhoor. Het voertuig van de Pool is in beslaggenomen voor nader onderzoek.

Sittard; glazenwasser gewond geraakt bij val met ladder.

Een 29-jarige glazenwasser uit Eindhoven is vanochtend in de hal van het station aan het Stationsplein in Sittard gewond geraakt. Om zijn werkzaamheden daar te kunnen uitvoeren had hij zijn ladder op een roltrap geplaatst. De roltrap had hij buiten werking gesteld en geblokkeerd met een andere ladder. Door onbekende oorzaak is deze roltrap ingeschakeld waardoor de man en ladder uit balans raakten en omvielen. Diverse mensen zijn getuige geweest van het ongeval. Het slachtoffer is met een gebroken enkel overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard. De Arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --