Bex*van der Schans PR


Nieuwsberichten
Datum: 27 augustus 2007

Cursus "Uitvinden is ook een vak!"

Het Algemeen Octrooi- en Merkenbureau viert dit jaar haar 40-jarig bestaan. Bex* adviseerde over de invulling van het jubileumjaar. Eén heel leuk initiatief is een uitvindersproject voor leerlingen van basisscholen. Octrooigemachtigden komen op de scholen uitleggen wat een uitvinding is. Hiervoor is een cursus "Uitvinden is ook een vak!" gemaakt. Per school nemen ongeveer veertig leerlingen deel aan het uitvindersproject. In het najaar brengen de jonge uitvinders een bezoek aan de High Tech Campus, waar AOMB een kantoor heeft. Op 26 september viert AOMB met cliënten in het Van Abbemuseum het 40-jarig bestaan.

Uitvindersproject
Algemeen Octrooi- en Merkenbureau ontwikkelde een cursus "Uitvinden is ook een vak!" dat bestaat uit een lespakket. In de cursus is ook aandacht waarom een idee géén uitvinding is, zoals bijvoorbeeld een oranje schoolbord (geen technische vernieuwing) of een vork met zeven tanden (te weinig verrassend). Nagaan of een uitvinding beschermd kan worden, is de essentie van het werk van octrooigemachtigden. In de cursus komen beroemde uitvinders/multi-talenten aan bod, zoals Leonardo da Vinci, maar ook onverwachte jonge uitvinders. Een voorbeeld daarvan is Mattie Knight. Zij is de uitvinder van een machine om papieren boodschappentassen te maken. Mattie bedacht haar eerste uitvinding toen ze pas 12 jaar was. Zusterbedrijf triptic ontwikkelt een speciale website: www.uitvindersproject.nl.

Zoektocht naar een goed idee
Algemeen Octrooi en Merkenbureau stimuleert innovatiekracht en beschermt de ideeën die eruit voortkomen. Thema voor het vieren van het 40-jarig bestaan is: bronnen van vernieuwing, de zoektocht naar een goed idee. Uitgaande van de rijkdom van de menselijke geest. Juist daarom is het Van Abbe Museum te Eindhoven de locatie om dit jubileum met cliënten te vieren. Pieter Zwart van Coolblue zal een lezing geven. Coolblue is de meest succesvolle online retailer van Nederland. De ondernemer Pieter was Entrepeneur of the Year in 2006. Zijn lezing sluit aan bij het motto van AOMB: mensen met ideeën staan aan de basis van succes.

Beschermen van kennis en creativiteit is nodig om een idee écht tot een succes te maken. Dit is het werkterrein van de specialisten van Algemeen Octrooi- en Merkenbureau ( www.aomb.nl ). Bij AOMB zijn altijd jonge afgestudeerde TU-ers in opleiding voor octrooigemachtigde. Zeventig medewerkers adviseren over octrooien, merken, modellen, licenties en kwekersrecht. Zij doen dit vanuit het hart van innovatief Nederland, met vestigingen op Kennispoort en High Tech Campus in Eindhoven, en kantoren in Sittard, Arnhem en Rijswijk.